Ανάκληση απολύσεων ζητά το Υπουργείο Εργασίας από την ΒΦΛ!!

Στάση αναμονής τηρούσαν  έως και χθες  οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ σε ότι αφορά το πόρισμα της Τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκος Βογιατζίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «έχει τελειώσει η τριμερής διαδικασία με το υπουργείο Εργασίας, εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από τη θέση που κράτησε ο υπουργός Εργασίας. Επί της ουσίας έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται για τις μεθοδεύσεις τις οποίες δολίως η εταιρία έχει ασκήσει απέναντί μας, με μοναδικό σκοπό να μας κάνει όλους εργολαβικούς εργαζόμενους, έκτακτους δηλαδή, με μοναδικό σκοπό να μπορεί να μας απολύσει όποτε θέλει. Εξάλλου για τους σχεδιασμούς της εταιρίας από την αρχή φωνάζαμε ότι έχει μεθοδευμένο σχέδιο απόλυσης προσωπικού κι όχι πρόσληψης, από το γεγονός ότι σήμερα είναι 33 συνάδελφοί μας απολυμένοι, 30 εκ των οποίων χωρίς αποζημιώσεις. Παρανόμως κατά τη δική μας άποψη, διότι έχουν ασκήσει ψευδείς μηνύσεις με ψευδομάρτυρες βάσει των οποίων θα κινηθούμε και νομικά εναντίον τους προκειμένου να μην πάρουμε ούτε καν τις νόμιμες αποζημιώσεις».

ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο από την πλευρά της εργοδοσίας, σημείωσε πως «η πλευρά της εργοδοσίας διατηρεί την αδιάλλακτη στάση της, δεν φύγαμε εμείς από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά αυτοί το εγκατέλειψαν, αυτοί άρχισαν να μην αναγνωρίζουν το σωματείο και να βγάζουν ανακοινώσεις προς τον κόσμο απευθείας. Εμείς είμαστε εδώ πέρα και μάλιστα δημόσια τους καλούμε. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, εμείς είμαστε εργαζόμενοι που έχουμε δείξει και κατά το παρελθόν ότι είμαστε εργαζόμενοι του διαλόγου κι ότι καταφέραμε κι αν κατάφερε αυτή η βιομηχανία να φτάσει σήμερα εδώ που έφτασε, έφτασε διότι υπήρχαν εργαζόμενοι οι οποίοι πάντα καθόμασταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και από κοινού με τη διοίκηση βρίσκαμε λύσεις. Δεν έχουμε φύγει εμείς από το τραπέζι του διαλόγου, η εταιρία έφυγε, εδώ είμαστε όποτε θέλει, δεν φοβόμαστε το διάλογο».

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Στο μεταξύ την ανάκληση των 33 απολύσεων εργαζομένων της ELFE ΑΕ (πρώην ΒΦΛ) που είχαν τεθεί μέχρι πρότινος σε διαθεσιμότητα (και οι οποίοι απολύθηκαν χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης λόγω μηνύσεων που εκκρεμούν εις βάρος τους) ζήτησε, με μια ανακοίνωση που εξεδόθη χθες  αν και αναμενόταν από την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην ίδια ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται το συμπέρασμα ότι η ELFE AE μεταβίβασε το σύνολο των δραστηριοτήτων της στις τρεις εργολαβικές εταιρείες (Centrofaro, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και Pfic)  ενώ παράλληλα τονίζεται ότι πλέον το υπουργείο θα δρομολογήσει, μαζί με τα άλλα αρμόδια Υπουργεία, την εξεύρεση μιας επιχειρηματικά βιώσιμης λύσης για τους εργαζόμενους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.