Κύριο άρθροΠαιδεία

Αναμένονται 1500 νέοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Καβάλας

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ιδιαίτερα ενισχυμένο θα είναι το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας την νέα σπουδαστική περίοδο που θα εγγραφούν περί τους 1500 νέους φοιτητές ως νεοεισαχθέντες. Ο Αντιπρύτανης κ. Δημήτρης Μπαντέκας σημείωσε ότι το ευχάριστο είναι πως οι νεοεισαχθέντες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «περιμένουμε 1500 φοιτητές, τους 1300 από τα γενικά λύκεια και τους υπόλοιπους από τα τεχνικά λύκεια κλπ. Τα καλό είναι ότι πλέον έχουμε πανεπιστήμιο κι όχι ΤΕΙ, κι αυτό σημαίνει ότι δεν φεύγουν οι φοιτητές. Όταν ήταν ΤΕΙ έφευγε περίπου το 60% αφού κάποιοι ξανάδιναν εξετάσεις ή γραφόντουσαν και πήγαιναν στον στρατό. Τώρα η μεγάλη πλειοψηφία παραμένει στην Καβάλα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό διότι έχουμε πλέον Πανεπιστήμιο και τους περιμένουμε από τον Σεπτέμβριο. Το θέμα είναι που θα μείνουν. Κάθε χρονιά έχουμε αυτό το πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά τις φοιτητικές εστίες δεν έχει προχωρήσει κάτι, δυστυχώς, λόγω του κορωνοϊού. Θα το επαναφέρουμε να δούμε πού μπορούμε να βρούμε κάποιο κτήριο, να το αξιοποιήσουμε. Είχαμε σκεφτεί εκείνο στο καρνάγιο. Θα έρθουμε σε επαφή να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται και αν μπορούμε να πάρουμε χρήματα για να το φτιάξουμε».

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Πρόσθεσε ότι «προχωράμε κανονικά τα μαθήματα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές μας διδάσκονται εξ αποστάσεως. Δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί κάποιο εξάμηνο ή κάποιο μάθημα. Έχουμε και τις εξετάσεις των εργαστηρίων και από τις 25 του μήνα θα αποφασίσουν πόσοι φοιτητές θα έρθουν να κάνουν διαγνώσεις στα εργαστήρια διότι υπάρχουν κάποια εργαστήρια που δεν γίνονται εξ αποστάσεως, όπως της φυσικής και της χημείας. Αυτά θα τα αποφασίσουν τα τμήματα για να ολοκληρώσουν το εξάμηνό τους.

Επίσης, υπάρχει η πρακτική άσκηση των φοιτητών. Είχε σταματήσει απότομα λόγω του κορωνοϊού. Υπάρχει απόφαση από το υπουργείο Παιδείας ότι από τις 11 Μαΐου οι φοιτητές επανέρχονται στις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν, αλλά καις το δημόσιο, για να ολοκληρώσουν την πρακτική τους, όπως και οι καινούργιοι που την ξεκινούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *