Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την τακτική του εργοδότη της ΒΦΛ  να μηνύει τους εργαζόμενους ώστε να τους απολύει χωρίς αποζημίωση

Με ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας αναφέρει τα εξής:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας έχει υποχρέωση και δικαίωμα  όχι μόνο επί των ζητημάτων που άπτονται των δικαιωμάτων των εργαζομένων  αλλά και σε μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν την εκμετάλλευση της σχέσης του οικονομικά αδύνατου μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου.

Σε άλλες έξι (6) και καταφανώς παράνομες απολύσεις χωρίς αποζημίωση έχει προχωρήσει η διοίκηση της ELFE  ανεβάζοντας το σύνολο των απολυμένων σε 51 (πενήντα ένα) μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα. Μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και Αντιπρόεδρος παράλληλα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας, ο Γενικός Γραμματέας και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου που εδώ και μήνες δίνουν τον δικό τους αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους…

Χαρακτηρίζει την τακτική του εργοδότη (να μηνύει τους εργαζόμενους ώστε να τους απολύει χωρίς αποζημίωση και δικαίωμα για λήψη επιδόματος ανεργίας) απαράδεκτη, κινούμενη εκ του πονηρού με αποκλειστικό σκοπό την οικονομική εξαθλίωσή τους και τον τρόμο. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων απεργών έχει ξεπεράσει τα όρια της αυτοθυσίας. Η λύση των προβλημάτων στο εργοστάσιο ELFE θα έρθει μέσα από την συμφωνία των μερών κι όχι μέσα από τη συρρίκνωση και τις απολύσεις.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας εκφράζει  τη βαθειά ανησυχία  του προς τον Καβαλιώτικο Λαό, τους τοπικούς θεσμούς και τους κυβερνώντες που ανέχονται τον αυταρχισμό και την στάση της εργοδοσίας των ELFE που εκφυλίζει τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και προκαλεί κοινωνική αναστάτωση πληγώνοντας ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή του τόπου.

            Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας ζητά την άμεση συμμόρφωση της εταιρείας στη νομιμότητα, ζητά από την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και τους θεσμούς να σταματήσουν τις ευχές και να πάρουν ξεκάθαρη θέση σήμερα κιόλας!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση