«Αναμένουμε κάτι το καλύτερο για την νέα τουριστική χρονιά για την Θάσο » δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Παναγιώτης Βασιλούδης

Οι βαλκάνιοι τουρίστες ήταν αυτοί που στήριξαν  τον τουρισμό στην Θάσο το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Παναγιώτη Βασιλούδη. Μάλιστα σημειώθηκε αύξηση στην προσέλευση τουριστών της τάξης του 8-10% σε σχέση με πέρυσι. Από την άλλη όμως οι επαγγελματίες είναι προβληματισμένοι λόγω της αύξησης του ΦΠΑ που από το 13% ανέβηκε στο 24%.

Ο κ. Βασιλούδης αρχικά ανέφερε ότι «Η χρονιά βαίνει προς το τέλος της και άρχισαν να κλείνουν τα καταστήματα. Ήδη ο κόσμος έχει αρχίσει να φεύγει και έτσι και οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να μαζεύουν τα πράγματά τους.

Γενικά εμείς στο νησί είμαστε σε ένα άλλο κλίμα και οι φωτιές μας κούρασαν αρκετά. Αλλά γενικά αυτό που μας απασχολεί είναι το πώς θα πληρώσουμε αυτά που πρέπει. Έχουμε εμπρός μας πληρωμές σε Δήμους, νερά,. ΔΕΗ, εφορίες, τέλη παρεπιδημούντων, ΙΚΑ, λογιστές… τόσα πολλά που δεν ξέρουμε πως θα τα καταφέρουμε.

Έχουμε εμπρός μας και το ΦΠΑ το οποίο τώρα άρχισαν να συνειδητοποιούν οι περισσότεροι πόσο υψηλό είναι το χρέος. Γιατί εγώ τα έλεγα αλλά δεν με άκουγαν τότε. Και όπως καταλαβαίνετε τώρα είναι λίγο στενάχωρο το θέμα. Αλλά Δόξα τω Θεώ και εκεί που φτάσαμε καλά είναι. Εξάλλου η Θάσος πήγε καλά φέτος, μπορεί να είχαμε και μια αύξηση ακόμη και 7-8%.».

ΑΥΞΗΣΗ

Ο κ. Βασιλούδης πρόσθεσε ότι «Όπως συζητάμε του χρόνου θα έχουμε και περισσότερους τουρίστες αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχουμε κατανάλωση στα μαγαζιά.. . Δηλαδή πολλοί ήρθαν αλλά πολλά δεν κατανάλωσαν. Έτσι και αλλιώς εμείς αναμέναμε και τους Βαλκάνιους τουρίστες για να κάνουμε τη δουλειά μας, οι οποίοι βέβαια δεν κατανάλωσαν πολλά. Είναι και αυτοί που βρίσκονται συνεχώς κλεισμένοι μέσα στα δωμάτια τους και τους παρέχουν τα πάντα.

Εμείς προσπαθήσαμε να δουλέψουμε και τώρα έχουμε ακόμη κόσμο σε μερικά ξενοδοχεία και περισσότερα βέβαια δεν μπορούμε τώρα να εξυπηρετήσουμε γιατί θέλεις και άτομα για εργασία. Αυτοί που μένουν ουσιαστικά εδώ είναι ακόμη ανοικτά αλλά αυτοί φτάνουν σε ένα ποσοστό 5%. Γενικά οι περισσότεροι έκλεισαν, συγκεντρώθηκαν για του χρόνου και ξεκινήσαμε ήδη το μάζεμα και το τύλιγμα ώστε όλα να ετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά.

Απλά και εμείς περιμένουμε και βλέπουμε ότι έχουμε μαγαζιά που δουλεύουν για 4 μήνες. Και για να ανοίξεις θέλεις πολλά. Βάψιμο, ετοιμασία. Αλλά και το κλείσιμο είναι μεγάλο αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Δεν κλαίγομαι βέβαια, η αλήθεια είναι αυτή. Παλεύουμε και εμείς και η αλήθεια είναι ότι όλοι μας αγωνιούμε για το αύριο. Αλλά όσοι δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια τι να πω εγώ; Ο τουρισμός βέβαια ήταν καλός, είχαμε την μεγαλύτερη αύξηση από όλα τα νησιά. Απλά τα γραφεία είναι αυτά που φέρνουν  τον κόσμο που φέρνουν και αυτοί είναι που μένουν εντός και δεν ξοδεύουν πολλά. Τέλος καλά όλα καλά, ελπίζουμε του χρόνου να είναι καλύτερα τα πράγματα και να κατέβει και το ΦΠΑ. Γιατί του χρόνου ίσως να έχουμε αλλαγές, άσε που φέτος πρέπει να έχουμε μείωση ΦΠΑ λόγω των φωτιών. Μήπως κατέβει το ΦΠΑ για ένα χρόνο για να πάρουμε και εμείς καμιά ανάσα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση