Κύριο άρθροΠολιτική

Απάντηση σε ανυπόστατες συκοφαντίες από τον Δήμο Νέστου

Η Διοίκηση του Δήμου Νέστου δηλώνει τα εξής:

«Την εβδομάδα που πέρασε η Διοίκηση του Δήμου επιχειρούσε με τα δικά της μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό της, με  μηδαμινό εξοπλισμό, πενιχρά μέσα καταφέρνοντας να πετύχει το μέγιστο δυνατό προκειμένου το οδικό δίκτυο να μείνει ανοιχτό έχοντας παράλληλα ασφαλείς τους πολίτες. Η προηγούμενη διοίκηση η οποία συκοφαντεί τον τελευταίο καιρό για τον τρόπο αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων από την Διοίκηση μας δε φρόντισε τα οχτώ χρόνια που διοικούσε να προμηθευτεί κανένα μηχάνημα που να αφορά τον εκχιονισμό, επίσης, φρόντισε με το Νόμο της κινητικότητας να διώξει όλους σχεδόν τους υπαλλήλους. Αξίζει να αναφερθεί ότι την ώρα που η Δημοτική Αρχή προσπαθούσε επί εικοσιτετραώρου βάσεως να ανταποκριθεί στο ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων εξασφαλίζοντας στους πολίτες την δυνατότητα κυκλοφορίας αλλά και της ασφάλειας τους, οι επικεφαλείς της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν είχαν την στοιχειώδη ευθιξία να επικοινωνήσουν έστω και τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο ώστε να ενημερωθούν για όσα συνέβαιναν στον Δήμο. Αντ’ αυτού βρήκαν τον χρόνο και την στιγμή ο μεν κύριος Μιχαηλίδης την Τρίτη, μεσούσης της ισχυρής κακοκαιρίας να εκδώσει Δελτίο Τύπου το οποίο ενστερνίστηκε μετά από λίγες ημέρες και ο νεόκοπος αυτοδιοικητικός κ. Γκιόγκης, αναφερόμενοι έκαστος στην πληρωμένη (ζεμπεκιά) του Δημάρχου και την εκπομπή ΕΒΙΒΑ που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό CENTERTV την ημέρα των Χριστουγέννων.

Για την ενημέρωση των συμπολιτών μας αναφέρουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα τον προϋπολογισμό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον οποίο κονδύλι 1000€ αναφερόταν στην τηλεοπτική κάλυψη όλων των εκδηλώσεων του Δήμου για τα Χριστούγεννα από τα δύο τηλεοπτικά κανάλια Ena Channel και Centertv. Η εν λόγω εκπομπή ήταν παραγωγή του συγκεκριμένου τηλεοπτικού καναλιού (Centertv) και ο Δήμαρχος Νέστου ήταν απλά καλεσμένος όπως και οι άλλοι παρευρισκόμενοι στο τραπέζι από την Διεύθυνση του καναλιού που είχε την ευθύνη της παραγωγής, της οικονομικής κάλυψης και της επιλογής των καλεσμένων.

Οι παραπάνω κύριοι οφείλουν πριν δημοσιεύσουν Δελτία Τύπου ή άλλες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διασταυρώνουν πρώτα τις πληροφορίες τους από την Διοίκηση του καναλιού η οποία σημειώνεται αναγκάστηκε μετά από την έντονη διαμαρτυρία του Δημάρχου να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους δύο επικεφαλείς και να καταδικάσει το ψευδές δημοσίευμα. Εάν οι συγκεκριμένοι κύριοι που έκαναν αναφορά στο ψευδές γεγονός και μετά από τις εξηγήσεις που τους έδωσε η διοίκηση του καναλιού δεν ανασκευάσουν τα γραφόμενά τους, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε ένδικα μέσα για την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και της εντιμότητας μας. Για την αλήθεια των λεγομένων μας επισυνάπτουμε παρακάτω αυτούσια την επιστολή του Διευθυντή του καναλιού Centertv.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εξόφληση των αντίστοιχων τιμολογίων τα κανάλια υποχρεούνται να προσκομίσουν στον Δήμο εκτός από το αντίστοιχο τιμολόγιο και το dvd  που περιλαμβάνει και την λήψη των αντίστοιχων εκδηλώσεων τα οποία είναι στην διάθεση του κάθε συμπολίτη μας.

Πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι αυτοί πως η συγκεκριμένη διοίκηση σέβεται και τιμά και το τελευταίο ευρώ των συμπολιτών της αποδεικνύοντάς το έμπρακτα και καθημερινά με τη μεγάλη  περιστολή δαπανών τα τελευταία 2, 5 χρόνια.

Είναι αντιληπτό γιατί γίνεται όλο αυτό διότι η διοίκηση Μιχαηλίδη προφανώς εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια λόγω του ότι  ήταν συνηθισμένη να σπαταλά άσκοπα τα χρήματα των συμπολιτών μας χωρίς τις περισσότερες φορές να εξοφλεί τους αντίστοιχους προμηθευτές.

Πολλοί συμπολίτες μας, καταστηματάρχες εστίασης έμειναν απλήρωτοι (για λουκούλλεια γεύματα) και έφτασαν σ’ εμάς προκειμένου  να εξοφληθούν. Γνωστή  είναι, βέβαια, και η υπόθεση επιχειρηματία της πόλης ο οποίος ζητούσε υπέρογκο ποσό για γαρύφαλλα που πετάχτηκαν στα πόδια καλλιτεχνών σε γνωστό μαγαζί όταν επισκέφθηκε τον Δήμο αντιπροσωπεία της Σερβίας.

Όσο για το νεόκοπο αυτοδιοικητικό ο οποίος δήθεν κόπτεται για τη νομιμότητα οφείλει να είναι προσεκτικός γιατί  για άλλη μια φορά αντί να ασχολείται με την ουσία των θεμάτων ασχολείται με χορευτικές φιγούρες.

Στο δε κ. Μιχαηλίδη θα απαντήσουμε ακόμη στις ανυπόστατες συκοφαντίες του  και στην κριτική που ασκεί,  δήθεν με ευαισθησία,  με την ερώτηση,  τι έκανε όλα αυτά τα 8 χρόνια της διοίκησής του προκειμένου να εξοπλίσει τον Δήμο με τα απαραίτητα μηχανήματα ή μήπως πίστευε πως η κακοκαιρία κάνει αλα καρτ επισκέψεις. Θα του θυμίσουμε ακόμη πως το αλάτι που προμηθεύτηκε η διοίκηση του με το υπ’ αρ. τιμολόγιο 1166/29-11-2010 αξίας 1.500€ από την εταιρεία Ελληνικές Αλυκές το άφησε απλήρωτο όπως συνήθιζαν σε πολλά τιμολόγια με αποτέλεσμα όταν ζήτησε η δική μας διοίκηση να προμηθευτεί αλάτι να υπάρχει εμπλοκή στην προμήθεια. Σημειώνουμε δε,  πως η διοίκηση μας ήδη έχει αναρτήσει πρόσκληση ανοιχτού διαγωνισμού στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στο site του Δήμου για την προμήθεια εκχιονιστικού μηχανήματος ύψους 52.000€.

Κι επειδή αναφέρεται στο δελτίο του για συγγενείς και οικογένειες,  του αναφέρουμε πως οι συγγενείς του Δημάρχου δουλεύουν αφιλοκερδώς συμβάλλοντας στον πολιτισμό, στηρίζοντας το έργο της διοίκησης κι αποφέροντας στον Δήμο τεράστια έσοδα ενώ ο ίδιος ο οποίος έχει το θράσος και μιλά δε δίστασε να προμηθευτεί από το κατάστημα της γυναίκας του όλο σχεδόν τον εξοπλισμό του γραφείου του Δημάρχου.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

 

Ο Δήμαρχος Νέστου

 

Τσομπανόπουλος Ευάγγελος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *