Κύριο άρθροΠολιτική

«Αν ισχύουν όσα δήλωσε ο κ. Μορφίδης, δεν θα προχωρήσουμε σε καμιά περαιτέρω ενέργεια», δηλώνει  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, σχετικά με τα διόδια

Κατά τη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ανακοινώθηκε από τον πρόεδρό του κ. Γιώργο Γραμμένο ότι με βάση τις δηλώσεις του βουλευτή κ. Κώστα Μορφίδη, οι Θεσμοί δέχτηκαν να μην κατασκευαστούν μετωπικά διόδια στην Παράκαμψη για λογαριασμό της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

Σχολιάζοντας αυτές τις δηλώσεις ο κ. Γραμμένος είπε «χθες (σ.σ. προχθές) λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου κι ενώ είχαμε συγκροτήσει την ομάδα στο γραφείο της κας δημάρχου, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει μία δήλωση του κ. Μορφίδη σχετικά με το θέμα των διοδίων την οποία, ως είχα υποχρέωση, ανήγγειλα προς το Σώμα προκειμένου να το ενημερώσω. Η δήλωση αυτή έχει να κάνει με το ότι, σύμφωνα με τον κ. Μορφίδη, συζητήθηκε το θέμα των διοδίων στην τελευταία επίσκεψη των Θεσμών προ ολίγων ημερών εδώ στην Ελλάδα και αποφασίστηκε, έκαναν δεκτό οι Θεσμοί αυτό που πρόβαλλε η ελληνική κυβέρνηση. Δηλαδή να εφαρμόσουμε τα αναλογικά διόδια και στην Εγνατία Οδό, με αποτέλεσμα αυτό να έχει συνέπεια ότι η ανέγερση μετωπικών σταθμών πλέον αφού δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες εφαρμογής του νέου συστήματος, είτε να σταματήσει η ανέγερσή τους, είτε αυτοί οι οποίοι έχουν πάρει την εργολαβία να κατευθυνθούν προς άλλες εργασίες οι οποίες θα έχουν, πάντως, σχέση με την εφαρμογή των αναλογικών διοδίων. Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι με τη δημιουργία, μάλλον, πλευρικών διοδίων εφόσον πάμε σε σύστημα αναλογικής χρέωσης. Αυτό ανακοίνωσα στο Σώμα και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην αλήθεια και εφόσον έγινε επίσημη ανάρτηση θεώρησα σωστό –και η κα δήμαρχος το επεσήμανε- να το ανακοινώσουμε στο Σώμα διότι χθες (σ.σ. προχθές) στη συζήτηση που είχαμε στο δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να συζητήσουμε τι άλλα μέτρα πρέπει να πάρουμε προκειμένου να αντιδράσουμε στην ανέγερση του σταθμού διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ… ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Αυτό το οποίο προτάθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ήταν τις επόμενες ημέρας, εάν δεν ισχύει αυτό που ο κ. Μορφίδης είπε και αρχίσουν οι εργασίες να εκτελούνται με ποιο γρήγορους ρυθμούς, θα ορίσω μία ημέρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, έκτακτη συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο σημείο της Εγνατίας Οδού. Θα ενημερώσω σχετικά, βεβαίως, τις αρχές και την αστυνομική διεύθυνση προκειμένου να παρθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προς αποφυγή ατυχημάτων, γιατί θα κλείσουμε την Εγνατία στο συγκεκριμένο σημείο για όση ώρα διαρκέσει το δημοτικό συμβούλιο. Όμως, τώρα είμαστε σε αναμονή των νεότερων εξελίξεων, αν υπάρχει όντως αυτό το οποίο ο κ. Μορφίδης μας δήλωσε, δεν θα προχωρήσουμε σε καμιά περαιτέρω ενέργεια».

«ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ»

Πάνω σ’ αυτό πρόσθεσε ότι «εδώ θέλω να τονίσω, για να μην φανεί ότι εμείς αντιδρούμε επειδή έτσι μας κάπνισε ή επειδή πιστεύουμε και δεν χρησιμοποιούμε νόμιμα μέσα κλπ, ότι θεωρούμε προσβολή κατ’ αρχήν και προς το δήμο σαν νομικό πρόσωπο και προς τον κόσμο της Καβάλας ειδικά, το ότι ενώ από μέρα σε μέρα περιμένουμε την έκδοση απόφασης επί της προσωρινής διαταγής την οποία έχουμε ζητήσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας και είναι θέμα, πραγματικά, ημερών να εκδοθεί αυτή η προσωρινή διαταγή, είτε θετική για το δήμο, είτε αρνητική -αυτό δεν το εξετάζω στην παρούσα φάση- ενώ περιμένουμε την έκδοση αυτής της προσωρινής διαταγής, η Εγνατία Οδός και η κατασκευαστική εταιρεία ξεκίνησαν και συνεχίζουν τις εργασίες αγνοώντας και αυτήν την παράμετρο. Δηλαδή, περιφρονώντας ακόμη και αυτήν την υπόθεση, τη δικαστική εξουσία. Κι εγώ αναρωτιέμαι, αν γίνει δεκτή η αίτησή μας και εκδοθεί η προσωρινή διαταγή να μην ξεκινήσουν οι εργασίες, τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Πως θα πρέπει μετά να δικαιολογηθούν; Είναι τόσο πρόβλημα γι’ αυτούς να περιμένουν κάποιες ημέρες προκειμένου να ξεκαθαρίσει και το θέμα αυτό από το Συμβούλιο της Επικρατείας; Αυτό είναι που μας εξοργίζει και μας αναγκάζει να μπούμε σε διαδικασίες και να αντιδράσουμε και με άλλα μέσα σε σχέση με αυτά τα οποία έχουμε κάνει μέχρι τώρα, δηλαδή με το συλλαλητήριο. Πάντως, είμαστε σε αναμονή από μέρα σε μέρα της έκδοσης της απόφασης, οπότε είτε με την έκδοση της απόφασης, είτε με αυτό, αν ισχύει, που δήλωσε ο κ. Μορφίδης, τα πράγματα με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα ομαλοποιηθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *