Κύριο άρθροΠολιτική

Αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με την διετή υποχρεωτική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας τάχθηκε χθες αντίθετο στη διετή υποχρεωτική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία, όπως θέλει να εφαρμοστεί πιλοτικά από το Υπουργείο Παιδείας σε 184 Δήμους της χώρας. Μάλιστα, στο Νομό Καβάλας και οι 4 Δήμοι εντάχθηκαν σ’ αυτό το πρόγραμμα συναντώντας τις σφοδρές αντιδράσεις των δημάρχων. Από πλευράς του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Καβάλας, η εκπρόσωπος κα Παναγιωτίδου Αθηνά δήλωσε ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο διότι περίπου 290 παιδιά θα αποχωρήσουν από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στη μισθοδοσία των υπαλλήλων, γιατί θα λείψουν αυτά τα χρήματα που λαμβάνουν από την ΕΤΑΑ. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνουν σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν όπου διαμαρτύρονται γι’ αυτό το μέτρο που είναι χωρίς σχεδιασμό και τα παιδιά στα νηπιαγωγεία δεν θα έχουν υγιεινή και ασφάλεια. Ανέφερε, δε, ότι ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου υποστήριξε ότι έχουν την ομόφωνη απόφαση των τριμερών επιτροπών στους Δήμους που φαίνεται ότι συμφωνούν ενώ, ουσιαστικά, δεν υπάρχει καμία έγγραφη απόφαση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΝΑΚΑ

Από την πλευρά της η δήμαρχος κα Δήμητρα Τσανάκα, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον προϊστάμενο της Α’ Βάθμιας κ Μπαντίκο και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας κ, Μουμτσάκη, όπου τέθηκε το θέμα και η ίδια είχε σφοδρές αντιρρήσεις για την εφαρμογή του μέτρου. Διότι έθεσε το ερώτημα πώς θα βολευτούν 290 παιδιά στις δομές των νηπιαγωγείων που δεν υπάρχουν και εισέπραξε την απάντηση ότι θα τα βολέψουν! Η δήμαρχος εξέφρασε τις σφοδρές αντιρρήσεις της καθώς συν τοις άλλοις αποδεκατίζονται και οι παιδικοί σταθμοί διότι θα πρέπει να απολυθούν βρεφονηπιοκόμοι. Η κα Τσανάκα ανέφερε, επίσης, ότι κανείς δήμαρχος στο Νομό Καβάλας δεν συναίνεσε με αυτό το μέτρο κι έκανε λόγο ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα. Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πρακτικά σ’ αυτές τις συναντήσεις που είχαν με τους κ.κ. Μπαντίκο και Μουμτσάκη ενώ μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ θα ξεκινήσουν έναν κοινό δικαστικό αγώνα κατά του μέτρου. Η ίδια, δε, τόνισε με έμφαση ότι δεν δέχεται να διαλύσει τους παιδικούς σταθμούς και οι εντολές της είναι να συνεχιστούν κανονικά οι εγγραφές των νηπίων και βρεφών στους παιδικούς σταθμούς Καβάλας.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Από την πλευρά του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» ο κ. Λεωνίδας Παππάς δήλωσε ότι πείστηκε ότι η κα Τσανάκα δεν υπέγραψε συναίνεση για μία τέτοια απόφαση, πλην όμως της καταλόγισε πολιτική ευθύνη γι’ αυτήν την παραπλάνηση αφού δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή και πως δεν θα έπρεπε να δώσει, καν, στοιχεία στους κ.κ. Μπαντίκο και Μουμτσάκη. Μάλιστα, ζήτησε να κληθούν οι βουλευτές της Καβάλας για να πάρουν θέση στο θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *