Ανησυχεί η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα για τις διαθεσιμότητες στη ΒΦΛ μήπως οδηγήσουν σε ομαδικές απολύσεις

Την ανησυχία της εξέφρασε η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα αναφορικά με τις διαθεσιμότητες στη ΒΦΛ, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ομαδικές απολύσεις και αυτό να αποτελέσει δείγμα καλής θέλησης της κυβέρνησης προς την Τρόικα.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις της η κ. Τσανάκα σημείωσε πως «φοβάμαι μήπως αν περάσει το νομοσχέδιο για τις ομαδικές απολύσεις μήπως οι άνθρωποι που δουλεύουν στα Λιπάσματα αποτελούν ένα πάρα πολύ ωραίο νούμερο για να παρουσιάσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι κάνουμε ομαδικές απολύσεις. Φόβο μεγάλο έχω, διότι το έχω ζήσει στο πετσί μου, από μας που ήμασταν γιατροί του ΙΚΑ, καταστράφηκαν όλα τα ιατρεία ανά την Ελλάδα, όλη η πρωτοβάθμια περίθαλψη, γιατί βόλευε το νούμερο των γιατρών. Εγώ είμαι σίγουρη για αυτό».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ερωτηθείσα για την παρέμβασή της προς τους βουλευτές για αυτό το ζήτημα, η κ. Τσανάκα σημείωσε πως τους ζήτησε να κλείσουν ραντεβού με τους δύο υπουργούς, με τα δύο υπουργεία, Βιομηχανίας – Ενέργειας και Εργασίας. «Πήρε τηλέφωνο ο βουλευτής κ. Εμμανουηλίδης και μου είπε ότι ο κ. Νεφελούδης (σ.σ. γραμματέας του υπουργείου Εργασίας) κάνει πάλι επιτροπή εργαζομένων, διοίκησης και υπουργείου και η κ. Τζάκρη (σ.σ. υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας) θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Alpha Bank και τον κ. Δραγασάκη (σ.σ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) για να φέρει και business plan προς το εργοστάσιο. Αυτό ήταν το ρεζουμέ. Αυτά θα γίνουν νομίζω από βδομάδα. Δεν θα είμαι σε αυτήν τη συνάντηση, δεν με θέλουν» ξεκαθάρισε καταληκτικά η κ. Τσανάκα.

2 σκέψεις σχετικά με το “Ανησυχεί η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα για τις διαθεσιμότητες στη ΒΦΛ μήπως οδηγήσουν σε ομαδικές απολύσεις

 • 17 Ιουλίου, 2016, 1:44 πμ
  Permalink

  Μεγάλη στεναχώρια έχει… γι’ αυτό την ταίζει ψάρια ο Μπεχράκης (άνθρωπος του Λαυρεντιάδη και διευθυντής της εταιρίας)… για να της φύγουν οι τύψεις…

  Σχολιάστε
 • 17 Ιουλίου, 2016, 1:51 πμ
  Permalink

  33 απολυμένοι (30 χωρίς αποζημίωση) και 180 σε διαθεσιμότητα και αυτή όχι μόνο δεν κάνει τίποτα (λες και αυτοί δεν είναι πολίτες της Καβάλας) αντιθέτως βγαίνει στο μπαλκόνι της δημαρχίας να υποδεχθεί τα λαχανί μπλουζάκια της ντροπής (όσους υπέγραψαν και δήλωσαν υποταγή στο αφεντικό και ξαμωλήθηκαν είτε με πριμ 150 ευρώ είτε με απειλές από την εταιρία για να παίξουν το παιχνίδι του Λαυρέντη απέναντι στους μαχώμενους εργαζομένους που ύψωσαν με αξιοπρέπεια το ανάστημά τους απέναντι στα υποχθόνια σχεδιά του)….

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.