Απελευθερώθηκε η μετακίνηση των πολιτών από και προς τη Θάσο

Απελευθερώθηκε η μετακίνηση των πολιτών από και προς το νησί της Θάσου γεγονός που χαιρετίστηκε από φορείς  και επαγγελματίες. Το μοναδικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου παραμένει κλειστή καθώς δεν εκτελούνται δρομολόγια. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την στάση αυτή των ναυτιλιακών εταιρειών που απαξιώνουν την γραμμή, την ίδια ώρα που πρέπει να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ξεκίνησε η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών από και προς Θάσο. Αλλά ενώ η γραμμή της Κεραμωτής λειτουργεί κανονικά, η γραμμή του Πρίνου παραμένει κλειστή εδώ και 2,5 μήνες. Η ταλαιπωρία κάποιων συμπολιτών μας που δεν έχουν μεταφορικό μέσο για να μετακινηθούν στο νησί και χρησιμοποιούν υποχρεωτικά τη γραμμή του Πρίνου, αναγκάζονται να παραμείνουν ή να μετακινηθούν μέσω Κεραμωτής με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η Θασιακή Ένωση θα στείλει πάλι επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας γιατί πιστεύαμε ότι με την άρση του μέτρου δεν υπάρχει λόγος να παραμένει κλειστή η γραμμή του Πρίνου. Αυτό δείχνει ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις δύο γραμμές, κάθε φορά που προκύπτει κάτι βρίσκουν τρόπο για να  δείξουν τις διαθέσεις τους. Έχουν απαξιώσει εδώ και χρόνια τη γραμμή, την έχουν υποβαθμίσει με αποτέλεσμα αυτά τα προβλήματα που έχουμε. Κανονικά έπρεπε  από  τη Δευτέρα, παρά την περιορισμένη κίνηση, να μείνει ζωντανή η γραμμή του Πρίνου. Θα μπορούσαν να γίνονται τα 3 χειμερινά δρομολόγια και σταδιακά να πάμε στα 4 της ενδιάμεσης περιόδου και στα 5 της καλοκαιρινής περιόδου. Όμως βλέπουμε ότι τα πάντα ελέγχονται από τις ναυτιλιακές εταιρείες. Από την Κεραμωτή γίνονται κανονικά περίπου 15-17 δρομολόγια τη μέρα».

ΕΥΘΥΝΕΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «και να θέλει κάποιος καλόπιστος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δεν μπορεί. Μπορεί οι ναυτιλιακές να πουν ότι είναι ζημιογόνος η γραμμή του Πρίνου, αλλά πρέπει να δούμε και το κοινωνικό κομμάτι. Πρέπει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Για 2,5 μήνες η γραμμή ήταν κλειστή, ο κόσμος αποκλεισμένος, κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξει. Και πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους οι τοπικοί βουλευτές, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θάσου, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι πάντες, όλοι οι φορείς. Δέχομαι πολλές διαμαρτυρίες συμπολιτών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη γραμμή του Πρίνου και είναι αναγκασμένοι να κάνουν ταξίδι 100 χλμ για να πάνε π.χ. από το Θεολόγο στην Καβάλα μέσω Κεραμωτής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.