Ανέστειλαν την αποχή τους οι Δικηγόροι της Καβάλας

Ανέστειλαν την αποχή τους οι Δικηγόροι της Καβάλας, αποχή που σχετίζονταν με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ισχύουν στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας λόγω κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος ανέφερε ότι τα μέτρα εξειδικεύτηκαν και επανέρχονται από σήμερα στα καθήκοντά τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «μέχρι και την Τρίτη ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας απείχε από τις διαδικασίες στα δικαστήρια. Έχουμε ραντεβού (σ.σ. χθες) με τον πρόεδρο των πρωτοδικών και τον προϊστάμενο του Ειρηνοδικείου προκειμένου να συζητήσουμε τα μέτρα που θα πρέπει να ισχύσουν σε ό,τι αφορά την υγιεινή στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας ενόψει του ότι από την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) για κάποιες πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες θα επιτραπεί η λειτουργία των δικαστηρίων. Κυρίως αυτό που πρόκειται να γίνει είναι ότι από 1 Ιουνίου μπαίνουμε σε εντατικό ρυθμό λειτουργίας των δικαστηρίων και μέσα στο μήνα να υπάρξει πλήρης λειτουργία σε όλες τις διαδικασίες με το δεδομένο ότι σε πρώτη φάση θα παραταθεί μέχρι 15 Ιουλίου το δικαστικό έτος και θα ξεκινήσει το νέο από 1 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 15 μέρες νωρίτερα. Εμείς προετοιμαζόμαστε τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τους διαδίκους που θα μπούνε στο μέγαρο».

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΗΣ

Εξήγησε δε πως «Η αποχή αναστέλλεται, απλά πρέπει να εξειδικεύσουμε τα μέτρα που θα ισχύσουν. Υπάρχουν κάποιες ετοιμασίες και εθελοντές που θα κάνουν θερμομέτρηση στο κοινό που θα έρχεται στο δικαστήριο. Και από την Τετάρτη που θα έχουμε πιο μεγάλη κίνηση θα είναι πιο συγκεκριμένα τα μέτρα που έχουν να κάνουν με τις αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν, ποιοι χώροι θα αποκλειστούν, τα μέτρα εισόδου και εξόδου στο δικαστικό μέγαρο για όλους. Είναι κάποιες λεπτομέρειες που θα πρέπει να τις ρυθμίσουμε για να μην υπάρξει ζήτημα ασφάλειας και υγιεινής όλων των ατόμων, κυρίως για τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους δικηγόρους που είναι η καθημερινή τους ενασχόληση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.