Ανακλήθηκε η άδεια εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Υψηλάντου

Η Ένωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας πέτυχε τελικά να μην μπεί κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Υψηλάντου  από την Vodaphone. Ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου κ. Σιδηρόπουλος εξέφρασε την μερική ικανοποίηση του για το όλο γεγονός.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι υπογράφηκε η ανάκληση της άδειας για την συγκεκριμένη κεραία. Πράγματι είναι μια επιτυχής κατάληξη ενός αγώνα που ξεκίνησε από το 2017 όταν για πρώτη φορά χορηγήθηκε η άδεια προς την εταιρεία. Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά προσωπικά με το αιτιολογικό της ανάκλησης ουσιαστικά δεν είμαι ικανοποιημένος. Διότι ανακαλείται για λόγο πολεοδομικό και οικιστικό και όχι αυτό για το οποίο εμείς επιθυμούσαμε και θα θέλαμε για γίνει η ανάκληση.

Ενδεχομένως η εταιρεία μπορεί να επανέλθει και εκεί και αλλού. Με το αιτιολογικό δεν είμαι ικανοποιημένος. Εμείς τότε άλλα ζητούσαμε. Επειδή βρισκόταν στα 40 μέτρα ο χώρος τοποθέτησης της από το 25ο Δ.Σ. Καβάλας και το Νηπιαγωγείο κινητοποιηθήκαμε ζητώντας να μην μπει εκεί η κεραία».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Εμείς τότε κινητοποιηθήκαμε και μέχρι εκείνη την στιγμή κάποια άλλη προσπάθεια αδειοδότησης δεν είδαμε . Δεν ξέρουμε βέβαια αν θα επανέλθει η εταιρεία. Σίγουρα παίζει ρόλο και η κινητοποίηση των κατοίκων της ΠΕΡΙΟΧΉΣ. Γιατί υπήρχε η διακοπή των εργασιών από τον Αύγουστο του 2019 γιατί έλειπε μια συγκεκριμένη έκθεση μέσα από τον φάκελο, πλην όμως υπήρχε ένα χρονικό διάστημα που και οι κάτοικοι και οι σύλλογοι γονέων κινητοποιηθήκαμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για μια ενδεχόμενη δικαστική διένεξη.

Έχουμε μαζέψει εκατοντάδες υπογραφές, έχουμε τεχνικές εκθέσεις και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να προσφύγουμε. Απλά δεν χρειάσθηκε”.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο ίδιος αναφέρθηκε όμως και στο γεγονός ότι στις 7 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά. “Βλέπουμε τα δεδομένα σχετικά με την πανδημία.  Δείχνουν τα πράγματα να είναι κάπως ελεγχόμενα, όμως οι ειδικοί επιστήμονες μας λένε ότι το δεύτερο κύμα, που ενδεχομένως θα είναι και κάπως μεγαλύτερο θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο και με τα μέχρι σήμερα στοιχεία γενικό κλείσιμο ολικό δεν θα υπάρξει και κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε σε μοντέλο μερικής αναστολής όπου χρειάζεται στοχευμένα, όπως γίνεται στη γειτονική Ξάνθη. Άρα τα σχολεία πρέπει να είναι θωρακισμένα για να είναι έτοιμα για κάθε περίπτωση.  Στέλνω μήνυμα στο Δήμαρχο Καβάλας γιατί πρέπει να ενισχυθεί η καθαριότητα.  Συντρέχουν ειδικές συνθήκες, πρέπει τα σχολεία να είναι καθαρά . Τώρα είναι καθαρά σύμφωνα με τις δυνατότητες των καθαριστριών. Αλλά χρειάζεται πλέον προσωπικό για να είναι τα σχολεία καθαρά όπως μας λένε ότι πρέπει να είναι” τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.