«Αν δεν γίνει κάτι τώρα, θα κλείσουμε άπαντες»  δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Παράσχος Αγανικόλας με αφορμή το παρεμπόριο ψαριών

Οργιάζει το παραεμπόριο ψαριών στην Καβάλα όπως παραδέχθηκε ο ιχθυοπώλης και δημοτικός σύμβουλος κ. Παράσχος Αγανικόλας.  Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει όπως σχολίασε…

Όπως ανέφερε αρχικά «Είναι γεγονός πως έτσι έχει η όλη κατάσταση. Αυτό το θέμα διαιωνίζεται χρόνια τώρα και πολλές φορές έχω μιλήσει και εκεί που έπρεπε και είπα ότι το όλο πρόβλημα πολύ απλά επηρεάζει άπαντες και όλους τους σχετικούς κλάδους. Για αυτό και ζήτησα να γίνει μια συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να δούμε πως μπορεί να αντιμετωπισθεί.

Βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεται. Διαιωνίζεται η μαύρη πώληση και οι τζίροι των καταστημάτων πέφτουν τραγικά που για μένα αυτή είναι η τραγική εικόνα για την οποία όλοι έχουν ευθύνες.

Λιμεναρχείο, αρχές άπαντες έχουν ευθύνες και πρέπει να σταματήσει η όλη κατάσταση ειδάλλως θα καταστραφούμε όλοι. Και από την άλλη θέλω να τονίσω ότι εμείς ως ιδιοκτήτες μικρών βαρκών δεν επιτρέπουμε στα πληρώματα μας να πάρουν ψάρια και να πάνε έξω να τα πουλήσουν. Δεν ξέρω αν κάποιοι το κάνουν, εμείς όμως όχι. Και είναι μεγάλο λάθος αν γίνεται».

ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΣΚΑΦΗ

Πρόσθεσε δε πως «Εμείς ως οικογένεια που έχουμε ιδιόκτητα σκάφη, όταν ο καπετάνιος πάρει  μια απόφαση και πει στους ψαράδες ότι απαγορεύεται η πώληση των ψαριών αλλιώς θα γυρίσετε πίσω στην πατρίδα σας, τότε αυτοί που έρχονται με συμβάσεις εργασίας τους βλέπουμε να υπακούν. Είναι και θέμα ιδιοκτησίας και πως θα φερθεί αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει καπετάνιος που θα πει κάτι διαφορετικό. Και στην παραλία που πουλούσαν ψάρια κάποιοι, δεν ξέρω πως τα βρίσκουν.

Μπορεί να τα κλέβουν, να τα παίρνουν κρυφά… δεν ξέρω πως. Εμείς πάντως αυτό όλο το πράγμα πρέπει να το σταματήσουμε. Και ως Δήμος και το Λιμεναρχείο να κάνει δουλειά και όποιον πιάνει να τον απελαύνει άμεσα. Η αγορά χτυπιέται, ο μικρομεσαίος βάλλεται από παντού, τα ιχθυοπωλεία πλήττονται και έρχονται αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι δεν πληρώνουν ούτε φόρους, ούτε ΦΠΑ και κερδίζουν εις βάρος μας. Έχουμε σοβαρό θέμα και αν και το είπα παντού, και τόνισα ότι πρέπει να σταματήσει δεν είδα φως στο τούνελ. Αν υπάρχει καπετάνιος που κάνει αυτό το πράγμα και αυτός πρέπει να απολογηθεί. Σε αυτούς τους καιρούς αν κινούμαστε έτσι οι επιχειρήσεις θα κλείσουν όλες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *