Αεροπορική σύνδεση Καβάλας – Βρυξελλών δύο φορές την εβδομάδα από το καλοκαίρι του 2018

Οριστικοποιήθηκε η αεροπορική σύνδεση Καβάλας – Βρυξελλών για δύο φορές την εβδομάδα από το καλοκαίρι του 2018, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Αμοιρίδης δήλωσε πως το φετινό καλοκαίρι θα αυξηθούν και οι απευθείας πτήσεις από Λονδίνο για Καβάλα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αμοιρίδης σημείωσε πως «στην έκθεση του Βερολίνου φέτος είχαμε μια ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία σε πολλά επίπεδα, πέρα από το συνέδριο με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και τους δρόμους μεταξιού που έχει παγκόσμια απήχηση όχι μόνο τουριστική αλλά και πολιτική κι έχει βάλει την Περιφέρειά μας στον παγκόσμιο χάρτη, οριστικοποιήθηκαν και κάποιες συμφωνίες οι οποίες είχαν δουλευτεί όλο το προηγούμενο διάστημα και αυτή η συγκεκριμένη η οποία είναι η καινούρια σύνδεση για το αεροδρόμιο της Καβάλας με δύο αεροπλάνα την εβδομάδα από το Βέλγιο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, είναι η καινούρια χώρα που συνδέεται με την περιοχή μας. Αυτή η σύνδεση θα γίνει από το 2018, μέσα στο Μάιο θα οριστικοποιηθούν και οι συμφωνίες με τοπικούς επαγγελματίες όχι μόνο στη Θάσο αλλά και στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη που έχουν ξενοδοχεία που μπορούν να φιλοξενήσουν αυτούς τους επισκέπτες. Και είναι πολύ σημαντικό, κάποια πράγματα χτίζονται με το χρόνο και είναι ιδιαίτερα ευτυχές για μας ότι κάθε χρόνο έχουμε πλέον καινούριες χώρες, καινούριες συνδέσεις, μεγαλώνουμε την απήχηση που έχουμε στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη που είναι ένας από τους στόχους που έχουμε βάλει».

ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Συμπλήρωσε πως «πέρα από αυτή τη σύνδεση έχουμε και μια καινούρια επιπλέον πτήση από Λονδίνο. Έτσι λοιπόν οι πτήσεις από Λονδίνο από πέντε συν δύο εφτά που ήταν φέτος θα πάνε σε οχτώ με προοπτική να γίνουν και εννέα ανά εβδομάδα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όλα αυτά είναι σημαντικά, δείχνουν ότι η περιοχή έχει τα εχέγγυα, έχει τους τουριστικούς πόρους και μπορεί να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Στόχος μας είναι σαφώς η Θάσος ως προορισμός να έχει μεγαλύτερη απήχηση, αλλά να μπορέσουμε να προωθήσουμε επισκέπτες και στο ηπειρωτικό κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό. Η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη έχουν αυτά τα προσόντα, υπάρχει μια κινητικότητα, θέλουμε αυτήν να τη μεγιστοποιήσουμε».

ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Καταληκτικά ο κ. Αμοιρίδης σημείωσε πως «από φέτος είναι πολύ πιθανόν να μπει μια επιπλέον πτήση από Ουκρανία, μετά τις πέντε που έχουμε από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Δηλαδή έχουμε τέσσερις από Ρωσία και μία από Λευκορωσία την εβδομάδα, επομένως αν υπάρξει και το αντίστοιχο κλίμα στις χώρες να έχουμε και μία από Ουκρανία. Τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες εμείς τους θεωρήσαμε από την πρώτη στιγμή συνεργάτες και προσπαθήσαμε και να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον, να τους δείξουμε ότι είμαστε σοβαροί, να τους φέρουμε σε επαφή με τοπικές επιχειρήσεις, να προωθήσουμε και τη δουλειά που κάνουμε, γιατί είναι δεδομένο ότι από τις χώρες της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, ο τρόπος για να έρθουν πολλοί τουρίστες στην περιοχή μας είναι η συνεργασία μέσα από έναν τέτοιο όμιλο και στη Βόρεια Ελλάδα,  ο κ. Μουζενίδης κάνει μια πολύ εξαιρετική δουλειά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση