Αγώνες Beach Rugby  στην Καβάλα από 15 – 17 Ιουλίου

Την ικανοποίηση τους  εξέφρασαν  η  δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΚ  κ. Ντίνος Κανάκης,  κατά την διάρκεια συνέντευξης  τύπου στο Δημαρχείο, για την διοργάνωση των  αγώνων και των εκδηλώσεων του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Beach Rugby που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα από 15 έως και 17 Ιουλίου στην Πλατεία Ελευθερίας. Τους αγώνες διοργανώνει η ομάδα Rugby του ΑΟΚ με την υπόσχεση να παρουσιάσουν κάτι το εξαιρετικό.  Η κ. Τσανάκα τόνισε ότι ο Δήμος Καβάλας στηρίζει κάθε διεκδίκηση πρωταθλήματος και επιθυμούν να επισκεφθεί πολύς κόσμος την Καβάλα με την ευκαιρία αυτών των αγώνων ώστε να βιώσουν τις ομορφιές της Καβάλας και στην συνέχεια να την επισκεφθούν για διακοπές.  Η δήμαρχος δήλωσε πως είναι στο πλευρό της ομάδας Rugby του ΑΟΚ και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να παρακολουθήσουν αυτούς τους αγώνες που αποτελούν κάτι το διαφορετικό.

Ο κ. Κανάκης από την πλευρά του συνεχάρη και ευχαρίστησε την κ. Τσανάκα και τον Δήμο Καβάλας που βοηθάει τέτοιες εκδηλώσεις για το καλό της Καβάλας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την πλευρά των παικτών ο Βαγγέλης  Φουντούκος ευχαρίστησε και αυτός την κ. Τσανάκα και τον Δήμο Καβάλας διότι χωρίς την στήριξη τους δεν θα γινόντουσαν αυτοί οι αγώνες,  όπου σκοπεύουν εκ νέου να δείξουν ότι υπάρχει αυτό το άθλημα. Σημείωσε δε πως κάλεσαν σε αυτούς τους αγώνες ομάδες και από το εξωτερικό όπως την Τουρκία και την Αλβανία αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν εγκαίρως Βίζα.

Αντίθετα θα συμμετάσχουν άλλες χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, με 3 και 2 ομάδες αντίστοιχα, αλλά και ομάδες από όλη την χώρα, ακόμη και μία νεοσύστατη από τα Χανιά.  Στο σημείο αυτό ο κ. Φουντούκος παρουσίασε μία μπλούζα της ομάδας τους που έφτιαξαν για αυτούς τους αγώνες όπου απεικονίζεται η Καβάλα και το κάστρο της και μάλιστα δώρισε μία στην κ. Τσανάκα ως αναμνηστική των αγώνων.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο κ. Φουντιούκος κάλεσε τον κόσμο να έρθει να γνωρίσει μέσω των αγώνων το άθλημα, σε ένα τριήμερο όπου θα συμμετάσχουν 18 ομάδες, 3 γυναικείες εξ` αυτών όπου θα γίνουν για πρώτη φορά αγώνες μεταξύ ομάδων Union και League.  «Για πρώτη φορά διεξάγονται αγώνες  Beach Rugby στην Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά αναφέροντας ότι οι αγώνες θα ξεκινούν στις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρώνονται στις 11 το βράδυ.

Ο κ. Φουντούκος διευκρίνισε ότι στους αγώνες αυτούς δεν δέρνονται όπως νομίζουν κάποιοι αλλά παίζουν ένα άθλημα δυναμικό.

Τέλος ανέφερε ότι παράλληλα με τους αγώνες αυτό το τριήμερο θα δοθούν και συναυλίες  από τοπικά  συγκροτήματα, όλες δωρεάν για το νεανικό κοινό.

** Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1977 στην Καβάλα ιδρύθηκε η πρώτη ομάδα  Rugby στην Ελλάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση