ΑθλητικάΚύριο άρθρο

Αθλητική εκδήλωση  αύριο  το πρωί στο Κλειστό της Καλαμίτσας Καβάλας για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ 

Όπως ήταν προγραμματισμένο, συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα  το πρωί ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας   ( Παιδόπολη) κ. Σωτήρης Σωτηριάδης με αφορμή την σημερινή  αθλητική εκδήλωση αθλημάτων για ΑμεΑ  που θα γίνει σήμερα από τις 10 η ώρα το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» την οποία συνδιοργανώνουν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, το  Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων  Καβάλας ,το Ειδικό  Επαγγελματικό Λύκειο-Γυμνάσιο και ο Σύλλογος ατόμων με αναπηρία «Περπατώ» της Κομοτηνής.  Τα αθλήματα που θα γίνουν θα είναι το  Badminton , το μπάσκετ, η πυγμαχία και το  boccia. Όπως ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης  «Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ το 1992 κάθε 3 Δεκεμβρίου. Είναι  μια μέρα διαμαρτυρίας και διεκδικήσεων των ατόμων με αναπηρία , μια ημέρα αγώνων, μια ημέρα που όλοι έχουμε την δυνατότητα να ενημερωθούμε για ζητήματα που αφορούν την αναπηρία και να στείλουμε ένα μήνυμα, ενάντια στον αποκλεισμό που βιώνουν ακόμα και σήμερα οι άνθρωποι με προβλήματα αναπηρίας, από το πιο απλό που είναι η προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους, μέχρι και στην εργασία. Η σημερινή εκδήλωση είναι ανοικτή πρώτα απ όλα σε όλα τα σχολεία και σε όλο τον κόσμο για έρθουν και να γνωρίσουν από κοντά τους μαθητές των ειδικών σχολείων και τους εκπαιδευόμενους αυτών των δομών της περιοχής μας».

ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ο διευθυντής του Ειδικού Επαγγελματικού  Γυμνασίου –Λυκείου Καβάλας κ. Κυριάκος  Παπαδόπουλος,  δήλωσε  «ότι το σχολείο μας  είναι πάντα ανοικτό σε τέτοιες προσκλήσεις και συμμετέχει με χαρά σ αυτές τις εκδηλώσεις. Είναι μια εκδήλωση που περιλαμβάνει επίδειξη παραολυμπιακών  αθλημάτων και θεωρούμε πως θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να την παρακολουθήσουν μαθητές  της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Πιστεύω πως σήμερα θα είναι το γήπεδο γεμάτο από μαθητές που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες –επίδειξη και να  ευαισθητοποιηθούν στο κομμάτι των ατόμων με αναπηρία Υπάρχει μια έλλειψη σ αυτό το κομμάτι και είναι ευκαιρία να μπορέσουμε να περάσουμε μηνύματα στον κόσμο της Καβάλας. Στο Ειδικό  Επαγγελματικό   Γυμνάσιο  –Λύκειο Καβάλας φοιτούν 33 παιδιά που έχουν άψογη συνύπαρξη με τους μαθητές της τυπικής εκπαίδευσης του 4ου Λυκείου με το οποίο συναυλίζονται. Και όλα αυτά με την βοήθεια του προϊσταμένου Β/θμιας Εκπαίδευσης κ Βαγενά και της  Δημάρχου κ. Τσανάκα που βοήθησαν πάρα πολύ για να στηθεί αυτό το καινούργιο σχολείο που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Καβάλα. Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ακόμη πως στις 11 το πρωί της Δευτέρας θα γίνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ στην κεντρική πλατεία της Καβάλας,  με την συμμετοχή των ΚΑΠΗ της πόλης».

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Πρίν από λίγα χρόνια γινόταν αγώνες καλαθόσφαιρας, που είναι μια συνέχεια αυτών των αγώνων και υπάρχει πρόθεση  να καθιερωθούν και του χρόνου  να συμμετέχουν και άλλα σχολεία ή σύλλογοι  που θα πλαισιώσουν αυτή την εκδήλωση που είναι ανοικτή για όλους.  «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να την καθιερώσουμε» όπως ανέφερε  ο κ.  Σταύρος Γιαννουλίδης, διευθυντής στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Παραρτήματος Καβάλας. Πρόσθεσε δε πως  «τα αθλήματα αυτά  ήταν το αποτέλεσμα μιας δουλειάς που έγινε την διάρκεια της χρονιάς αυτής, δίνοντας την ευκαιρία να συμμετέχουν όλο και περισσότερα παιδιά μπαίνοντας στον χώρο του αθλητισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *