Κύριο άρθροΠολιτική

Αναλογικά διόδια στην Εγνατία Οδό από την 1η Ιανουαρίου 2019;

Από 1-1-2019 θα λειτουργήσουν τα αναλογικά διόδια στην Εγνατία Οδό σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη στους βουλευτές της Μακεδονίας Θράκης. Χθες οι βουλευτές και της Καβάλας είχαν συνάντηση με τον υπουργό όπως ανέφερε ο βουλευτής κ. Εμμανουηλίδης.

Για το θέμα αυτό δήλωσε ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα οι βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης αλλά και όλου του άξονα της Εγνατίας, στην ουσία δηλαδή οι βουλευτές της βόρειας Ελλάδας, θα έχουμε μία συνάντηση με τον υπουργό υποδομών, τον κ. Σπίρτζη, για να δούμε τελικά τι θα ισχύσει. Με μία δήλωσή του προχθές (σ.σ. τη Δευτέρα) στη Βουλή, σε μια ομάδα συναδέλφων, ειπώθηκε ότι στις μεταξύ συνομιλίες της Εγνατίας, του ΤΑΙΠΕΔ και του αρμόδιου υπουργείου, υποστήριξε και πέτυχε τελικά την λειτουργία των αναλογικών διοδίων από 1 Ιανουαρίου 2019. Θα βρεθούμε στις 5μμ (σ.σ. χθες) για να δούμε ποια είναι η τελική απόφαση της Κυβέρνησης.

Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό, υπό την έννοια ότι αυτό είχαμε εξασφαλίσει ήδη από πέρυσι αλλά κάτω από την πίεση και των υπογραφών που είχαν πέσει το 2014 –κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε- επανήλθε το ΤΑΙΠΕΔ. Πιστεύω ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με τον λογικό τρόπο που περιμένουμε.

Τέλος, για την αξιολόγηση είπε ότι «νομίζω ότι τελείωσε η αξιολόγηση. Δηλαδή τα τεχνικά τμήματα παρέδωσαν το ραπόρτο και περνάμε στην επόμενη μέρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *