ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

«Ακόμη κανείς δεν είναι ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά την όδευση του αγωγού ΤΑΡ» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας  Θέμης Καλπακίδης

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ξεκίνησαν κάποιες διερευνητικές εργασίες στα Τενάγη Φιλίππων από πλευράς της κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ με τους αγρότες που δεν έχουν υπογράψει να είναι επί ποδός καθώς υπάρχει και μία άρνηση της Αρχαιολογίας για κάποια σημεία της όδευσης του αγωγού.  Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης.

Αρχικά ανέφερε ότι «Γίνονται κάποιες εργασίες στην περιοχή προκειμένου να βρουν κάποια αρχαία. Λογικά η Αρχαιολογία έχει ευρήματα και αυτό έγινε και παλαιότερα σε ανασκαφή οπότε η αρχαιολογία δεν επιτρέπει στους αγρότες να καλλιεργήσουν εκείνη την περιοχή από την στιγμή που υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα. Απορώ όμως πως δόθηκε άδεια στην κοινοπραξία να περάσει από εκεί όταν η αρχαιολογία είναι παρούσα με εργασίες που άρχισαν μάλιστα εκεί.

Εμάς μας είπαν ότι όλα είναι δουλειά της αρχαιολογίας, όταν όμως τους ζητήσαμε να μας δώσουν κάποια έγγραφα και στοιχεία μια και υπάρχουν εκεί μηχανήματα που σκάβουν, τότε όλοι έφυγαν από την κουβέντα. Με την παρέμβαση της αστυνομίας σταμάτησαν οι εργασίες από τα χωράφια που δεν δέχονται την όδευση του αγωγού και συνέχισαν μέσα από χωράφια που θέλουν την όδευση και έχουν υπογράψει έτσι και αλλιώς για αυτό.

Αυτό βέβαια είναι καλό γιατί έχουν κατανοήσει και είναι βέβαιο ότι μπορούν να περάσουν τον αγωγό από όσους έχουν συμφωνήσει, από τους άλλους όμως όχι. Τώρα πως θα συνδέσουν αυτόν τον αγωγό είναι ένα άλλο ζήτημα».

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «Επίσης όλο αυτό το ζήτημα με το ψέμα στο ψέμα και την ανταλλαγή ευθυνών μας δημιουργεί προβλήματα. Γιατί ως φαίνεται δεν υπάρχει υπευθυνότητα από το κράτος να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Όλα αυτά θα τα δούμε βέβαια το επόμενο διάστημα εμπρός μας και θα δούμε τι θα κάνουμε.

Κάποιες προκαταρκτικές εργασίες έχουν αρχίσει έτσι και αλλιώς να γίνονται και από κάποια σημεία είναι βέβαιο ότι δεν θα επιτραπεί να περάσει ο αγωγός όταν έχουμε αγωγό δίπλα από αρχαιολογικό χώρο. Σε περίπτωση ατυχήματος ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *