Αναμένονται και νέοι πρόσφυγες στην Καβάλα στο Ασημακοπούλου

Με το Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Καρασαββόγλου συναντήθηκαν τη Δευτέρα οι γιατροί του Παραρτήματος Καβάλας Γιατρών του Κόσμου, με επικεφαλής την κ. Άννα Γιοβανιού για θέματα μεταφοράς προσφύγων από το Νοσοκομείο με ασθενοφόρο στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου.  Η κ. Γιοβανιού χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία που έχουν με τον κ. Καρασαββόγλου, καθώς δείχνει πρόθυμος να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα τους. Η κ. Γιοβανιού διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία ότι κατασκευάζεται τζαμί στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, όπως διέρρευσε προσφάτως.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις της η κ. Γιοβανιού σημείωσε πως «η συνάντηση ήταν να γίνει πριν από μερικές μέρες αλλά λόγω αδειών καθυστερήσαμε. Έγινε τη Δευτέρα, ήταν ο κ. Καρασαββόγλου, ο κ. Καμπουρίδης, ο κ. Σωτηρίου και ο κ. Ζεκερίδης. Η συνάντηση αφορούσε τη μεταφορά των προσφύγων στο Νοσοκομείο Καβάλας και την εξυπηρέτησή τους από τα διάφορα τμήματα. Έχουμε έξι με εφτά εγκύους να προγραμματίσουμε τα μηνιαία ραντεβού τους στη γυναικολογική κλινική. Επίσης για να μπορούμε να έχουμε τη μεταφορά των προσφύγων με το ασθενοφόρο στο Ασημακοπούλου, μιλάω για τα άτομα με κατάγματα κλπ., καθώς όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να εξυπηρετούνται με τη γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Πάρα πολύ μεγάλη είναι η βοήθεια από όλους τους διευθυντές τμημάτων και από τον καινούριο διοικητή, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ευαισθησία που έχει επιδείξει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το πόστο του. Καλή σταδιοδρομία του ευχόμαστε και μακάρι να είναι πάντα στο πλευρό μας».

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Πρόσθεσε δε ότι «Από κει και μετά οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων είναι καλύτερες στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου γιατί είναι στεγασμένος πλέον ο χώρος. Έχει έρθει μια ΜΚΟ τους κατασκευάζει ένα κτίσμα το οποίο είναι για τις γυναίκες και τα παιδιά για  να μην είναι στον ήλιο».

ΟΧΙ ΤΖΑΜΙ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Γιοβανιού διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για την κατασκευή τζαμιού. «Όχι δεν κατασκευάζεται τζαμί και αν ήταν δυνατόν! Κατασκευάζεται ένας χώρος για να μπορούν να κάθονται οι γυναίκες και τα παιδιά και να μπορούν να βγαίνουν λίγο από τις σκηνές τους. Το πρόγραμμα απασχολεί τα παιδιά τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά, είναι ενθουσιασμένα όλα γιατί ξεφεύγουν κάποιες ώρες. Πιστεύω ότι οι συνθήκες διαβίωσης έχουν βελτιωθεί προς το καλύτερο. Στο Ασημακοπούλου είναι 156 πρόσφυγες, από κει και μετά όμως υπάρχουν άτομα που φιλοξενούνται σε σπίτια στην Καβάλα, για αυτά δεν μπορώ να πω αριθμό. Στο Χαλκερό ήταν 300 πρόσφυγες, έχει μειωθεί στο μισό ο αριθμός τους».

ΝΕΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ερωτηθείσα η κ. Γιοβανιού αν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την έλευση νέων προσφύγων, σημείωσε πως «μας είπαν από το υπουργείο Μετανάστευσης ότι θα έρθουν κι άλλοι. Εξακολουθούν να υπάρχουν οι σκηνές στο Χαλκερό και οι πληροφορίες μας λένε ότι ψάχνουν και άλλα σημεία. Θα πρέπει τα άτομα από τα καμπ τα οποία είναι μεγάλα να διασκορπιστούν στην Ελλάδα, να γίνουν πιο μικρά τα καμπ και να είναι διαχειρίσιμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση