Κύριο άρθροΠαιδεία

“Αληθινό πανηγύρι η επιστροφή μας στο 12ο Δημοτικό Σχολείο ” δηλώνει ο Διευθυντής του Σχολείου Νίκος Πατεράκης

Επαναλειτουργεί το 12ο Δημοτικό Σχολείο μετά τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του και γενικής ανακαίνισης. Ο Διευθυντής του κ. Νίκος Πατεράκης δήλωσε πως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στο σχολείο.

Όπως τόνισε αρχικά “Χαιρόμαστε την παρουσία μας στο 12ο Δ.Σ. και πραγματικά έχουμε μεγάλο πανηγύρι αφού γυρίσαμε στον φυσικό μας χώρο. Η γειτονιά μας γέμισε από τις παιδικές φωνές και τα χαμόγελα και αυτό το βλέπουμε.

Στις 8 Ιανουαρίου του 2019 μετακινηθήκαμε στο 15ο και στο 25ο Δημοτικό Σχολείο  και έτσι επιτέλους ήρθαμε πίσω και χαιρόμαστε πάρα πολύ. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους γονείς που μας ακολούθησαν τα 3,5 χρόνια εκεί στην οδό Υψηλάντου, μια δύσκολη ανηφόρα…. Από την Ερυθρού Σταυρού να ανεβαίνουν δύο φορές την ημέρα στην Υψηλάντου και χωρίς συγκοινωνία μάλιστα και ευχαριστώ πολύ. Ήρθα από το 5ο Δ.Σ. το 2019 αφήνοντας τότε εκεί 238 μαθητές και βρήκα 92. Οι γονείς που έφυγαν και πήγαν σε όμορα σχολεία ξέρουμε ότι δεν έφταιγαν, απλά δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Κάποιοι βέβαια επανήλθαν και τώρα όλοι χαιρόμαστε.

Τώρα είμαστε 121 μαθητές από τους 92 που ήμασταν και αυξήθηκε το δυναμικό μας. Βέβαια για το ιστορικό είναι λίγοι οι μαθητές. Αλλά αυτό θα το βλέπουμε. Τα παιδιά ελαττώνονται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και όχι μόνο στην Καβάλα βέβαια. Τα νούμερα είναι απογοητευτικά”.

ΟΙ ΧΩΡΟΙ

Ο ίδιος τονίζει ότι έγινε ενεργειακή αναβάθμιση στο σχολείο και έτσι θα έχει χαμηλό κόστος λειτουργίας. “Βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί τελείως το έργο. Δηλαδή δεν είδαμε το θερμοκήπιο ακόμη όπου θα μπορούν να έρχονται και άλλες σχολικές μονάδες και αυτό δεν έγινε ακόμη. Υπάρχουν αρρυθμίες αλλά έχουμε υπομονή μέχρι να γίνουν τα πάντα. Υπάρχουν φωτοβολταϊκά βέβαια, έγιναν ανακαινίσεις αιθουσών έχουμε ωραία αυλή με μπάσκετ, το σχολείο είναι πανέμορφο. Πρέπει να το φυλάξουμε και τις απογευματινές ώρες και πρέπει να έχουμε φύλακα. Είναι ένα στολίδι για την πόλη. Πήραμε και τα έπιπλα, και αναμένουμε και άλλα. Βέβαια έχουμε την άριστη συνύπαρξη με το 10ο Δημοτικό Σχολείο και όπως εμείς ήμασταν φιλοξενούμενοι έτσι και εμείς φιλοξενούμε.

Έχουμε πάρει κάποια μέτρα για την κερκίδα, κάνουμε και επιτήρηση θα μπουν και κάγκελα ασφαλείας και θα είμαστε όλοι εντάξει. Και η παιδική χαρά δεν ολοκληρώθηκε και θα έρθει τότε και το 12ο Νηπιαγωγείο το οποίο είναι εκεί που ήταν και θα έρθει και αυτό και θα είμαστε όλοι μαζί” τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *