ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Αδελφοποίηση του Δήμου Καβάλας με τον Δήμο Durham

Σήμερα  και ώρα 16.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης θα υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας για την εδραίωση σχέσεων αδελφών πόλεων μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της πόλης του Durham, της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

Η συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Durham N.C. και στον Δήμο Καβάλας, θα στηριχθεί στις αρχές του αμοιβαίου οφέλους, των κοινών συμφερόντων και της επιθυμίας να προωθηθεί η ενίσχυση της οικονομίας, η ανταλλαγή πληροφοριών και η κοινωνική συνεργασία. Η δύο πόλεις θα καταβάλλουν προσπάθειες για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ τους στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας, των επιστημών, του τουρισμού, και του εμπορίου, με βάση τις αρχές  της ισότητας και της  αμοιβαίας εμπιστοσύνης

 

Η πόλη του Durham είναι η έδρα της American Τobacco Company, η οποία επί σειρά ετών δραστηριοποιούνταν  στην πόλη μας.   Είναι επίσης η έδρα του DUKE University, ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ιδέα της αδελφοποίησης γεννήθηκε από επίσκεψη της κ. Betty Tilley Seddon, που συνοδευόταν από την συμπολίτισσα μας κ. Έφη Ανανιάδου στο Μουσείο Καπνού. Η κ. Betty Tilley Seddon είναι κόρη του κ. Tilley, τελευταίου Διευθυντού της Gαry Tobacco Company στην Καβάλα και διατηρεί δεσμούς με την πόλη μας.

Το Νοέμβριο του 2016 επισκέφθηκε τη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα ο κ. Brady Surles Γενικός Διευθυντής  του Οργανισμού Αδελφοποιημένων  Πόλεων  του Δήμου του Durham. O κ. Βrady Surles παρέδωσε στην Δήμαρχο επιστολή του Δημάρχου του Durham, στην οποία εξέφραζε  την επιθυμία για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων που είχαν και έχουν άμεση σχέση με τον καπνό. Ενδεικτικό, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι το Durham  έχει επίσης Μουσείο Καπνού.

Η συνεργασία που ξεκινάει μέσω της αδελφοποίησης, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας, και θα αποτελέσει την γέφυρα της με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *