Αποκλεισμός στην Εγνατία Οδό αύριο στις 5 το απόγευμα στο ύψος του Περιγιαλίου, μετά από πρόταση του Βαγγέλη Παππά

Κάθετα αντίθετος με τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στην Καβάλα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Βαγγέλης Παππάς και μάλιστα με δική του πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει ο αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού αύριο Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο ύψος της πάνω από το Περιγιάλι.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παππάς σημείωσε πως «νομίζω ότι είναι εμφανής πλέον η ασφυκτική πολιτική εναντίον της οποιαδήποτε επιχειρούμενης ανάπτυξης της Καβάλας. Ότι είναι για να περιορίσει την οικονομία της πόλης γίνεται με έναν τρόπο χωρίς να μας ρωτάει και κανένας, χωρίς να έχει την ευγένεια να μας εξηγήσει γιατί ακριβώς γίνονται όλα αυτά για την πόλη. Νομίζω ότι ένα ψήφισμα δεν έλεγε τίποτα, ήταν μια τουφεκιά στον αέρα, δεν έδειχνε καμία αποφασιστικότητα να ανατρέψει όλα αυτά που σχεδιάζονται εις βάρος μας. Για αυτό η δική μας η παράταξη πρότεινε να έχουμε κάτι παραπάνω, δηλαδή να έχουμε μια κινητοποίηση, συμβολική θα έλεγα στην αρχή, που μπορεί να κλιμακωθεί με τη λογική που λέει ότι εμείς δεν ανεχόμαστε πλέον ως Καβάλα άλλο τον περιορισμό της οικονομικής μας υπόστασης. Γιατί η Καβάλα συρρικνώνεται όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα θα βάζανε διόδια μέσα σε ένα δρόμο που είναι παράκαμψη έτσι κι αλλιώς της Καβάλας, γιατί η Εγνατία όταν ολοκληρώθηκε λειτούργησε και λειτουργεί ως παράκαμψη της Καβάλας. Κανένα πλέον μεγάλο όχημα δεν περνάει μέσα από την Καβάλα κι αυτό είναι εμφανές. Η Καβάλα δεν μπορεί να δεχθεί κυκλοφοριακό φόρτο παρά μόνο αυτό που είναι της κίνησης μέσα στην πόλη».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Για την αυριανή κινητοποίηση ο κ. Παππάς ανέφερε πως «αυτή η πρόταση που έγινε δεκτή από όλους τους φορείς που τοποθετήθηκαν αργότερα, νομίζω ότι σηματοδοτεί ότι οι Καβαλιώτες πλέον δεν ανέχονται κάποιοι να σχεδιάζουν εις βάρος τους. Κι αυτό θα το δείξουμε την Τετάρτη (σ.σ. αύριο) στις 5 το απόγευμα στο σημείο ακριβώς εκεί που σχεδιάζει η Εγνατία ΑΕ τα διόδια, για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να πούμε φτάνει πια, δεν δεχόμαστε όχι μόνο από την Εγνατία ΑΕ αλλά και από κάθε άλλον που εις βάρος της πόλης ενεργεί, δεν θα δεχτούμε ούτε κεραία που να επιβαρύνει αυτήν την οικονομία της πόλης. Θέλω να πω επίσης ότι όσον αφορά τα διόδια, σε όλες τις χώρες που πάμε, βλέπουμε ότι υπάρχει μια χρέωση στην αρχή της χώρας. Εδώ δεν έχουμε ούτε από την Ανατολή ούτε από τη Δύση ούτε από το Βορρά στις εισόδους που μπαίνουν στη χώρα μας. κάθε πενήντα μέτρα όμως έχουμε διόδια πάνω στο δρόμο. Ο καθένας σχεδιάζει όπως ακριβώς θέλει,. Όπως τον βολεύει, δεν σχεδιάζει σύμφωνα με το τι είναι λογικό και το τι πρέπει να γίνει, γιατί σαφώς πρέπει να υπάρχουν διόδια για να συντηρείται ο δρόμος και να μη γίνονται ατυχήματα αλλά πού; Πρέπει δηλαδή να είναι κάπου, σε ένα σημείο που να πληρώνουν κύρια οι ξένοι οι διερχόμενοι. Γιατί μία νταλίκα η οποία μπαίνει από τη Σερβία και φτάνει να περάσει για να πάει σε άλλες χώρες, χρεώνεται ακριβώς όπως χρεώνεται μια άλλη νταλίκα η οποία θα κινηθεί μέσα στην ενδοχώρα. Αυτό νομίζω δεν είναι καθόλου λογικό και καθόλου οικονομικό, γιατί ένα προϊόν για να κινηθεί μέσα θέλει ατελείωτα διόδια, ενώ ένας άλλος που διέρχεται πληρώνει μόνο την Αυστρία, μόνο τη Σερβία».

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ

Για τα αναλογικά διόδια υποστήριξε πως «δηλαδή θα μας βάλουν πλευρικά διόδια στην έξοδο προς Δράμα και στην έξοδο προς Ξάνθη; Δεν το καταλαβαίνω αυτό, δηλαδή θα πληρώνουμε για να κινηθούμε μέσα στην ίδια μας την πόλη; Γιατί η πόλη τώρα με τον Καλλικράτη έχει συμπεριλάβει και τις Κρηνίδες, φτάνει μέχρι τη Λυδία και από δω φτάνει μέχρι την Καρβάλη. Δηλαδή μέσα στην πόλη για να κινείται κανείς θα πρέπει να πληρώνει αναλογικά διόδια; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Εγώ νομίζω ότι αυτά τα διόδια πρέπει να τοποθετούνται αν όχι στα σύνορα στην αρχή του νομού, για να πληρώνεις αναλογικά τη διέλευσή σου μέσα από αυτόν το δρόμο. Όλοι οι Καβαλιώτες που θέλουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα για την πόλη τους και το νομό τους πρέπει να έρθουν για είκοσι λεπτά, μισή ώρα να διαμαρτυρηθούν, γιατί όσο πιο μεγάλη θα είναι η παρουσία μας σε αυτήν την κινητοποίηση, τόσο πιο σπουδαίο θα είναι το μήνυμα που θα λάβουν άπαντες που σχεδιάζουν εις βάρος της πόλης και του νομού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.