Ακυρώσεις κρατήσεων για τη Θάσο από τους tour operators λόγω κορωνοϊού

Μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων γίνονται για τα ξενοδοχεία της Θάσου για το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη θα πρέπει να εξεταστεί πλέον ο προγραμματισμός για το 2021.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε ακυρώσεις από τη στιγμή που ξεκίνησε το φαινόμενο του κορωνοϊού. Υπάρχουν και κινήσεις που γίνονται από μεγάλους tour operators, όπως ένας Γερμανός που ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει το πρόγραμμά του υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτό είναι ανησυχητικό διότι ο ένας μετά τον άλλον ανακοινώνουν τέτοιες αποφάσεις. Φαίνεται ότι πάρα πολλοί στη Γερμανία ή την Αγγλία έχουν πάρει απόφαση ότι το 2020 δεν σώζεται και προχωράμε να δούμε τι θα κάνουμε το 2021. Για τους οργανισμούς αυτούς που πουλάνε τουριστικό πακέτο για περιοχές στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικά θέματα αυτήν την στιγμή και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν προγραμματισμό για τη σεζόν. Αυτό τους φοβίζει ώστε να επενδύουν για το 2020. Θέλουν να έχουν πιο σίγουρα πράγματα, όπως αν θα πετάξουν αεροπορικές εταιρείες, αν θα υπάρξει υγειονομική ασφάλεια. Αυτά τους αποτρέπουν ώστε να κάνουν προγραμματισμό οπότε προτιμούν να ακυρώσουν ένα πρόγραμμα παρά να συνεχίσουν να το δουλεύουν μέσα σε μία κατάσταση ανασφάλειας».

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Για το αν καταφέρει να σωθεί η τουριστική σεζόν στο μέσο της περιόδου είπε ότι «υπάρχει ελπίδα να σώσουμε ένα κομμάτι της σεζόν αλλά αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να σωθεί η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα. Αν δεν προστατευθεί η βιομηχανία, όλο αυτό που χτίσαμε αυτήν τη δεκαετία θα πάει στράφι. Δεν θα αντέξουν ούτε τα ξενοδοχεία, ούτε οι μεταφορές, ούτε το σύστημα που διαχειρίζεται την τουριστική διακίνηση. Αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτές πτωχεύσεις και θα χτυπήσει την ελληνική οικονομία, της οποίας το 30% είναι ο τουρισμός. Πρωτεύον είναι να βρεθεί τρόπος διάσωσης του τουρισμού παρά να σώσουμε τη σεζόν. Αυτή έχει φτάσει σε σημείο που δεν αρκεί για να σώσει την τουριστική βιομηχανία».

Για το υγειονομικό διαβατήριο των τουριστών είπε ότι «μπορεί να εφαρμοστεί εν μέρει. Θα δώσει μία ασφάλεια στον κόσμο που έρχεται και στον κόσμο που φιλοξενεί τους τουρίστες. Διότι μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να θέλουν οι τουρίστες και να μην τους θέλουμε εμείς. Είναι πολύ σημαντικό θέμα η υγεία και δεν μπορούμε να ρισκάρουμε σε καμία περίπτωση. Προέχει η υγεία από το εισόδημα. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο και πιστεύω να μπορέσει να ευοδώσει, αν όχι για φέτος για του χρόνου, διότι σίγουρα θα πρέπει να περάσουμε μέσα από την ασφάλεια, ένα πρωτόκολλο υγιεινής πολύ αυστηρό για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να λέμε ότι μπορούμε να έχουμε τουρισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.