«Αν και βαλλόμαστε για εμάς η τουριστική προβολή είναι σημαντική» δηλώνει  η πρόεδρος της «Δημωφέλεια»  Αναστασία   Ιωσηφίδου

Πολύ συζήτηση έγινε και γίνεται για το θέμα της παρουσίας της «Δημωφέλεια» στην Τουριστική Έκθεση της ΕΜΜΙΤ στην Κωνσταντινούπολη  και  τον σχολιασμό που υπήρξε ότι η «Δημωφέλεια» αναγνώρισε το τουριστικό περίπτερο  του ψευδοκράτους των Τουρκοκυπρίων.  Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου με δηλώσεις της ξεκαθάρισε το τοπίο.

Όπως τόνισε αρχικά «Καταρχάς εγώ απαντάω με γεγονότα και συγκεκριμένα στοιχεία και αυτό πρέπει να τονισθεί πριν τονίσουμε και εξηγήσουμε κάτι άλλο. Από την άλλη μόλις επέστρεψα από την τουριστική έκθεση της Ρουμανίας και είδα ξαφνικά μια σειρά από δημοσιεύσεις  ενώ ρωτήθηκα και από δημοσιογράφους της Καβάλας για το τι ακριβώς συνέβη, μόλις πάτησα το πόδι μου πίσω! Αν δείτε μάλιστα και την ώρα που έστειλα την επιστολή – δελτίο τύπου, απλά ήταν ξημερώματα. Ούτε να ξεκουραστώ δεν πρόλαβα, ούτε τίποτε. Με το που ενημερώθηκα άρχισα να αναζητώ διάφορες δημοσιεύσεις μια και ούτε το φύλλο της εφημερίδας που φιλοξένησε ό,τι φιλοξένησε είχα βρει για να το διαβάσω και θα σαφώς θα αναζητήσω το πρωτότυπο του για να ξέρω επακριβώς τι έχει γραφεί. Στοιχεία λοιπόν που αναφέρονται στην συγκεκριμένη φυλλάδα, τα παίρνουν άλλες εφημερίδες, τα αναδημοσιεύουν και αναφέρουν εντελώς αναληθή, ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία και για το πρόσωπο μου και για την Καβάλα όλη».

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ

Η κ. Ιωσηφίδου διευκρίνισε ότι «Καταρχάς το συγκεκριμένο περίπτερο των Τουρκοκυπρίων δεν ήταν καν κοντά μας. Δεν υπήρχε καν οπτική επαφή. Και από την άλλη να μην  θεωρηθεί ότι όταν είμαστε σε μια έκθεση κάνουμε έτσι απλά βόλτες. Η δουλειά μας είναι να βρισκόμαστε στο περίπτερο μας και να κάνουμε τις απαραίτητες επαφές. Και κάθε έκθεση είναι χιλιάδες τετραγωνικά. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε το ψευδοκράτος;  Εγώ τι φταίω για αυτό; Αυτά είναι από την έκθεση ΕΜΜΙΤ, το πού θα μπει ο καθένας και τι θα κάνει και πού θα έχει το περίπτερό του. Σε εκείνον τον κεντρικό χώρο που ήταν μεγάλος, πέρυσι και πρόπερσι και επί χρόνια ήταν οι ελληνικές αποστολές.

Ο χώρος αυτός ήταν κρατημένος μέχρι τελευταία στιγμή για τις αποστολές από όλο τον Νομό Καβάλας και άλλες αποστολές από όλη την Ελλάδα, οι οποίες όλες ακύρωσαν τη συμμετοχή τους πλην εμού, του Δήμου Καβάλας. Φυσικά εμείς δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε όλο αυτόν τον μεγάλο χώρο, θα έπρεπε να δώσω όλο τον προϋπολογισμό της Τουριστικής Επιτροπής για να πληρώσω τον χώρο! Αυτός ο χώρος ήταν παραδοσιακά των ελληνικών αποστολών, γιατί πηγαίναμε όλοι μαζί, η ΕΜΜΙΤ είναι η πιο ακριβή Τουριστική Έκθεση που υπάρχει! Από τη στιγμή που είχε ακυρώσεις η ΕΜΜΙΤ, τον χώρο αυτόν τον έδωσε στην Βόρεια Κύπρο, κάτι το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με εμάς».

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Η ίδια η κ. Ιωσηφίδου εξήγησε μάλιστα ότι αυτή την ήταν η πρώτη έκθεση στην οποία συμμετείχε το ψευδοκράτος. «Συμμετέχει και σε άλλες εκθέσεις, ενώ εκεί είναι και η Κύπρος. Έλεος. Για παράδειγμα στην Ολλανδία συμμετείχε το ψευδοκράτος, η Κύπρος, η Ελλάδα….Από την άλλη δεν υπήρχε κάτι που έπρεπε ν α κάνουμε, ούτε καν οδηγίες είχαμε από το υπουργείο Εσωτερικών. Άρα όλο αυτό προήλθε προφανώς από πρόθεση της συγκεκριμένης εφημερίδας. Άρα θα έπρεπε με τη δική της λογική να πάμε εμείς και να δημιουργήσουμε πρόβλημα, και δη διπλωματικό θέμα…

 

Και να θυμίσω στο σημείο αυτό όταν το ίδιο το Προξενείο της Τουρκίας μας ζήτησε να αφαιρεθούν οι δύο πινακίδες που υπάρχουν στην είσοδο και στην έξοδο της πόλης για την Κύπρο, η Δήμαρχος κ. Τσανάκα αρνήθηκε, ενώ σας υπενθυμίζω και την κάθοδο μου στην Κύπρο το φθινόπωρο του 2016 και τις επαφές που είχα με την Κύπρο. Όλα τα άλλα είναι κατασκευασμένα στοιχεία, κάποιοι έχουν συγκεκριμένους λόγους να φέρονται όπως φέρονται και επίσης προφανώς ενόχλησε πολλούς το γεγονός ότι πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη. Δεν φτάνει που πήγα εγώ και υπήρχε μία ελληνική αποστολή και όλοι οι άλλοι την έκαναν με… ελαφρά πηδηματάκια και ήμασταν η μοναδική τολμηρή αποστολή που πήγε. Αν δεν ήμασταν εμείς, δεν θα υπήρχε Ελλάδα! Κάποιοι κάνουν την τρίχα τριχιά και δέχομαι μια τρομερή επίθεση πια. Για αυτό και λέω ότι μιλάω με γεγονότα και αποδείξεις.  Γιατί μόνο τότε θα καταλάβει ότι το ψευδοκράτος είναι πάντα στην έκθεση και μάλιστα πέρσυ ήταν κοντά μας ενώ φέτος δεν το βλέπαμε καν. Και δεν το είδα το περίπτερο και ενημερώθηκα μια πριν να τελειώσει η έκθεση από τον Έλληνα που είχα μαζί μου για την παρουσία του ψευδροκράτους».

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Η ίδια έκανε γνωστό ότι επέστρεψε και από την τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου. «Ήταν μια πρώτη φορά που συμμετείχε η Καβάλα και ίσως αν το ήξερα να έψαχνα να δω αν συμμετείχε και εκεί το ψευδροκράτος.  Η έκθεση πάντως πήγε πολύ καλά. Οι Ρουμάνοι γνωρίζουν την Καβάλα, περισσότερο βέβαια γνωρίζουν την πόλη που βρίσκεται κοντά την Θάσο, μια και επισκέπτονται χιλιάδες το νησί μας. Το 70% των τουριστών στο νησί είναι Ρουμάνοι. Είδα και πολλούς επαγγελματίες έλληνες στην έκθεση μια και τους ενδιαφέρει αυτή η έκθεση, άρα δεν ισχύει η φράση ότι φέτος είναι ξεπερασμένη αυτή η μορφή της προβολής.

Εμείς ήμασταν στο περίπτερο του ΕΟΤ ενώ οι ξενοδόχοι  και οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων της Θάσου είχαν μαζί δικό τους περίπτερο και κέρδισαν και το βραβείο του καλύτερου περιπτέρου. Ήταν εκεί ο Δήμος Νέστου μια και η Κεραμωτή κερδίζει Ρουμάνους. Για αυτό λέω ότι πήγαμε καλά, γνωστοποιήσαμε στους Ρουμάνους την παρουσία μας και τους μεταφέραμε ότι μπορούν να περάσουν καλές διακοπές εδώ μ ια και υπάρχουν πολλά στην περιοχή μας για να μείνουν  εδώ αρκετές μέρες…»

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Ερωτηθείσα σχετικά τόνισε ότι «οι εκπρόσωποι του τουρισμού μας είπαν ότι είδαν για πρώτη φορά την Καβάλα να παίρνει σοβαρά το θέμα του τουρισμού. Οι ίδιοι και οι εκπρόσωποι του τουρισμού τα είπαν αυτά. Πάντως πάμε καλά, τα ξενοδοχεία της Καβάλας γεμίζουν όχι μόνο το καλοκαίρι και τις άλλες εποχές. Η ζήτηση είναι μεγάλη και το καλοκαίρι δεν αρκούν τα δωμάτια. Η πληρότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων έχει αυξηθεί και αυτό το λέω με στοιχεία μια και μιλάμε για αύξηση σε επίπεδο Ελλάδος. Σαφώς η Καβάλα έχει ανάγκη από ξενοδοχειακές κλίνες για να έρχονται τουρίστες όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο τον χρόνο. Στην Ρουμανία συζήτησαν και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε επενδυτές στην περιοχή που θα μας φέρουν νέες ξενοδοχειακές μονάδες που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή. Και τέλος μάθαμε γιατί η Περιφέρεια ακύρωσε την συμμετοχή στις εκθέσεις της Σερβίας και του Βουκουρεστίου. Η Περιφέρεια ήθελε να συμμετέχει αλλά ενώ έγινε δήλωση συμμετοχής και θα έπαιρναν και το περίπτερο των ξενοδόχων της Θάσου, τελικά ακυρώθηκε όμως για λόγους που δεν θέλω να πω. Πάντως δεν πήγαν  όχι γιατί θεωρούν ξεπερασμένες τις εκθέσεις αλλά για άλλους λόγους. Και στράφηκαν εναντίον του προσώπου μου, θέλησαν να δικαιολογήσουν τον λόγο της ακύρωσης και έφεραν αυτό το αποτέλεσμα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.