Κύριο άρθροΠολιτική

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την αποχώρηση από την αρχηγία της παράταξης «Ανοιχτή πόλη» του πρώην δημάρχου Κωστή Σιμιτσή ο δημοτικός σύμβουλος  Βαγγέλης Παππάς

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την αποχώρηση από την αρχηγία της παράταξης «Ανοιχτή πόλη» του πρώην δημάρχου κ. Κωστή Σιμιτσή ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Βαγγέλης Παππάς, σχολιάζοντας μάλιστα ότι έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Παππάς πως «εγώ πιστεύω ότι ο κ. Σιμιτσής το 2014 που έχασε τις εκλογές κι εφόσον είχε διατελέσει και οχτώ χρόνια δήμαρχος, έπρεπε να κινήσει τις διαδικασίες ώστε να υπάρχει το θέμα διαδοχής. Το άργησε αυτό το πράγμα με αποτέλεσμα ακόμα και τώρα να μη γνωρίζουμε αν η παράταξη θα συνεχίσει. Για μένα το σπουδαίο είναι ότι πρέπει οι παρατάξεις να υπάρχουν γιατί δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί μια παράταξη μέσα στην κοινωνία και να εκφράζει αυτό το κομμάτι της κοινωνίας. Επομένως δεν πρέπει να διαλύονται με την έννοια ότι αυτή η παράταξη εκφράζει κάποιους πολίτες οι οποίοι την πιστέψανε, την πιστεύουν κι επομένως πρέπει να εκφράζεται στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Από κει και πέρα είναι θέμα ενδοπαραταξιακό ποιον θα επιλέξουν για επικεφαλής της παράταξης να την οδηγήσει στις επόμενες εκλογές γιατί θα χρειαστούν και συνεργασίες. Με το νέο νόμο που προβλέπεται να κατέβει, οι παρατάξεις πρέπει να συνθέσουν μια καινούρια διοίκηση πολυπαραταξιακή, όχι μονοπαραταξιακές διοικήσεις αλλά πολυπαραταξιακές διοικήσεις.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ερωτηθείς πώς τα βλέπει τα πράγματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σημείωσε πως «τα πράγματα από το 2014 και μετά η Καβάλα δυστυχώς από πρωτοπόρος έχει γίνει ουραγός. Ευθύνη έχει η σημερινή δήμαρχος κ. Τσανάκα η οποία δεν κάνει τίποτα, δεν διεκδικεί καθόλου, αυτό που κάνει είναι μόνο να αναθεματίζει και να της φταίνε όλοι οι άλλοι και να μην διεκδικεί. Πολλές φορές αυτό που με έχει ενοχλήσει είναι ότι πηγαίνει και υποστηρίζει μέσα από μια γενικότερη έννοια που λέγεται ΠΕΔ που στην ουσία λειτουργεί υπέρ του πρόεδρου της και τη μετατρέπει σε μαγαζάκι του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης. Ο κ. Λαμπάκης κάνει τη δουλειά του, έχει κάνει την Αλεξανδρούπολη πρώτο τόπο στην Περιφέρεια. Τελευταία οι Αμερικάνοι έδωσαν το σήμα ότι ενεργειακό κέντρο είναι η Αλεξανδρούπολη. Παίρνει όλα τα θετικά, τα αναπτυξιακά που μπορούν να υπάρξουν σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα παίρνει η Αλεξανδρούπολη. Γιατί πήγε το τρένο στο λιμάνι, εμείς ακόμα το τρένο το σχεδιάζουμε, 50 χρόνια τώρα το σχεδιάζουμε το τρένο από τους Τοξότες στο λιμάνι. Αυτός το πήγε στο λιμάνι, έδωσε ώθηση εκεί. Χαρτογραφήσανε το LNG, πήραν τα στρατόπεδα κι έχει κάνει μια σειρά από πράγματα τα οποία τα έκανε χρησιμοποιώντας το μανδύα του προέδρου της ΠΕΔ και εμείς τι κάνουμε; Σαν χαϊβάνια ακολουθάμε τον Λαμπάκη ότι γίνεται καλό να το παίρνει η Αλεξανδρούπολη κι εμείς με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ακόμα και στον τουρισμό να έχουμε τον Περιφερειάρχη κ.  Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αντωνιάδη εδώ τον τοπικό και να προβάλουν την καριόκα στο βιντεάκι της Περιφέρειας. Έχουμε μεγάλο έλλειμμα από πρόσωπα τα οποία θα εκπροσωπήσουν γνήσια τη θέση την οποία πρέπει να έχει η Καβάλα τόσο στην Περιφέρεια όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Γιατί είμαστε ακριβώς σε τέτοια νευραλγική θέση για τα Βαλκάνια που εμείς δεν το έχουμε καταλάβει, δεν έχουμε κάνει τίποτα για αυτό, δεν προετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε τέτοιους δρόμους ώστε έτσι να έρθει μια οποιαδήποτε ανάπτυξη για να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε τον κάθε επιχειρηματία που επιχειρεί σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες και τον κάθε πολίτη που ψάχνει να βρει εναγωνίως μια δουλειά για να ζήσει την οικογένειά του».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στο ερώτημα αν βλέπει να υπάρξουν συνεργασίες παρατάξεων στο εγγύς μέλλον στο Δήμο Καβάλας ο κ. Παππάς σημείωσε πως δεν θα μπορέσει να γίνει διαφορετικά. «Εάν αυτοί που ηγούνται σε αυτές τις παρατάξεις δεν μπορέσουν να συνεννοηθούν, δεν θα μπορέσει να υπάρξει και διοίκηση. Θα υπάρξει μια Βαβέλ και θα πάμε ακόμα χειρότερα, θα πάμε κυριολεκτικά στον πάτο του βαρελιού. Άρα λοιπόν όσοι θα ασχοληθούν με τα δημοτικά πράγματα το 2019, αυτοί πρέπει να έχουν καλά στο μυαλό τους ότι θα πρέπει να συνεννοηθούν για να μπορέσουν να δώσουν στην Καβάλα αυτό που θέλει, την αναπτυξιακή προοπτική που έχει χάσει δεκαετίες τώρα».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Συμπλήρωσε πως «η παράταξή μας έχει μετεξελιχθεί σε σωματείο και αυτό έγινε για να μπορέσει να υπάρξει σε όλα τα επόμενα χρόνια. Ανεξάρτητα αν θα είμαι εγώ υποψήφιος ή θα είναι κάποιος άλλος. Επομένως φτιάχνουμε μια παράταξη σε μια άλλη βάση που ενδεχομένως εκφράζει ένα κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να διεκδικεί, που βλέπει τα πράγματα από μια άλλη οπτική. Λέμε ότι η Καβάλα πρέπει να σηκώσει μανίκια και να διεκδικήσει. Τίποτα δεν πρέπει να είναι στην τύχη, όλα πρέπει να οργανωθούν και όλοι αυτοί που αγαπούν την Καβάλα πρέπει να συνεννοηθούν ώστε η Καβάλα να θέσει τα βήματα του μέλλοντός της, δηλαδή την αναπτυξιακή προοπτική μέσα από την οποία θα είναι η συνταγή που θα λυθούν ουκ ολίγες αρρώστιες που υπάρχουν σήμερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *