Αντιδρούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του πρώην Δήμου Φιλίππων στη διαβούλευση που προτείνει η κατασκευάστρια εταιρία του αγωγού ΤΑΡ

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των περιοχών από όπου διέρχεται ο αγωγός ΤΑΡ αντιδρούν στη διαβούλευση που προτείνει η κατασκευάστρια εταιρεία καθώς χαρακτηρίζουν προσχηματική την ενέργειά της. Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης δήλωσε πως πάνω από όλα τους ενδιαφέρει η αλλαγή όδευσης του αγωγού.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Αρσονιάδης σημείωσε πως «έχει πέσει στην αντίληψή μας μια επιστολή που έχουν στείλει στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οι κατασκευαστικές εταιρίες του αγωγού ΤΑΡ, οι οποίες ζητούν από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να τους γνωστοποιήσει τα στοιχεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με το να τους ενημερώσει για τους κινδύνους γύρω από τις κατασκευαστικές εργασίες. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς αυτό είναι τουλάχιστον προκλητικό να δημιουργούν τέτοιου είδους συνθήκες για να δικαιολογήσουν τη διαβούλευση που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο έργο. Και δεν είναι δυνατόν να το κάνουν αυτό αφού έχουν προχωρήσει το έργο σε τόσο μεγάλο βαθμό, έξω από τα όρια του πρώην Δήμου Φιλίππων σαφώς, αλλά το έχουν προχωρήσει. Και στην τελική ποιοι να μας πούνε όταν αυτοί έχουν ένα έργο το οποίο φυλάσσουν με ανθρώπους από εταιρία φύλαξης. Τι να μας πουν, να μην πηγαίνουμε εκεί; Για να μη σκαλώσουμε και πέσουμε μέσα στην τρύπα; Τι να μας πουν αυτοί οι κύριοι; Να μας πουν ότι αυτή η διαδικασία του έργου πρέπει να γίνει και πρέπει να ολοκληρωθεί και μέσα από αυτήν του τεχνικού είδους ανάλυση να δικαιολογήσουν τη διαβούλευση η οποία δεν έγινε; Σε αυτό το πλαίσιο έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων του πρώην Δήμου Φιλίππων, συζητήσανε το θέμα και φυσικά δεν αποδέχονται σε καμία των περιπτώσεων μια τέτοια συζήτηση την οποία θεωρούν προσχηματική. Και φυσικά με αφορμή την όλη εξέλιξη γνωστοποιούν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θεωρούμε και σαν γονείς δεδομένη την όδευση η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή χαραγμένη και το γνωστοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση για αποφυγή παρεξηγήσεων. Η εταιρία προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να υπερκεράσει τα προβλήματα, εντός εισαγωγικών προβλήματα, τα οποία μέσα από την καθημερινή δημοσιότητα την οποία εμείς θέτουμε τους έχουμε δημιουργήσει».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συμπλήρωσε δε πως «βέβαια αναμένουμε με μεγάλη αγωνία και την επικείμενη συνάντηση που θα γίνει στο δημαρχείο την επόμενη βδομάδα. Γιατί έχουμε την ενημέρωση ότι θα γίνει επιτέλους αυτή η πολυπόθητη συνάντηση με τους ανθρώπους του υπουργείου για να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι με αυτό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε προετοιμασμένοι ως Συντονιστική Επιτροπή που ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο θέμα να αναλύσουμε είτε στο υπουργείο είτε ακόμα και στους ίδιους από την κατασκευαστική εταιρία, γιατί προφανώς αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ξέρουν το τι γίνεται στην περιοχή μας και όλα αυτά τα οποία κάνουν και γράφουν και λένε κατά καιρούς είναι προσχηματικά, να τους αναλύσουμε λοιπόν την πραγματικότητα, τα πραγματικά δεδομένα, έτσι ώστε να πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από την αλλαγή της όδευσης. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιθώρια και είμαστε πεπεισμένοι ότι η όδευση θα αλλάξει. Και φυσικά προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε την ενημέρωση του κόσμου, που πρέπει να πω ότι ο κόσμος είναι ανενημέρωτος και ειδικά ο κόσμος της Καβάλας. Είναι ένα έργο το οποίο αφορά όλη την Καβάλα, αφορά όλο το Δήμο Καβάλας, ακόμα και την πόλη. Οικιστικά δημιουργείται ένα τεράστιο θέμα στην περιοχή εκεί του πρώην Δήμου Φιλίππων και αν έχουμε ως δεδομένο ότι η οικιστική ανάπτυξη της Καβάλας είναι προς εκείνη την κατεύθυνση, τι θα δημιουργήσουμε, μια νεκρή ζώνη με έναν αγωγό που ουσιαστικά δημιουργεί μια νεκρή ζώνη 400 μέτρων; Δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτεί αυτό η κοινωνία της Καβάλας. Και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα το αποδεχτεί η κοινωνία του πρώην Δήμου Φιλίππων. Εμείς λοιπόν είμαστε σίγουροι ότι θα αλλάξει η όδευση και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε και να ενημερώνουμε και τον κόσμο και τα υπουργεία και τους φορείς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση