Αναμενόμενη η μετάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία, σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας, Χρήστο Παπαδόπουλο

 

 

 

Αναμενόμενο χαρακτήρισε το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη μετάδοση του ιού στους μαθητές των σχολείων, ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

Για το θέμα αυτό δήλωσε ότι «επόμενο είναι όταν έχεις μεγάλη εξάπλωση στην κοινότητα,  να έχεις και στα σχολεία. Αυτό συμβαίνει στην Καβάλα. Κουβαλάνε τον ιό από το σπίτι τα παιδιά, υπάρχει μετάδοση μέσα στο σχολείο, επιστρέφουν στο σπίτι με τον ιό και συντηρείται έτσι η μετάδοση».

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων στους εμβολιασμένους είπε ότι «ο Θεός να βάλει το χέρι του. Σε μία περιοχή που έχουμε πολλά κρούσματα και είμαστε από τους νομούς με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, σε συνδυασμό με τον χειμωνιάτικο καιρό, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Έτσι βλέπω να κυλάει το επόμενο διάστημα κι από πλευράς μετάδοσης και από πλευράς νόσησης. Ούτως ή άλλως ξέρουμε ότι το μέτρο αυτό δεν θα βοηθήσει, το θέμα είναι πόσο κακό θα κάνει. Αυτό που ελπίζει η Επιτροπή είναι να μην υπάρξει αξιόλογη αύξηση των κρουσμάτων, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα και οι εμβολιασμένοι μπορεί επίσης να μολυνθούν και να μεταδώσουν, έστω και λιγότερο. Υπάρχει μικρότερο ποσοστό να κολλήσουν, 50%, αλλά με τόσους μέσα σε κλειστούς χώρους και οι μισοί να κολλήσουν θα μεταδώσουν μετά τον ιό στους ανεμβολίαστους. Και το πρόβλημα είναι εκεί, ότι έχουμε μεγάλο ποσοστό ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί. Και με τη σειρά τους να μεταδώσουν τον ιό σε ευπαθείς ομάδες μέσα στο σπίτι. Μακάρι να μην έχουμε αύξηση των κρουσμάτων αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε το επόμενο διάστημα. Το πόσο μεγάλη θα είναι, θα φανεί. Κάθε άνοιγμα έχει και το ρίσκο του.

Όλοι θα έρθουν σε επαφή με τον ιό. Όποιοι είναι προστατευμένοι θα το περάσουν ελαφριά. Οι άλλοι ρισκάρουν».

ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Κατέληξε λέγοντας «ότι σημασία έχει η τήρηση των μέτρων. Άποψή μου είναι ότι με αυτό το άνοιγμα, ακόμη και οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσέχουν. Να αποφεύγουν κλειστούς χώρους με πολλά άτομα. Η ανοσία του εμβολίου δεν κρατάει πολύ γι’ αυτό και βλέπουμε τώρα την τρίτη δόση που ήδη ξεκινάει. Σε κάποιους ανθρώπους δεν κάνει και δουλειά. Ο εμβολιασμένος δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Κι ενώ οι νέοι θα το περάσουν πιο ελαφριά, οι μεγαλύτεροι μπορεί να έχουν προβλήματα. Είναι πολλά που πρέπει να σκεφτούμε. Θέλει προσοχή ακόμη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση