ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αθωώθηκε για την υπόθεση του αρσενικού στο πόσιμο νερό της Νικήσιανης ο πρώην δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης

Αθωώθηκε για την υπόθεση του αρσενικού στο πόσιμο νερό της Νικήσιανης ο πρώην δήμαρχος Παγγαίου κ. Βασίλης Ξουλόγης. Ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την όλη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «προεκλογικά το 2014 το αρσενικό στη Νικήσιανη είχε μείνει, αν και ήταν σε τρεις οικισμούς, ήταν η απαγόρευση του 2013 που είχε να κάνει με τους οικισμούς της Νικήσιανης, της Γεωργιανής και του Αγίου Χριστοφόρου. Το 2011 όταν αναλάβαμε εμείς στο μεγάλο καλλικρατικό Δήμο Παγγαίου το όριο της ανίχνευσης αρσενικού στα νερά τότε της Νικήσιανης ήταν τέτοιο που η Περιφέρεια είχε ξεκινήσει μετά από πρόταση επιστημόνων να τοποθετήσει φίλτρα. Και μάλιστα η κ. Κόκλα τότε είχε χρηματοδοτήσει με 100 χιλιάδες ευρώ αυτήν την προσπάθεια. Η Περιφέρεια έκανε το έργο μέχρι τις 100 χιλιάδες ευρώ, δεν επαρκούσαν τα χρήματα τελικά διότι πάνω στο βουνό οι συνθήκες ήταν αντίξοες. Εμείς δεχτήκαμε να συνεχίσουμε τις εργασίες με χρήματα της ΔΕΥΑ Παγγαίου τότε, να σκεφτεί κανείς η Περιφέρεια έβαλε 100 χιλιάδες ευρώ και τελικά εμείς βάλαμε περίπου άλλες 200 χιλιάδες ευρώ για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο το 2014 που έγινε η άρση της απαγόρευσης. Άρα η ΔΕΥΑ Παγγαίου έβαλε πλάτη και γενναία πλάτη, οικονομικά γενναία».

ΑΔΙΚΟ

Κι όπως τόνισε με έμφαση «και αυτό ήταν το άδικο τότε και το παράπονό μας, ότι κατηγορηθήκαμε, λοιδορηθήκαμε εμείς ενώ οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου ενώ το ξέρανε από το 2005-06 ότι είχε αρσενικό το νερό ότι το 2008 η χώρα μας έπρεπε να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή οδηγία και να πάει στα 10 μικρογραμμάρια τότε από τα 50 που ήταν, 30 κι έφθασε 10 μικρογραμμάρια το λίτρο, άρα δηλαδή έπρεπε να είχαν ήδη από το 2008 δώσει μια λύση. Εν πάση περιπτώσει δεν δόθηκε ποτέ τίποτα, κι όταν το 2011 αναλάβαμε εμείς ακούσαμε ότι ακούσαμε και μας κατηγόρησαν και μας κατήγγειλαν και ήρθαν και τη Δευτέρα μάρτυρες κατηγορίας με φακέλους, χαρτιά και τσάντες να μας καταδικάσουν. Τότε το μεμπτό για μένα για το οποίο με κατήγγειλαν ο κ. Μποσμπότης, ο κ. Σιμούδης και ο κ. Σοφτάς, ήταν ότι ενώ υπήρχε η απαγόρευση εγώ είπα στο ραδιόφωνο ότι εμείς έχουμε καλές αναλύσεις, η ΔΕΥΑ Παγγαίου δηλαδή επειδή κάναμε κάθε μήνα αναλύσεις των νερών και ιδιαίτερα σε αυτούς τους οικισμούς ότι εμείς έχουμε καλές αναλύσεις, άρα εγώ δεν ξέρω γιατί η Περιφέρεια το έχει κάνει αυτό και μάλιστα σε ένα έργο το οποίο έχει κατασκευάσει η Περιφέρεια. Γιατί να το πω αυτό και να προτρέψω τους κατοίκους να πίνουν νερό, αφού η Περιφέρεια έλεγε διαφορετικά πράγματα και έκαναν τότε καταγγελία στον Εισαγγελέα και οδηγηθήκαμε εδώ με δύο καταγγελίες μάλιστα και ήταν δύο οι δίκες τη Δευτέρα».

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ

Τόνισε δε πως «εν πάση περιπτώσει υπήρξε αίσιο τέλος και νομίζω ότι είναι μια δικαίωση και για μένα και για τους συνεργάτες μου γιατί μας κούρασε πάρα πολύ η υπόθεση του αρσενικού. Είχαμε υποστεί πάρα πολλά και οι άνθρωποι εκεί τότε μια πολύ πολύ μικρή κοινότητα ανθρώπων μας είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Πρέπει να πω εδώ για να υπάρξει μια σύγκριση ότι όταν το 2015 με τη νέα διοίκηση ανιχνεύθηκε πάλι αρσενικό και πάλι ήρθε απαγόρευση για ένα χρόνο στον οικισμό της Νικήσιανης, αυτή η μικρή μικρή παρέα σιώπησε. Όλα ήταν τότε προεκλογικά για να μπορούν να μας δημιουργήσουν κακό που το πέτυχαν τελικά και χάσαμε τις εκλογές για αυτές τις λίγες ψήφους που χάσαμε. Γιατί λιθαράκι λιθαράκι χτίστηκε η αρνητική εικόνα τότε σε κάποιους ανθρώπους που τους πίστεψαν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *