ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αλλαγές το Σάββατο στη Λαϊκή αγορά της Καβάλας, επιστρέφουν οι μικροπωλητές

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Αλλαγές θα επέλθουν στη Λαϊκή Αγορά της Καβάλας καθώς θα επιστρέψουν και οι μικροπωλητές λόγω του ότι θα μειωθούν κατά μικρό ποσοστό οι αποστάσεις ασφαλείας των πάγκων. Ο πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Καβάλας κ. Παναγιώτης Δημητρακές σημείωσε πως σταδιακά θα επιστρέψει η Λαϊκή Αγορά στην μορφή που είχε.

Συγκεκριμένα είπε ότι «θα δούμε μια Λαϊκή Αγορά Καβάλας έτσι όπως πρέπει. Θα βρίσκονται σχεδόν όλοι οι παραγωγοί, οι έμποροι και οι μικροπωλητές. Θα δούμε μια λαϊκή έτσι όπως τη μάθαμε και την έχουμε συνηθίσει. Θα υπάρχουν βέβαια αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ μας, αυτό θα συνεχιστεί. Σιγά- σιγά, όμως, θα αρχίσουν να δραστηριοποιούνται όλοι οι επαγγελματίες και παραγωγοί. Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε μία ολοκληρωμένη λαϊκή. Ευελπιστούμε ότι στη συνέχεια θα έχει τελειώσει όλο αυτό και θα λειτουργήσουμε κανονικά.

Θα γυρίσουμε στα παλιά μας τα μέρη, οι μικροπωλητές θα πάρουν το χώρο που ήταν παλιά. Λίγο θα στενέψουμε τους πάγκους, λίγο θα τους μικρύνουμε, για να υπάρχει η απόσταση ασφαλείας. Θα δραστηριοποιηθούν όσοι έχουν παραγωγή αυτό τον καιρό. Ένα 80-90% των παραγωγών θα λάβουν μέρος το Σάββατο όπως και όλοι οι επαγγελματίες. Έτσι θα λειτουργήσουμε από ‘δω και πέρα, και βλέπουμε και κάνουμε. Θα δούμε το Σάββατο τι θα κάνουμε και προχωράμε για να πάνε όλα καλά».

ΤΙΜΕΣ

Στη συνέχεια είπε ότι «στη Θάσο και στην λαϊκή Αγορά στον Πρίνο μετά από τόσο καιρό απουσίας μας υποδέχθηκαν θερμά. Έχει ανάγκη τη λαϊκή η Θάσος. Γενικά όπου βρίσκεται η λαϊκή γίνεται θεσμός. Προσελκύουμε κόσμο, έχουμε χαμηλές τιμές. Καλώς άνοιξε στη Θάσο, εμείς έχουμε χαμηλές τιμές όπως πρέπει. Οι τιμές αυτές πρέπει να είναι. Από ‘κει και μετά, αρχίζουν τα πράγματα να ανεβαίνουν κι αν βρουν ευκαιρία, οι τιμές ανεβαίνουν δύο και τρεις φορές πάνω. Εμείς οι παραγωγοί καθορίζουμε τις τιμές της αγοράς αυτήν τη στιγμή. Ο πρωτογενής τομέας. Διότι αν οι τιμές πάνε στο εμπόριο θα εκτιναχθούν στα ύψη. Κρατάμε χαμηλές τις τιμές για το καταναλωτικό κοινό και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *