ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Αναμένουμε εξελίξεις για τον οδικό άξονα Ε61 αλλά και για την περίοδο των εορτών» δηλώνει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημήτρης  Πουρσαϊτίδης

Δεν υπάρχει κάτι το νεότερο για τον οδικό άξονα Ε61 για τους κατοίκους του Σταυρού Αμυγδαλεώνα όπως τονίζει ο  πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης  Πουρσαϊτίδης.

Παράλληλα πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα, αλλά μάλλον οι κάτοικοι έχουν παράπονα από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας, με την έννοια ότι δεν είναι στον προγραμματισμό της  μεγάλες εκδηλώσεις στην περιοχή.

Ο ίδιος ο κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, θίγοντας θέματα όπως ο οδικός άξονας Ε61 αλλά και διατυπώνοντας παράπονα αναφορικά με την κατανομή των χρημάτων για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα μοιράζονται ανισομερώς μεταξύ της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων, δήλωσε αναλυτικά ότι

« Έπειτα από ένα περίπου μήνα που μεσολάβησε από την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για τις  εδαφολογικές έρευνες της Εγνατίας Οδού ΑΕ στην περιοχή του Σταυρού εμείς βρισκόμαστε εν αναμονή της απάντησης εκ μέρους του υπουργείου σχετικά με το αίτημα που κατέθεσε το δασαρχείο για το εάν ισχύει ο νόμος, βάσει των όσων παρέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Άρης Βέρρος.

Η Εγνατία Οδός έχει «εξαφανισθεί». Όσες τηλεφωνικές επαφές κι αν επιχειρήσαμε απάντηση δε λάβαμε. Αρχικά πάντως και η εταιρεία ερευνούσε τα ισχύοντα σύμφωνα με το νόμο. Ο νόμος που παρουσιάστηκε από τον κ. Βέρρο έστω και καθυστερημένα, εάν όντως ισχύει, τότε ακυρώνει τη θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τις εδαφολογικές έρευνες στην περιοχή. Κάτι που παραδέχθηκε και η ίδια η δήμαρχος.

Επίσης πρέπει να πω ότι την Τρίτη όταν κι επισκέφθηκα το δασαρχείο προκειμένου να ενημερωθώ εάν απάντησε το υπουργείο στο αίτημα, έμαθα ότι ο κ. Αγελαράκης αποφάνθηκε πως ο νόμος δεν ισχύει. Η συγκεκριμένη πληροφορία ωστόσο είναι ανεπίσημη.

Μετά από όλα αυτά εμείς  συνεχίζουμε την περιφρούρηση  και μάλιστα το έχουμε ανάγει και σε σλόγκαν. «Ελάτε να περπατήσουμε» προτείνουμε κι έτσι με την ευκαιρία περπατούμε και στο βουνό. Προς το παρόν επικρατεί απόλυτη ησυχία.

Βέβαια τότε όλοι  βιάζονταν  ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες.  Όντως, υποστήριζαν ότι βιάζονταν και ότι εξαντλούνταν τα χρονικά περιθώρια. Ωστόσο, ο Νοέμβριος οδεύει στο τέλος του και το περιθώριο θα λήξει στα τέλη της χρονιάς. Κατά τη γνώμη μου, το έργο θα κατασκευαστεί έως το Σταυρό κι εκεί θα σταματήσει. Θα γίνει πράξη δηλαδή η «απειλή» της Εγνατίας Οδού».

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ

Αναφορικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις ο ίδιος δήλωσε ότι  « Στην Καβάλα μπορεί να προετοιμάζονται για τις γιορτές, αλλά δυστυχώς στον Αμυγδαλεώνα αν οργανωθεί κάτι θα το ετοιμάσουμε μόνοι μας. Μας υποσχέθηκαν ότι θα μας στείλουν εορταστικά στολίδια και φωτισμό, αλλά μόνο ο σύλλογος και η τοπική κοινότητα θα φροντίσουν για τις εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με όσα μου λένε οι άλλοι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων τα ίδια ισχύουν και στις δικές τους περιοχές. Δεν έχει εγκριθεί για εμάς κάποιο κονδύλι όπως εκείνο που αποφασίστηκε για τις εκδηλώσεις της Καβάλας.

Εμείς βέβαια ζητήσαμε στολισμό αφού είμαστε και το μοναδικό χωριό επί του κεντρικού δρόμου άρα όσοι κατευθυνθούν στην Ονειρούπολη της Δράμας θα περάσουν από το δημοτικό διαμέρισμα. Περιμένουν να δούμε εάν θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *