Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εμφανίστηκε ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εμφανίστηκε ο βουλευτής Καβάλας κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης σε δηλώσεις του. Επίσης αναφέρθηκε και στα πλάνα τα μετέπειτα της κυβέρνησης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Εμμανουηλίδης σημείωσε σχετικά πως «εκτιμούμε πως βαδίζουμε σε μια τελική ρύθμιση αυτής της συμφωνίας, της αξιολόγησης και πιστεύω να δοθεί ο χώρος και ο χρόνος επιτέλους να δούμε θέματα που αφορούν την κυβερνησιμότητα. Και αυτό γιατί όλο αυτό το διάστημα όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι υπήρχε μια αδήριτη ανάγκη να τελειώνουμε με ένα θέμα που ταλαιπωρεί τη χώρα και τον κόσμο εδώ και χρόνια. Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα υπάρξει και ο δημοσιονομικός χώρος αλλά και ο χρόνος εκείνος να αντιμετωπίσουμε με άλλη ματιά και με άλλη προοπτική τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Και βέβαια εκεί είναι πρωτίστως και το θέμα της οικονομικής ανασυγκρότησης, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο το θέμα εστιάστηκε σε αυτό το πεδίο, γιατί εκεί είναι το πεδίο που πραγματικά θα κριθούμε. Πώς θα μπορέσουμε ένα κράτος που δεν λειτουργεί, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, να μπει σε μια παραγωγική διαδικασία που θα αλλάξει τα δεδομένα της ζωής και της καθημερινότητας των ανθρώπων. Και αυτά είναι η αντιμετώπιση πρωτίστως του κοινωνικού θέματος της ανεργίας και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχουμε σε τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία και βέβαια στη συνέργεια με τον τουρισμό, που λέγεται και αυτό αποτελεί πραγματικότητα, ότι είναι η ατμομηχανή στην προσπάθεια της οικονομικής ανασυγκρότησης. Πρέπει βέβαια να πούμε ότι ο τουρισμός, παρά το γεγονός ότι είναι μια προσοδοφόρα οικονομική λειτουργία, έχει και τις ιδιαίτερες ευαισθησίες του, για αυτό θα πρέπει να δούμε την παραγωγική ανασυγκρότηση στον πρωτογενή τομέα, εκεί που πραγματικά υπάρχει πεδίο ανάπτυξης αναξιοποίητο για πολλές δεκαετίες. Κι όχι μόνο αναξιοποίητο, αλλά υπονομευμένο τελικά από αγροτικές πολιτικές που συρρίκνωσαν και το αγροτικό εισόδημα και κυρίως την εθνική οικονομία».

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Αναφερθείς ο κ. Εμμανουηλίδης στην προτεραιότητα που τίθεται για την καταπολέμηση της ανεργίας, δεδομένου ότι περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες έχουν φύγει στο εξωτερικό, σημείωσε πως «είναι η αγωνία μας γιατί όλοι είμαστε πολίτες μιας χώρας που μαστίζεται κυριολεκτικά από ένα κοινωνικό πρόβλημα απαράδεκτο για χώρα ευρωπαϊκή. Γίνονται πράγματα καθημερινά προς τη σωστή κατεύθυνση που δεν έχουν γίνει ακόμα αντιληπτά από την κοινωνία. Κι ο λόγος είναι ότι επικοινωνιακά και πρέπει να το δεχθούμε αυτό, δεν κατορθώνουμε αυτά τα θετικά βήματα που είναι σημαντικά να φτάσουν στον πολίτη. Και ο λόγος είναι ένα σύστημα μιντιακό που όλοι ζούμε το πόσο χαλκεύει την πραγματικότητα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι αποφασίστηκε από το υπουργείο Υγείας να ενταχθεί η πόλη μας σε ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ήταν έξω από αυτό το δίκτυο, είναι μια απόφαση η οποία τακτοποιεί ένα τοπικό ζήτημα στο θέμα της υγείας. Η αγωνία μας και η προσπάθειά μας είναι καθημερινά με παρεμβάσεις μας στην κυβέρνηση να λύνουμε μικρά ή σημαντικότερα προβλήματα. Μέσα στη λογική αυτή υπάρχει βέβαια και το αγκάθι της ΒΦΛ που κι εκεί γίνονται προσπάθειες να επικρατήσει αυτή η κανονικότητα και η νομιμότητα που για χρόνια είναι απούσα στη λειτουργία αυτής της επιχείρησης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.