Αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο έργο του νέου Λιμανιού για την απόληψη αδρανών υλικών από το Εσκί Καπού

Αθωώθηκαν πανηγυρικά στο Τριμελές Δικαστήριο την Παρασκευή όσοι κατηγορούταν  για τις απολήψεις αδρανών υλικών  από το οικόπεδο του Εσκί Καπού για τις ανάγκες κατασκευής του νέου Λιμανιού.  Μεταξύ αυτών ήταν και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ)  κ. Χρήστος Ηλιάδης.

O τελευταίος σε δηλώσεις του τόνισε πως υπήρξε ένα πόρισμα από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος  το οποίο καταλόγιζε ευθύνες  σε διάφορους φορείς εμπλεκόμενους με τον λόφο  Άσπρα Χώματα  στο Εμπορικό Λιμάνι Φίλιππος Β`. Πρόσθεσε δε πως μεταξύ αυτών ήταν και ο ΟΛΚ και ο ίδιος σαν Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού ενώ η απόφαση του Δικαστηρίου μετά και την εισήγηση της Εισαγγελέως ήταν αθωωτική για όλους όσους ήταν κατηγορούμενοι σε αυτή την υπόθεση.  «Η υπόθεση έχει κλείσει οριστικά, δεν βρέθηκαν ευθύνες στον ΟΛΚ αλλά ούτε και στους άλλους φορείς  γι` αυτό που έλεγε το  πόρισμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν αυτό είναι μια δικαίωση για τον  ίδιο, απάντησε πως βασικά ήταν κατηγορούμενος για πράγματα που δεν είχαν καμιά σχέση με την δική του θητεία και από εκεί και έπειτα αποδείχθηκες ότι ο ΟΛΚ είναι φορέας διαχείρισης και δεν είχε αλλά ούτε και έχει καμία σχέση  με τα μεγάλα έργα τα οποία  υλοποιούνται από το Υπουργείο Υποδομών  και υπάρχει προϊσταμένη και διευθύνουσα Αρχή  και συγκεκριμένη υπηρεσία το Υπουργείο Υποδομών. «Δεν μπορούσε ο ΟΛΚ να τιμωρηθεί για κάτι για το οποίο δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη και αυτό προφανώς ήταν που έλαβε γνώση το δικαστήριο και εξέδωσε αυτή την απόφαση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση