Αντίθετος ο Θέμης Καλπακίδης με παραχώρηση έκτασης στον ΤΑΡ

Αποσύρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας η παραχώρηση χώρου στην εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από την «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θέμης Καλακίδης δηλώνει ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πως δεν πρέπει να παραχωρηθεί η έκταση.

 Σύμφωνα με τον κ. Καλπακίδη «Πρόκειται πράγματι για μια αίτηση του ΤΑΡ να του δοθεί δρόμος πρόσβασης σε χώρο που έχει για λειτουργία αντλιοστασίου.  Εγώ θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνει η παραχώρηση αυτή.

 Μιλάμε για χώρο από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, από την περιουσία των δημοτών βέβαια. Το θέμα αποσύρθηκε βέβαια από το Δ.Σ. Καβάλας αλλά εγώ νομίζω ότι  δεν πρέπει να του δοθεί τίποτε απολύτως. Θα αναφέρω ότι έχει πάρει πολλά, έχει καταστρέψει την περιοχή με τις αποκαταστάσεις που έκανε να είναι πολύ λίγες εμπρός σε αυτό που θα έπρεπε να έχει προσφέρει.

 Υπάρχουν δρόμοι που κυριολεκτικά έχουν καταστραφεί και δεν επανήλθαν ποτέ.

Πρέπει αυτοί οι κύριοι του ΤΑΡ να ξέρουν ότι πρέπει να είναι επιτέλους καθόλα εντάξει. Έχουμε θέμα και με τα χωριά του πρώην Δήμου Φιλίππων και την ύδρευση εκεί αλλά έργο δεν έγινε. Κάποιοι δεν πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έγινε κάτι;»

 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ…

Και πρόσθεσε πως «Η πρώην Δήμαρχος κ. Τσανάκα  μας έλεγε ότι όλα είναι έτοιμα, όπως έτοιμες είναι και οι περιβαλλοντικές μελέτες για το έργο ύδρευσης των Φιλίππων. Αλλά εγώ κάτι τέτοιο δεν το είδα ποτέ. Να πω ότι φταίει κάποιος; Όχι. Απλά θα πω ότι δεν έχει γίνει τίποτε μέχρι τώρα και μάλλον όλα ήταν ένα τρυκ για να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις και αντιδράσεις για την διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από τα Τενάγη Φιλίππων».

 Ο ίδιος θύμισε ότι δεν υπάρχει κανένα συμφωνητικό. «Όπως όλοι ξέρουμε τα γραπτά μένουν.  Εμείς όμως δεν είδαμε κανένα γραπτό . Αλλά τα προφορικά ξεχνιούνται και αυτό έγινε και στην περίπτωση μας. Τίποτε δεν υπάρχει όπως εγώ γνωρίζω τουλάχιστον.

 Όσο για την έκταση που ζητείται από τον ΤΑΡ στην περιοχή του Εσκί Καπού αυτή είναι πολύ μεγάλη και ενδεχομένως να δημιουργηθεί πρόβλημα με τυχόν άλλη χρήση από το Δήμο Καβάλας. Το ποσό που μας δίδουν είναι μηδαμινό αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι χάνεται έτσι μια ακόμη μεγάλη έκταση.  Και βάσει της συμπεριφοράς του ΤΑΡ απέναντι στην κοινωνία πρέπει όλοι μας να είμαστε  αρνητικοί. Αν μαζέψει κανείς πράγματα μικρής σημασίας θα δει ότι στο τέλος μιλάμε για προβλήματα ουσίας.

 Μια κοινοπραξία θέλει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να πετύχει τον σκοπό της. Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτά που μας είπαν, ότι δέχονται πιέσεις από ψηλά. Όλα αυτά μας οδηγούν αλλού  και από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται για το αν αυτός διοικεί τελικά και όχι τα συμφέροντα» σημείωσε καταληκτικά..