ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Αδελφοποιήθηκαν  ο Δήμος Καβάλας με την πόλη Durham, της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Τελετή αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της πόλης του Durham, της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής  έγινε χθές  στις 4.30 το απόγευμα μέσω Skype και τηλεδιάσκεψης .

Στην τελετή παραβρέθηκαν  η Δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. κ. Στέφανος,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γραμμένος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσατσούλης, ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Δημήτρης Μαντέκας, παράγοντες που συνέβαλαν για να γίνει η αδελφοποίηση , Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η ιδέα της αδελφοποίησης γεννήθηκε από επίσκεψη της κ. Betty Tilley Seddon, που συνοδευόταν από την συμπολίτισσα μας Έφη Ανανιάδου στο Μουσείο Καπνού. Η Betty  Tilley Seddon είναι κόρη του κ. Tilley, τελευταίου Διευθυντού της Gαry Tobacco Company στην Καβάλα και διατηρεί δεσμούς με την πόλη μας. Τον περασμένο Νοέμβριο επισκέφθηκε την Δήμαρχο ο  κ. Brady Surles Γενικός Διευθυντής  του Οργανισμού Αδελφοποιημένων  Πόλεων  του Δήμου του Durham, η οποία διαθέτει Μουσείο Καπνού και της έδωσε επιστολή του Δημάρχου της πόλης του με την οποία της ζητούσε να αδελφοποιηθούν οι δύο πόλεις που έχουν ένα κοινό. Τον καπνό.

ΤΑ  ΟΦΕΛΗ

Η πόλη του Durham είναι η έδρα της American Τobacco Company και έχει ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου,  για πολλά χρόνια ειχε καπνική δραστηριότητα στη Καβάλα, όπως είπαν οι εκπρόσωποι των δύο αυτών Δήμων. Μάλιστα συμφώνησαν να υπάρχει συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο τα κοινά συμφέροντα την ενίσχυση της οικονομίας, την συνεργασία σε επίπεδο κοινωνικών θεμάτων και την ανταλλαγή πληροφοριών. Παράλληλα μεταξύ των δύο πόλεων θα υπάρχει συνεργασία στους νευραλγικούς τομείς της έρευνας και τεχνολογίας  , των επιστημών, της εκπαίδευσης, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού. O Βrady Surles παρέδωσε στην δήμαρχο επιστολή του δημάρχου του Durham, στην οποία εξέφραζε  την επιθυμία για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων που είχαν και έχουν άμεση σχέση με τον καπνό. Κάτι που τελικά επετεύχθη με αποτέλεσμα οι δύο πόλεις Καβάλα και Durham να αποκτήσουν μια υπερατλαντική γέφυρα με σημείο αναφοράς τον καπνό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *