Ανοίγουν σήμερα οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας

Σήμερα θα λειτουργήσουν όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας με την μάσκα να είναι προαιρετική για τα παιδιά. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Φιλήμων Ξουλόγης σημείωσε ότι βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα με πλήρη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν 1 Σεπτεμβρίου κανονικά όλοι. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί οι χώροι. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους μικρούς μας φίλους. Υπάρχουν κάποιες οδηγίες που θα τις εφαρμόσουμε με ευλάβεια. Η μάσκα για το προσωπικό είναι υποχρεωτική και για τα παιδιά προαιρετική. Σαν εκπαιδευτικό λόγο και σε συνεργασία με τους γονείς θα προσπαθήσουμε να τους πούμε πώς να τη φοράνε. Μόνο για εκπαίδευση.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βάλεις ένα μικρό παιδάκι να φοράει μάσκα. Το να τη βάλει είναι εύκολο, η σωστή χρήση είναι το δύσκολο. Θα ξεκινήσουμε με πολύ προσοχή. Θα ενισχύσουμε τους Παιδικούς Σταθμούς με το προσωπικό των ΚΑΠΗ όπου μπορούμε για να πάνε όλα κατ’ ευχήν. Είναι δύσκολο το έργο μας και δεν έχουμε αναλυτικές κατευθύνσεις από την κεντρική διοίκηση. Είναι ένα στοίχημα για όλους».

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

Για τις απολυμάνσεις είπε ότι «έχουν γίνει, είμαστε εντάξει. Η καθαριότητα θα είναι πολλή περισσότερη απ’ ό,τι ήταν, πριν και μετά. Τα παιδάκια θα θερμομετρούνται για να μπαίνουν μέσα. Οι γονείς δεν θα μπαίνουν καθόλου στις αίθουσες. Θα γίνεται συνέχεια απολύμανση των χεριών. Αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Θα δίνουμε περισσότερη προσοχή στα γεύματά τους, να είμαι μακριά το ένα από το άλλο. Το είχαμε δοκιμάσει τότε που το κάναμε με μειωμένο ωράριο λόγω covid. Το ξεπεράσαμε τότε και φαντάζομαι ότι και τώρα όλα θα πάνε καλά.

Οι αιτήσεις που έγιναν για να έρθουν παιδιά σε μας είναι 550. Αυτό είναι μια δυναμική ενέργεια που τώρα παίρνουμε τα voucher, γίνονται οι επανεγγραφές των περσινών παιδιών που θα συνεχίσουν και είναι σε διαδικασία ανάλυσης οι νέες εγγραφές. Φαντάζομαι θα πιάσουμε το παραπάνω νούμερο και στη συνέχεια τρέχει και το πρόγραμμα των δημοσίων υπαλλήλων, μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Έχει βγει το ΦΕΚ και θα ξεκινήσει κι αυτό. Μέσα στο Σεπτέμβριο όλα θα έχουν τελειώσει.

Με επιφύλαξη και αισιοδοξία. Οι γονείς να μην ανησυχούν, είμαστε πανέτοιμοι, θα είναι ασφαλή τα παιδιά».

Τέλος για την απόφαση μετακίνησης προσωπικού είπε ότι «έγινε με απόφαση προέδρου. Δεν το έκανα αυθαίρετα. Έχω 8 συνεργάτες στο διοικητικό συμβούλιο. Εντοπίσαμε τις αδυναμίες, κάποιες βελτιώσεις που χρειαζόταν και πάνω σ’ αυτήν τη λογική αποφασίσαμε να γίνουν οι αλλαγές. Θα είναι και υπέρ των εργαζομένων. Μ’ αυτές τις αλλαγές ευελπιστούμε να βελτιώσουμε τις παροχές προς τους πολίτες».

Χθες ολοκληρώθηκε το σχολείο καλοκαιρινής φύλαξης με τον κ. Ξουλόγη να λέει ότι όλα πήγαν καλά και να ευχαριστεί όλο το προσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.