ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Αναμένουμε αλλά πρέπει επιτέλους να τελειώνει το θέμα με τις αμοιβές των μετακινήσεων μαθητών» δηλώνει ο πρόεδρος του Eurotaxi  Κατσίδης Μαργαρίτης

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ένα σημαντικό ποσό οφείλεται στα  ΤΑΞΙ για τις μαθητικές μετακινήσεις. Ο πρόεδρος του Eurotaxi κ. Κατσίδης Μαργαρίτης έκανε σχετικές δηλώσεις.

«Είναι αλήθεια πως μας οφείλονται χρήματα από το 2015. Για κάποιους λόγους η εκταμίευση των οφειλομένων καθυστέρησε. Οι ιδιοκτήτες ταξί αναζητούν το σημείο στο οποίο εντοπίζεται το πρόβλημα της καθυστέρησης προκειμένου να επιλυθεί το θέμα. Οι μετακινήσεις γίνονται από τον μεταφορέα και εμείς τα καταθέτουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Καβάλας τα οποία ελέγχονται και σε εύλογο χρόνο πληρώνονται Για κάποιους λόγους και αιτίες απλά καθυστέρησαν. Δεν θα πιάσουμε τα όπλα. Αν εμείς χρωστούσαμε θα μας πήγαιναν μέσα…. Εμείς θέλουμε να εντοπίσουμε την αιτία της καθυστέρησης. Την Τετάρτη μάλιστα πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη με παρόντες τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και συγκεκριμένα την κ. Κοσμίδου, τον κ. Καράνη, την κ. Κασάπη και φυσικά τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο. Μετά την ολοκλήρωση της συσκέψεως, ο κ. Μαρκόπουλος  μου έδωσε την υπόσχεση ότι εντός των επόμενων δύο – τριών ημερών θα αρχίσει η εκταμίευση των οφειλομένων. Εμείς όλοι οι  ιδιοκτήτες ταξί θα επιδείξουμε  λίγη ακόμη υπομονή, ευελπιστώντας ότι η υπόσχεση θα τηρηθεί και ότι δε θα χρειαστεί να φτάσουν στα άκρα» σημείωσε αρχικά.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ

Πρόσθεσε δε πως «Για τη σχολική σεζόν 2016 -2017 κάποιες από τις μαθητικές διαδρομές των ταξί έχουν περιορισθεί αφού τα παιδιά άλλαξαν σχολικές μονάδες κι άρα το μεταφορικό έργο έχει συρρικνωθεί. Ωστόσο, σε εκκρεμότητα βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη φετινή σεζόν που σύντομα όμως θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, προκειμένου ο συνεταιρισμός να συμμετάσχει.

Εν κατακλείδι  εμείς προσπαθούμε να φερθούμε ευγενικά έστω κι αν η υπομονή μας εξαντλείται. Οι συνάδελφοι περιμένουν από πέρσι τα ποσά ώστε να εξοφλήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, έστω κι αν από την πλευρά τους έχουν ήδη αποδώσει στο κράτος το ΦΠΑ των δρομολογίων κι έχουν πληρώσει τα καύσιμα των οχημάτων τους. Τα χρήματα που μας οφείλονται ξεπερνούν τις 140.000 ευρώ και από το 2015 οι οφειλές φτάνουν σε 25.000 ευρώ».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *