ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ανοίγουν για το Σαββατοκύριακο και οι παραλίες του Δήμου Παγγαίου

Ανοίγουν για το Σαββατοκύριακο και οι παραλίες του Δήμου Παγγαίου, οι οποίες διαθέτουν στην πλειοψηφία τους Γαλάζιες Σημαίες. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μποσμπότης σημείωσε ότι προς το παρόν παραλίες στον Δήμο Παγγαίου δεν έχουν παραχωρηθεί με την προβλεπόμενη ΚΥΑ ενώ σήμερα κάποια Beach Bar στην περιοχή των Αμμολόφων θα λειτουργήσουν με κανόνες υγειονομικής ασφάλειας.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες. Τέτοιες, με τη διάσταση που βάζει ο νόμος, ο Δήμος Παγγαίου δεν διαθέτει. Οργανωμένες είναι διάφορες δημοτικές πλαζ και τέτοιου είδους, όπως για παράδειγμα η Καλαμίτσα στο νομό Καβάλας. Βλέπουμε ότι οι πιο πολλές οργανωμένες παραλίες είναι στην Αθήνα. Είναι αυτές που λειτουργούν υπό την εποπτεία των δήμων. Αυτές είναι οι 515 παραλίες που ανοίγουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ανοίγουν και οι υπόλοιπες. Εμείς στο Δήμο Παγγαίου έχουμε 3 ειδών παραλίες. Τις ελεύθερες, τις παραλίες που εκμισθώνονται σε διάφορες επιχειρήσεις και τις παραλίες που τις διαθέτουμε σε επιχειρήσεις οι οποίες είναι όμορες προς την παραλία, δηλαδή ένα ξενοδοχείο πάνω στη θάλασσα. Ο Δήμος Παγγαίου δεν έχει άμεση εμπλοκή, απλώς κάθε χρόνο με την ΚΥΑ παίρνει υπό την εποπτεία του αυτές τις παραλίες κι έχει το δικαίωμα υπεκμίσθωσης. Για φέτος ούτε αυτή η διαδικασία έχει γίνει. Όλα είναι προς το παρόν στον αέρα. Δεν υπάρχουν υπεκμισθώσεις, δεν έχουν παραδοθεί παραλίες στο δήμο για να τις παραχωρήσει μετά σε ιδιώτες για τη λειτουργία τους».

ΜΠΑΧΑΛΟ

Συνέχισε λέγοντας ότι «κάποια beach bar στην περιοχή των Αμμολόφων θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το Σάββατο, σήμερα δηλαδή. Ο τρόπος λειτουργίας είναι καθορισμένος, υπεύθυνοι για την τήρησή του είναι οι καταστηματάρχες. Υπάρχουν και οι ελεύθερες παραλίες που ο καθένας μπορεί να κάνει το μπάνιο του, τηρώντας τις προϋποθέσεις. Σ’ αυτήν τη φάση βρισκόμαστε και είμαστε σε αναμονή της ΚΥΑ για να μπορέσουμε να παραχωρήσουμε τις παραλίες στις διάφορες επιχειρήσεις.

Γενικά προβλέπω ότι θα υπάρξει ένα μπάχαλο με το σκεπτικό ότι οι επιστήμονες πολύ καλά το λένε με κριτήριο την ανθρώπινη ζωή. Βάζουν σαν όριο 40 άτομα ανά 1000 τετραγωνικά. Οι εκμισθώσεις που κάνουμε εμείς είναι το ανώτερο τα 500τμ. Σε μία παραλία 500τμ θα υπάρχουν μόνο 20 άνθρωποι. Ποιος θα το ελέγξει αυτό και πώς η επιχείρηση που λειτουργεί αυτήν την παραλία θα μπορεί να είναι βιώσιμη. Υπάρχουν προβλήματα που θα τα δούμε στην πορεία. Επίσης, στην ελεύθερη παραλία, αν κορεστεί τι θα γίνει; Θα αρχίσουμε να μαλώνουμε μεταξύ μας; Υπάρχουν προβλήματα που θα δούμε πώς θα επιλυθούν. Η απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες θα είναι στα 4 μέτρα και σε κάθε ομπρέλα θα υπάρχουν δύο ξαπλώστρες. Ποιος μας λέει ότι ο ένας δεν θα τραβήξει την ξαπλώστρα λίγο πιο εδώ για να προφυλαχθεί από τον ήλιο, το ίδιο θα κάνει κι ένας άλλος. Θα υπάρξει συνωστισμός. Κάποιοι επαγγελματίες θα έχουν δεμένες τις ξαπλώστρες στην ομπρέλα. Θα δούμε. Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *