«Αναμένουμε καλή κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες μετά από ένα δύσκολο χειμώνα» δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας  Αντώνης Μιτζάλης

Πολύ καλή προμηνύεται  η φετινή τουριστική περίοδος   όπως και η περίοδος  του Πάσχα για τα ξενοδοχεία της Καβάλας.  Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης επιβεβαίωσε  αυτές τις προοπτικές  και φυσικά έδωσε και την εικόνα του Πάσχα για την τουριστική κίνηση.

Όπως τόνισε αρχικά  «Από σήμερα Μ. Παρασκευή μέχρι Δευτέρα του Πάσχα αναμένουμε καλή κίνηση στα ξενοδοχεία της πόλης. Και κάποια που θα ανοίξουν στις παραλιακές περιοχές, αν και δεν είναι πολλά αυτά,  έχουμε αυξημένη πληρότητα. Ίσως και για δύο ημέρες να έχουμε και 100% πληρότητα. Όλα αυτά από  τους Έλληνες κυρίως τουρίστες  αλλά και από  τους Βούλγαρους. Λίγους Τούρκους θα έχουμε μόνο. Στην Θάσο κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες θα ανοίξουν για το Πάσχα και θα ξανακλείσουν μετά το Πάσχα. Αμέσως μετά το Πάσχα  όμως αρχίζουν σιγά σιγά οι πτήσεις τσάρτερ κύρια από τη Γερμανία για την Καβάλα. Και εκεί θα έχει κίνηση λοιπόν κύρια για τα ξενοδοχεία της Θάσου που θα είναι ανοικτά. Για το καλοκαίρι έχουμε καλές προοπτικές. Θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε αύξηση της τάξης του 10% από τις πτήσεις προς  το Αεροδρόμιο Καβάλας από τις ξένες χώρες  και αναμένουμε και καλές πληρότητες από τα Βαλκάνια. Απλά έχουμε ακόμη κρατήσεις στο νησί».

ΑΝΑΜΟΝΗ

Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας ότι  «Βέβαια μεσολαβεί ένα διάστημα όπου μετά το Πάσχα και πριν από το καλοκαίρι, θα αρχίσει η τουριστική κίνηση μερικώς και χλιαρά αλλά  προς το τέλος του Μάιου θα δούμε την αληθινή κίνηση στα παράλια του Ν. Καβάλας.

Στο αεροδρόμιο τώρα θα έχουμε και τις πτήσεις από την Ρωσία. Ήρθε και Φράπορτ, η εταιρεία που ανέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια μεταξύ αυτών και της Καβάλας  και όλοι αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Βέβαια δεν πιστεύω να είναι άμεσα αυτά τα αποτελέσματα. Γιατί υπάρχει ένας σχεδιασμός που έγινε πριν και θα δούμε τώρα τα αποτελέσματα, τώρα που ήρθε η Φράπορτ,  χωρίς να σημαίνει ότι αυτή είναι η κινητήριος δύναμη των εν λόγω σχεδιασμών.

Πέρα από το οργανωτικό και το λειτουργικό των αεροδρομίων που αυτό το γνωρίζει καλά η ΦΡΑΠΟΡΤ, η προσέλκυση νέων πτήσεων και πόσο αυτή θα βοηθήσει θα φανεί του χρόνου. Πάντως φέτος έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον και από παραδοσιακούς προορισμούς αλλά και από άλλους προορισμούς που μας φέρνουν αρκετές νέες πτήσεις».

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Στην συνέχεια ο συνομιλητής μας αναφέρθηκε στον χειμώνα που πέρασε. «Ο χειμώνας ήταν δύσκολος, είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Είχε το δύσκολο Γενάρη με τα χιόνια που μας πήγε πίσω τουριστικά. Γενικά ήταν ένα δύσκολο χειμωνιάτικο τρίμηνο, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και όλο τον Μάρτιο. Είναι οι μήνες του χειμώνα που ελπίζουμε στην ελληνική αγορά, δηλαδή στους Έλληνες τουρίστες. Το θέμα είναι πότε θα ανακάμψει  η ελληνική οικονομία, πότε θα δούμε κίνηση από τις εταιρείες και από τους εμπορικούς αντιπροσώπους. Αν δεν έρθει η ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία η Καβάλα τον χειμώνα δύσκολα θα δει τουρισμό. Προς το παρόν αυτό που βλέπουμε είναι μια τάση αύξησης της τουριστικής περιόδου σε διάρκεια. 1-2 εβδομάδες την οποία παίρνουμε προς το τέλος της περιόδου  και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο χειμώνας είναι μικρός, η κρίση τον επηρεάζει και εμείς αναμένουμε το καλοκαίρι».

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ο κ. Μιτζάλης αναφέρθηκε  και στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία και στα βόρεια σύνορα μας τονίζοντας ότι  «Οι καταστάσεις τώρα στη γειτονιά μας που είναι ταραγμένη, είναι ένα θέμα αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το μεταναστευτικό, όπως ήταν πέρσι η ξαφνική έλευση προσφύγων  και γεγονότων  όλων  όσων είχαν συμβεί. Είχαμε άμεσα επηρεασθεί από το προσφυγικό.  Δυστυχώς το προσφυγικό έπεσε σε όλο το Αιγαίο. Μόνο το Ιόνιο  επηρεάσθηκε λιγότερο. Φέτος τέτοιο θέμα προς το παρόν δεν υπάρχει. Βλέπουμε λοιπόν τα πρωτοσέλιδα με τις αναφορές για  την αύξηση του τουριστικού ρεύματος και τα όσα αναφέρουν και ίσως και αυτά τα νέα γεγονότα να επηρεάσουν τον τουρισμό μας. Όσο για τα υπόλοιπα, όλα αυτά είναι θέματα που ξεπερνούν τους ξενοδόχους. Αν όντως έχει τόσο μεγάλα προβλήματα η γείτονα χώρα μπορεί να εξάγει μερικά και σε εμάς. Άλλωστε οι κρουαζιέρα έχει επηρεασθεί. Η ζημιά που έγινε στην  κρουαζιέρα φαίνεται άμεσα αλλά έχει επηρεάσει και άλλα ταξίδια που είχαν προορισμό το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και έτσι μοιραία επηρεάζεται και η Ελλάδα. Από Ασία και Αμερική όσοι έρχονταν και χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, μια και ήταν οι φθηνές σχετικά εκδρομές και ήταν αυτές που έρχονταν και στους Φιλίππους, αυτές μοιραία θα επηρεασθούν και αυτές είναι που έχουν μειωθεί αρκετά. Έχει επηρεάσει σημαντικά και αυτός ο τουρισμός την χειμερινή κίνηση μια και αυτά τα γκρουπ ερχόταν κύρια Άνοιξη και Χειμώνα. Αυτός ο παράγοντας δεν φαίνεται έξω πολύ,  φαίνεται όμως στα ξενοδοχεία που έχουν λιγότερες κρατήσεις.

Αυτός είναι ο παράγοντας που δείχνει πως αν υποφέρει και προβληματίζεται ο γείτονας,  τα προβλήματα έρχονται και σε εμάς. Από την άλλη βέβαια, για να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα, είναι ένας σημαντικός λόγος που ο ελληνικός τουρισμός πάει καλά και αυτός είναι ότι η Τουρκία έχει κλείσει πλέον ως προορισμός και ως εναλλακτική λύση για πολλούς τουρίστες από τη δυτική Ευρώπη. Λόγω όλης της κατάστασης και του κλίματος εκεί κερδίζουμε εμείς αφού ο τουρισμός στην Τουρκία περνάει πολύ άσχημες ώρες. Όσο για την ένταξη των Φιλίππων στην ΟΥΝΕΣΚΟ εμείς άμεσα δεν περιμένουμε κάτι.  Μακροπρόθεσμα όμως πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει. Ήδη οι κινήσεις που γίνονται για τον θρησκευτικό τουρισμό χρησιμοποίησαν αυτό το επιχείρημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση