Κύριο άρθροΠαιδεία

Αντιπροσωπεία από την Αίγυπτο επισκέφθηκε το ΤΕΙ ΑΜΘ για συνεργασία με το Τμήμα Πετρελαίου του Ιδρύματος, η οποία ανοίγει!

Μία αντιπροσωπεία από την Αίγυπτο επισκέφθηκε το ΤΕΙ για να συνεργαστούν με το Τμήμα Πετρελαίου του Ιδρύματος και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Μητρόπουλο. Η αντιπροσωπεία εξεπλάγην από αυτά που διαπίστωσε στο Τμήμα Πετρελαίου, δηλώνοντας ότι είναι ότι καλύτερο έχουν δει. Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως «ήταν μια αντιπροσωπεία από την Αίγυπτο που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων ήθελε και μια συνεργασία με το ίδρυμά μας με το Τμήμα Πετρελαίων που έχουμε εδώ πέρα. Υπάρχει ενδιαφέρον κυρίως για το αέριο το οποίο επίκειται στην Αίγυπτο για περισσότερες συζητήσεις, άρα λοιπόν ήρθαν και είδαν τα εργαστήριά μας, τις εγκαταστάσεις και νομίζω ότι θα συναντηθούν και με ένα άλλο μέλος που βρίσκεται στην Αθήνα σε ένα συνέδριο για τα πετρέλαια και θα έχουν και περαιτέρω συζητήσεις σε αυτόν τον τομέα. Θεώρησαν ότι ήταν το καλύτερο που είχαν δει μέχρι στιγμής. Ανοίγει μια συνεργασία λοιπόν».

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Μητρόπουλος για τα μεταπτυχιακά του εκπαιδευτικού ιδρύματος, σημείωσε πως «τα μεταπτυχιακά είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο γιατί πλησιάζουμε τώρα στην έναρξή τους. Πάμε πολύ καλά, νομίζω ότι φέτος θα έχουμε περισσότερους ξένους φοιτητές μετά από διαμαρτυρίες που είχαμε σε ότι αφορά τις βίζες, νομίζω ότι θα προχωρήσουμε. Τα μεταπτυχιακά είναι 12 αυτή τη στιγμή, εκ των οποίων τα δύο είναι δωρεάν».

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Για το Θερινό Σχολείο ανέφερε πως «το Θερινό Σχολείο πήγε πολύ καλά. Ήταν ένα πολύ καλό πείραμα, του χρόνου θα επαναληφθεί σε πραγματικά θερινό μήνα, δηλαδή θα γίνει τον Ιούλιο και νομίζω ότι θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο. Το παρακολούθησαν γύρω στα 15 άτομα, πήγε πολύ καλά. Για ένα τέτοιο εγχείρημα και σε μια τέτοια περίοδο πήγε πολύ καλά».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Σχολιάζοντας δε για το θέμα των οικονομικών, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως «υπάρχει πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα, θα γίνει μια Σύνοδος των ΤΕΙ τη Δευτέρα για να συζητηθούν αυτά τα ζητήματα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να τα επαναξιολογήσει λίγο η κυβέρνηση αυτά τα θέματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *