«Ανοικτά τα ενδεχόμενα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ» δηλώνει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας  Μακάριος Λαζαρίδης

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης επισκέφθηκε την Καβάλα για λίγες ημέρες  και την Τετάρτη έδωσε και σχετική συνέντευξη τύπου. Στο πλαίσιο αυτό έκανε και σχετικές δηλώσεις την επομένη εφ` όλης της ύλης.

Όπως τόνισε αρχικά «Είμαι συγκινημένος, καθώς επιστρέφω στην πόλη που γεννήθηκα, εδώ που πέρασε πολλά καλοκαίρια», είπε ο κ. Λαζαρίδης, πριν ανοίξει την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης μέσα από μία σύντομη εισήγηση που έκανε.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι για δύο μέρες ήταν  στην πόλη και τον Νομό ο στενός συνεργάτης του αρχηγού της ΝΔ, διευθυντής του γραφείου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά τη διάρκεια των επίσημων και ανεπίσημων επαφών του είναι σαφές ότι δεν θα ξεκαθαρίσει το ποιες είναι οι προθέσεις του. Ρωτήθηκε βέβαια, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αλλά δεν απάντησε. Απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τα σενάρια που τον εμφανίζουν ενδιαφερόμενο υποψήφιο βουλευτή Καβάλας. Στην ερώτηση για την αλλαγή της λίστας αν οι επόμενες εκλογές γίνουν πρόωρα (πριν τον Μάρτιο), δήλωσε ότι την απόφαση θα την λάβει ο πρόεδρος.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε πως «Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι στην Θράκη και στην Κομοτηνή μετά την αναβολή της περιοδείας του εδώ. Σαφώς και η πολιτική κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή ενώ ο κ, Μητσοτάκης θα έρθει σε Καβάλα και Δράμα μετά τις γιορτές.

Κατά τα άλλα ανέπτυξε όλα τα γνωστά επιχειρήματα της ΝΔ τόσο για την σημερινή κυβέρνηση όσο και για την εποχή που όπως όλα δείχνουν (κυρίως οι δημοσκοπήσεις) θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

Ακολούθως σχολίασε πως «Να πω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε για το μεταναστευτικό; Να πω ότι θα έπρεπε να γίνουν και άλλες ενέργειες και να λειτουργήσουμε καλύτερα σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις των Τούρκων.

Γενικά η ελληνική εξωτερική πολιτική επί ΣΥΡΙΖΑ κάνει βήματα προς τα πίσω. Και το λέω αυτό γιατί είμαστε μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που επιδεινώθηκαν έντονα».

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Επίσης τόνισε ότι «Η Ελλάδα έχει περιθώρια ανάπτυξης, όμως τίποτα δεν μπορεί να γίνει σήμερα, αφού η χώρα μας είναι αιχμάλωτη στις ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Μετά την κριτική στην κυβέρνηση, ο κ. Μ. Λαζαρίδης είπε ότι, η Ν.Δ. με τη συμφωνία αλήθειας με το ελληνικό λαό, μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. «Δε θα κάνουμε – είπε – απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Τόνισε ότι επί  ημερών Κ. Μητσοτάκη βελτιώθηκαν τα οικονομικά της Ν.Δ. Ζήτησε από τα μέλη του κόμματος να δώσουν βαρύτητα στην κάρτα μέλους. «Ζητάμε εκλογές … Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, νέα κυβέρνηση», είπε ο Μ. Λαζαρίδης

Ο ίδιος στο ερώτημα αν θα παρθούν νέα μέτρα ο ίδιος σχολίασε ότι όταν αργεί να κλείσει μια αξιολόγηση κοστίζει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό.

Μάλιστα ερωτηθείς σχετικά επεσήμανε ότι υπάρχει σχεδιασμός από τη ΝΔ για νέες θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικοποιήσεων, μαζί με τις διαρθρωτικές κινήσεις. «Τονίζω  όμως ότι γενικά πρέπει να πιαστούν οι στόχοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να πιάσει στόχους μέσω της φορολογίας. Γενικά πρέπει να πω ότι η ΝΔ και όλα τα κόμματα δεν έχουν ψευτοδιλήμματα γιατί πάνω από όλα η ΝΔ πασχίζει για την χώρα. Τέλος, σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους του δημοσίου, ο κ. Μητσοτάκης και τότε μίλησε για ποιοτικές αλλαγές και όχι ποσοτικές, τις οποίες και έκανε τότε. Τότε μπήκε και το θέμα της αξιολόγησης, ενώ μπήκε νέος τρόπος επιλογής για τους διευθυντές στο δημόσιο.

Και κάναμε τότε και το είδαμε και στην καθημερινότητα, ήταν η αναβάθμιση των ΚΕΠ. Γενικά προσπαθήσαμε και δεχθήκαμε κριτική» όπως σχολίασε.

Θύμισε την πρωτοβουλία του Κ. Μητσοτάκη, ώστε να δημιουργηθεί μητρώο πολιτικών στελεχών στο κόμμα. Κάποιος ακόμα και σήμερα – είπε – μπορεί μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα να καταθέσει το βιογραφικό του και ν΄ αξιολογηθεί.

ΣΕΝΑΡΙΑ

Ο Μ. Λαζαρίδης είναι γνωστός δημοσιογράφος, ένας πολύ στενός συνεργάτης του Κυριάκου  Μητσοτάκη, Διευθυντής του γραφείου τύπου της Ν.Δ. Ταυτόχρονα γύρω από το πρόσωπο αυτό, τον Μ. Λαζαρίδη, που κατάγεται από την Καβάλα, ακούγονται πολλά και διάφορα σενάρια σύμφωνα με τα οποία θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό. Φυσικά κι ερωτήθηκε. Κατ΄ ουσίαν απέφυγε ν ΄ απαντήσει στην ερώτηση , την οποία όμως όπως ομολόγησε περίμενε. «Είναι εύκολη η απάντησή μου»  είπε ο Μ. Λαζαρίδης. «Το μόνο που σκέφτομαι  είναι να βάλω ένα λιθαράκι κι εγώ για να γίνει η Ν.Δ. κυβέρνηση» όπως σημείωσε. Δεν επεκτάθηκε, όσο κι αν πιέστηκε. Άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Η δεύτερη ενδιαφέρουσα ερώτηση αφορούσε τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., εφόσον οι επόμενες βουλευτές εκλογές γίνουν πρόωρα, δηλαδή με λίστα. Σ΄ αυτό το ενδεχόμενο η σειρά των υποψήφιων βουλευτών να αλλάξει ή αν θα είναι ίδια σύμφωνα  με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015, ο κ. Λαζαρίδη δήλωσε ότι  «Δε μπορώ να απαντήσω ,  θα αποφασίσει ο Πρόεδρος του κόμματος».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.