ΑστυνομικάΚύριο άρθρο

«Αναμένουμε δικαίωση μισθολογική και ενίσχυση με προσωπικό» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Καβάλας  Νίκος  Ίμβρος

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανακοινώθηκε πως θα υπάρξουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις Αστυνομικών Τμημάτων, κάτι που ίσως επηρεάσει και την καβάλα. Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Νίκος  Ίμβρος.

«Μιλάμε για αλλαγές πλέον στα αστυνομικά τμήματα, μιλάμε για καταργήσεις τμημάτων,  με στόχο να εξοικονομηθούν χρήματα και να λειτουργήσουν τα υπόλοιπα τμήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξέρω ότι αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου αλλά εγώ έχω επιφυλάξεις. Γιατί και στο παρελθόν έχουν γίνει και ανάλογες κινήσεις και ονόμασαν διαφορετικά τα παλιά πολυδύναμα τμήματα αλλά όλα τα μοντέλα που επινόησαν δεν περπάτησαν αφού το όλο πρόβλημα ξεκινά από την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα στα αστυνομικά τμήματα και πολύ περισσότερο στην επαρχία» σημείωσε αρχικά.

ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

Αναφορικά με την Καβάλα τόνισε ότι «Σε ό,τι αφορά την Καβάλα σε αυτή την φάση μια και δεν θα είναι τελειωτική μια και μέσα στο 2017 θα υπάρξει κάποια αλλαγή αν δεν προχωρήσει ο ανασχηματισμός σε πρώτη φάση, δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποια αλλαγή στο νομό μας.  Αρχικά υπήρχε στο αρχικό σχέδιο να κλείσουν και οι 4 σταθμοί του νομού μας, στη διαβούλευση όμως που ακολούθησε φάνηκε ότι δεν κλείνει σταθμός ή συγχωνεύεται κάποιος σταθμός παρά για τυπικούς λόγους τα τμήματα Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης ονομάζονται πλέον τμήματα Παγγαίου και Νέστου.  Εξάλλου αν δούμε την κατανομή και των 4 σταθμών μια και πανελλαδικά έχουν καταργηθεί οι περισσότεροι σταθμοί βλέπουμε ότι οι δικοί μας εξυπηρετούν καταστάσεις. Τόσο ο σταθμός των Λιμεναρίων εξυπηρετεί ένα ολόκληρο νησί όσο και αυτός των Κρηνίδων. Άρα δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια».

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να δούμε την πραγματική ενίσχυση των υπηρεσιών αφού με την παρούσα μορφή δεν μπορούμε να ανταποκριθούν στο έργο που έχουν να επιτελέσουν με το υπάρχον δυναμικό. Οι περιοχές είναι μεγάλες, οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι απαιτήσεις πολλές, οπότε δεν μπορούν να καλυφθούν τα πάντα με αυτό το δυναμικό.

Φέτος πήγαμε καλύτερα από άποψη ενίσχυσης δυνάμεων, ήρθαν έξι άτομα στην Θάσο και καλύψαμε την κίνηση που ήταν πολλή μεγάλη και είχαμε και ενίσχυση του αερολιμένα με 13 άτομα εκ των οποίων τα 7 ήταν δόκιμοι οπότε καλύψαμε σε σημαντικό βαθμό και την αυξημένη εκεί κίνηση. Πέραμο και Ορφάνι δεν είχαν την ενίσχυση που χρειαζόταν και αυτό πρέπει να το δούμε στο μέλλον μια και εκεί η κίνηση είναι μεγάλη. Η τουριστική περίοδος τελειώνει, η ενίσχυση θα αποχωρήσει οπότε πρέπει να σχεδιάσουμε για το επόμενο καλοκαίρι μια και χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για το επόμενο αποτέλεσμα.

 

Έχει ξεκινήσει εξάλλου η νέα παραγωγή αξιωματικών αλλά 250 άτομα που ξεκίνησαν και η πρώτη παρτίδα θα βγει το επόμενο καλοκαίρι δεν θα μπορούν να καλύψουν ούτε τις ανάγκες της Αθήνας από όπου και ξεκινούν.  130 καβαλιώτες με τόπο συμφερόντων εδώ θέλουν κάποια στιγμή να έρθουν στον τόπο τους. Αυτά τα άτομα θα κάνουν από 7-10 χρόνια για να έρθουν εδώ. Και αυτό στην καλύτερη περίπτωση. Κάποιοι δεν θα έρθουν και ποτέ».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΙΣΘΩΝ

Στην συνέχεια ο ίδιος ρωτήθηκε και για τη δικαίωση του ΣτΕ που μιλά για επιστροφή των μισθών στα επίπεδα του 2012. Όπως τόνισε «Μια δικαίωση,  αν και δεν μου αρέσει να μιλάμε τώρα για οικονομικά όταν η ανεργία και τα προβλήματα των ελλήνων είναι τεράστια εγώ λέω ότι ήρθε μια απόφαση που δεν φέρνει καμία αύξηση μισθών απλά θέλουμε να αποκαταστήσουμε μια αδικία που δεχθήκαμε το 2012 πέρα των άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Δικαιωθήκαμε στο ΣτΕ άρα μιλάμε για τελεσίδικη απόφαση και πρέπει επιτέλους και επίσημα να ενημερωθεί ο υπουργός Οικονομικών και το ελληνικό κράτος και περιμένουμε αυτή η αδικία να αποκατασταθεί και να έρθουν οι μισθοί σε επίπεδα 2012 και σε επίπεδα ίδια με αυτά των άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Έρχονται τώρα κάποιοι να μας κατηγορήσουν αλλά μιλάμε για χρήματα που παράνομα κρατήθηκαν από εμάς και τώρα θέλουμε να μας τα επιτρέψουν. Δεν ζητάμε κάτι άλλο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *