Ακόμη ένα πρώτο βραβείο του Φίλιππου Μανωλουδη σε διεθνή διαγωνισμό κιθάρας

Σαρώνει τα βραβεία στην Ευρώπη ο Φίλιππος Μανωλούδης! Ο αριστούχος διπλωματούχος κιθαριστής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, αφότου αποφοίτησε τον Ιούνιο με «Άριστα & Πρώτο Βραβείο» από την τάξη του καθηγητή Φώτη Κουτσοθόδωρου, επέστρεψε στην Καβάλα με μία νέα διάκριση (δεύτερη σε 2 μήνες) που είναι αντίστοιχη όσων έχει αποκομίσει τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός Ελλάδας. Έτσι επιβεβαιώνεται ότι ο 17χρονος μαθητής της Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Καβάλας είναι όχι απλώς ένας από τους κορυφαίους νέους Έλληνες αλλά και ανάμεσα στους πλέον υποσχόμενους νέους Ευρωπαίους κιθαριστές.

 

Συγκεκριμένα, στις 28 Αυγούστου ο Φίλιππος κέρδισε το 1ο Βραβείο (κατηγορία έως 19 ετών) του 21ου Διεθνούς Διαγωνισμού που διεξήχθη στο πλαίσιο του Forum Gitarre” της Βιέννης. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, που συνδυάζει τους διαγωνισμούς με εκθέσεις κατασκευαστών κιθάρας, masterclasses και συναυλίες από σπουδαίους παιδαγωγούς και σολίστ παγκοσμίου βεληνεκούς.

 

Το 1ο Βραβείο μοιράστηκε ανάμεσα στον Έλληνα και στον Σλοβένο κιθαριστή Urbaan Reiter. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ταλαντούχοι νεαροί κιθαριστές από πολλές χώρες – Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Πολωνία, Σερβία, Τουρκία, Νότιο Κορέα κ.ά. – ενώ το επίπεδο των διαγωνιζομένων και των προσκεκλημένων καλλιτεχνών ήταν εξαιρετικά υψηλό. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.forum-gitarre.at καθώς και στο Facebook: https://www.facebook.com/FORUM-GITARRE-WIEN-164341620728/

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής μας Φώτης Κουτσοθόδωρος είχε κερδίσει τον απαιτητικό διαγωνισμό του “Forum Gitarre” της Βιέννης στην μεγάλη κατηγορία (για σολίστ έως 33 ετών) το 2002, σε ηλικία 27 ετών.

«Ένα μεγάλο «μπράβο» στον πολυβραβευμένο διπλωματούχο του ΔΩΚ Φίλιππο Μανωλούδη, ο οποίος συνεχίζει σπουδές Ανώτερων Θεωρητικών στο Ωδείο μας. Επίσης, θερμά συγχαρητήρια στους γονείς και στον καθηγητή του για την επιτυχία αυτήν. Ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, με την ελπίδα ότι η πορεία και η πρόοδός του θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο σε όλη την Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου – και όχι μόνον» όπως σημειώνει η Διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

 

.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.