ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

Αισιόδοξη για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καβάλας η πρόεδρος της «Δημωφέλεια»  Αναστασία Ιωσηφίδου

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Αισιόδοξη εμφανίστηκε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια»  κ. Ιωσηφίδου σε ότι αφορά το Αεροδρόμιο της Καβάλας, παρά τα 13 ευρώ της επιβάρυνσης που έχει επιβληθεί ως αεροδρομιόσημο από πλευράς της εταιρείας Fraport που το διαχειρίζεται. Σύμφωνα με την ίδια το ζητούμενο είναι να αυξηθεί ο αριθμός πτήσεων και να γίνουν επενδύσεις στο Αεροδρόμιο ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η συγκεκριμένη επιβάρυνση ήδη είχε γίνει και υπήρχε στη συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ του δημοσίου και της εταιρίας. Από την προηγούμενη φορά υπήρχαν αντιδράσεις, αλλά παρόλα αυτά θέλω να μεταφέρω μια διαφορετική ανάλυση. Οποιαδήποτε εταιρία δίνει ένα σεβαστό ποσό για οποιονδήποτε επενδυτικό σκοπό, ο σκοπός της καταρχήν είναι το κέρδος. Άρα πιστεύω ότι η οποιαδήποτε πολιτική της εταιρίας θα είναι καταρχήν να έχει όφελος η ίδια. Να μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο της Καβάλας δεν έχει και τις φοβερές πτήσεις. Εμάς μας ενδιαφέρει ως Καβάλα να αυξηθούν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Καβάλας. Πέρσι τέτοια εποχή ήμουν στην Κρήτη και είχα επαφές με τους εκπροσώπους των Δήμων Χανίων και Ηρακλείου. Εκεί οι πτήσεις στα συγκεκριμένα αεροδρόμια ήταν ανά λεπτό. Και το συγκεκριμένο αεροδρόμιο των Χανίων ήταν σε αυτήν τη συμφωνία οι οποίοι άνθρωποι προσέφυγαν και καλά έκαναν γιατί εκεί τι επιπλέον πτήσεις να προσδοκούσαν. Εμείς δεν μπορούμε να συγκριθούμε με το συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Σκοπός μας λοιπόν είναι να αυξηθούν οι πτήσεις».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

«Κρατώ την αισιοδοξία μου, όχι ότι δεν το κατακρίνω το συγκεκριμένο ποσό, η οποιαδήποτε επιβάρυνση έστω και του ενός ευρώ μας προβληματίζει και μας ανησυχεί. Αλλά πιστεύω όμως ότι οποιαδήποτε εταιρία έχει σκοπό το κέρδος, άρα για να μπορέσει λοιπόν πραγματικά να έχει κέρδος θα ρίξει ένα σεβαστό ποσό στα συγκεκριμένα αεροδρόμια που έχει πάρει στη διαχείρισή της. Και επίσης προκειμένου να αυξηθούν και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Καβάλας προφανώς θα έχει κάποια πολιτική συγκεκριμένη για να μπορέσει να το καταφέρει. Διότι αν δεν αυξήσει τις πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καβάλας ποιο θα είναι το κέρδος της; Έρχεται μια εταιρία εδώ για να βγει ζημιογόνα; Η συγκεκριμένη εταιρία η Fraport έχει την αντίστοιχη εξειδικευμένη γνώση από τη μέχρι τώρα εμπειρία της και πιστεύω ότι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και στην Καβάλα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Και πρόσθεσε ότι «Βέβαια δεν κρύβω ότι άμεσα θα κοιτάξουμε να έρθουμε σε επαφή με τους εκπροσώπους της Fraport προκειμένου να δούμε το έργο που πρόκειται να υλοποιήσουν προκειμένου να τους πιέσουμε να ξεκινήσουν άμεσα το οποιοδήποτε επενδυτικό σχέδιο στο αεροδρόμιο της Καβάλας και αυτό πρέπει να κάνουμε. Όχι να μεμψιμοιρούμε και να λέμε μπήκαν τόσα ευρώ και τι κάνουμε τώρα. Μας ενδιαφέρει να γίνει έργο στο αεροδρόμιο της Καβάλας και αυτό πρέπει να κάνουμε. Να έρθουμε επομένως σε επαφή, να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα τα συγκεκριμένα, προκειμένου να καταφέρουμε επιτέλους να το αναβαθμίσουμε. Γιατί μέχρι στιγμής είναι λίγο διακοσμητικό το αεροδρόμιό μας. καταφέρνουμε με διάφορες πολιτικές να φέρνουμε επιπλέον τσάρτερ τους καλοκαιρινούς μήνες και αυτό με μεγάλο κόπο, αλλά δεν είναι αυτό για ένα αεροδρόμιο το οποίο έχουμε την τύχη να το έχουμε στην περιοχή μας και στην ουσία να εξυπηρετεί όλη την Περιφέρεια. Όσον αφορά το σκοπό του συγκεκριμένου αεροδρομίου, μπορούμε να καταφέρουμε να έχει τις πτήσεις που έχουν τα Χανιά; Αυτός θα είναι ο στόχος και το κέρδος. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να έρθουν και επιπλέον επισκέπτες και τουρίστες. Άρα επενδυτικό έργο, επιπλέον πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Καβάλας, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο πραγματικά να προσελκυστούν και να έρθουν επιπλέον τουρίστες. Σε συνδυασμό βέβαια με το έργο που θέλουμε και προσδοκούμε να γίνει η αύξηση των κλινών. Αν καταφέρουμε αυτά τα δύο, αύξηση κλινών και περισσότερες πτήσεις, τότε πραγματικά η Καβάλα και όχι μόνο η Καβάλα και η ευρύτερη περιοχή θα γεμίσει τουρίστες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *