ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αιχμηρό το Ψήφισμα του συλλαλητηρίου για τα διόδια

Το εξής ψήφισμα εγκρίθηκε από τους παρόντες στο συλλαλητήριο κατά των νέων διοδίων στην Καβάλα:

«Η περιοχή μας και ειδικότερα ο Δήμος Καβάλας αντιμετωπίζει τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον από  την εξουσία ως Δήμος τρίτης κατηγορίας. Όχι  μόνο τυγχάνει της προσοχής της πολιτείας, αλλά αντίθετα με παραλήψεις υποβαθμίζεται διαρκώς. Ήδη έχει υποστεί από τέτοιες αποφάσεις καίριο πλήγμα κατά το παρελθόν σε ότι αφορά την αναπτυξιακή και οικονομική πορεία του. Οι δημότες μας έχουν υποστεί εξ αιτίας αυτών των αποφάσεων αρκετές ζημιές .  Τώρα έρχεται το τελειωτικό χτύπημα που θα επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημιά, θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας και θα μετατρέψει το  κέντρο της πόλης σε ένα απέραντο φρενοκομείο με χιλιάδες διελεύσεις φορτηγών –Ι.Χ σε καθημερινή βάση, κυκλοφοριακό χάος,  περιβαλλοντικές καταστροφές, νέφος , ηχορύπανση , αύξηση ατυχημάτων, κατακόρυφη μείωση του τουριστικού ρεύματος. Είναι μερικές μόνο από τις αποφάσεις που σηματοδοτεί η τοποθέτηση σταθμού των διοδίων στο 476ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας- Έβρου στο ύψος του Περιγιαλίου.

Οι συγκεντρωμένοι εδώ σήμερα και το Δ.Σ Καβάλας, οι αρμόδιοι φορείς, δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουν την εκτρωματική παρέμβαση και τοποθέτηση διοδίων των 476ο χιλιόμετρο και σε κανένα άλλο σημείο της Εγνατίας Οδού στα όρια της περιφερειακής ενότητας Καβάλας που θα προκαλέσει τα ανωτέρω προβλήματα. Για όλους τους κατοίκους τυχόν τέτοιες σκέψεις, πόσο μάλλον η υλοποίησή τους, αποτελούν αιτία πολέμου.

Καλούμε την πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς, να ανακαλέσουν άμεσα τις αποφάσεις σχετικά με την τοποθέτηση διοδίων στο άνω σημείο, καθώς και σε κάθε άλλο σημείο της Εγνατίας Οδού. Σε περίπτωση που το καβαλιώτικο αίτημα δεν ικανοποιηθεί , οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν εντατικά, ενώ οι ίδιοι  έχουμε προσφύγει στη δικαιοσύνη.  Η ανοχή τελείωσε. Η Καβάλα δεν θέλει άλλα διόδια» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *