«Αναρωτιέμαι που πήγε 1,5 εκ. ευρώ που αφήσαμε πλεόνασμα» δηλώνει ο πρώην Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής

Το έργο της οδού Βενιζέλου θεωρείται για κάποιους το καλύτερο της θητείας του πρώην δημάρχου κ. Κωστή Σιμιτσή. ΟΙ ίδιος δηλώνει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο..

«Καταρχάς πρέπει να πω ότι για εμένα το μεγαλύτερο έργο της θητείας μου δεν είναι το έργο της Βενιζέλου. Γιατί αυτό ακριβώς έλεγε και μερίδα των επικριτών μου, ότι δήθεν αυτό ήταν το μεγάλο και δυνατό έργο της θητείας μου.

Και αυτά ειπώθηκαν πριν από τις εκλογές του 2014, όταν με κατηγορούσαν ότι αλλάζω τα πλακάκια λόγω των εκλογών!!!  Και όμως δεν είναι αυτό το έργο μου. Προσωπικά θα προσθέσω ότι σημασία δεν έχει ένα μεμονωμένο έργο και σημασία έχει ένα σύνολο έργων που έχουν σημασία για την εικόνα της πόλης.

Για παράδειγμα τα έργα στην Βενιζέλου με την Ερυθρού Σταυρού έχουν όφελος και στο 12ο δημοτικό σχολείο Καβάλας αλλά δυστυχώς η σημερινή διοίκηση δεν κατάφερε να τα προχωρήσει και μάλιστα το έργο απεντάχθηκε οπότε καλά κάνει και το προτείνει στο καινούριο ΕΣΠΑ όπως επίσης και η πλατεία Καπνεργάτη που εκεί θα γίνει μια μεγάλη αλλαγή και ευτυχώς που η σημερινή διοίκηση αξιοποιεί τη δική μας πρόταση προσπαθώντας να το εντάξει και αυτό το έργο στο ΕΣΠΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Πρόσθεσε δε πως «Άρα το σημαντικό είναι τι προοπτική βάζεις για την πόλη και όχι το μεμονωμένο έργο. Επίσης για εμένα το μεγαλύτερο έργο που έγινε στη διάρκεια της θητείας μου είναι αυτό που δεν φαίνεται. Αυτό είναι το έργο στη ΔΕΥΑΚ που τώρα έχει αρχίσει να φαίνεται η συνέχεια του και το οποίο έχει ανάγκη η πόλη.

Βέβαια σε ό,τι αφορά τη ΔΕΥΑΚ έγινε αλλαγή αντικατάσταση δηλαδή του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλα τα χωριά και σε διάφορα σημεία της πόλης εκεί που υπήρχε πρόβλημα. Πχ. Στο Σούγελο, στην Αγίου Αθανασίου όπου και είχαμε πρόβλημα ενώ το έργο συνεχίζεται στην Ομόνοια και στο κέντρο, έργο με ουσία δηλαδή. Είχαμε επίσης και την επέκταση του βιολογικού και την αναβάθμιση του, έργο εξίσου σημαντικό. Και αυτά πρέπει να λέγονται.

Τώρα είναι γεγονός ότι αυτό που λέγεται ΣΑΤΑ, τα κονδύλια δηλαδή που δίδει το κράτος για έργα, είναι μειωμένα και αυτά είναι αλήθεια Εμείς πήραμε 7,5 εκ. για ΣΑΤΑ και τώρα είναι ζήτημα αν παίρνουμε 2,5. Βέβαια αν σκεφθούμε και το 1,5 εκ. που εμείς αφήσαμε τότε τα χρήματα δεν είναι πολλά αλλά δεν είναι και λίγα. Βέβαια είναι ένα θέμα αλλά θα το θίξω και εγώ μια και δαπανώνται περισσότερα χρήματα για εκδηλώσεις και λιγότερα για έργα. Βέβαια και εγώ θα συμφωνήσω ότι έτσι γίνεται αλλά ίσως και να είναι λιγάκι χαρακτηριστικό της Δημάρχου που θέλει να κάνει εκδηλώσεις. Θα αναφέρω επίσης και τις παιδικές χαρές που δεν τις αφήσαμε πιστοποιημένες μεν αλλά ούτε και με πινακίδες όπως έκανε  η σημερινή δημοτική αρχή.

Ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις δράσεων που πέρασαν από το κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει ν α υπάρχει ειδική μέριμνα και ειδικά κονδύλια από τους ΟΤΑ».

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Ακολούθως  τόνισε πως «Επίσης και άλλοι Δήμοι έκαναν το ίδιο ως τρόπο άμυνας των Δήμων που είχαν μη πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Διότι ανά πάσα στιγμή εις βάρος των Δημάρχων και των Αντιδημάρχων εκκρεμεί η δαμόκλειος σπάθη σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Προχθές ήταν δίκη του Θ. Μουριάδη που επειδή κάποιος, υπάλληλος, εργολάβος ίσως άφησε ένα σίδερο εκτεθειμένο και χτύπησε μια γυναίκα πάνω σε αυτό οπότε φθάσαμε στα δικαστήρια.

Άρα όταν υπάρχει αυτό το φόρτωμα της ευθύνης στους αιρετούς καλά έκανε η σημερινή διοίκηση και έβαλε αυτές τις πινακίδες στις παιδικές χαρές. Το θέμα όμως είναι πόσο γρήγορα κινείται και σε πόσο μεγάλη έκταση προχωράς για την αντικατάσταση των παιδιών χαρών. 200 παιδικές χαρές στην Καβάλα υπάρχουν και το να πιστοποιείς τις 7 δεν λέει πολλά για τη δημοτική αρχή. Σε 100 χρόνια δηλαδή θα έχουμε παιδικές χαρές. Αφήσαμε 1.5 εκ ευρώ πλεόνασμα και 10 εκ. ταμειακό διαθέσιμο απλά δεν αξιοποιήθηκαν, 31/12/2014 υπήρχε κέρδος 1,5 εκ ευρώ και δεν ξέρω αυτά τα χρήματα που πήγαν. Και αυτό με πονάει πολύ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *