ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αγγίζουν τα όρια της δικαιοσύνης κάποιες περιπτώσεις στη ΔΕΥΑΚ όπως έδειξε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το 2014 που παρουσιάστηκε στο ΔΣ

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ και ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το 2014. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Νίκο Ξανθόπουλο το πόρισμα έδειξε ότι κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της Δικαιοσύνης και όλη η έκθεση θα παρουσιαστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «η έκθεση των ορκωτών λογιστών αναφέρει επισημάνσεις σχετικά με το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα, είναι μια έκθεση που όπως είπα και την Πέμπτη στο Δ.Σ. είναι ένα εργαλείο το οποίο κανείς με σύνεση το μελετά και εφαρμόζει αυτά τα οποία λέει γιατί είναι στην κατεύθυνση που θα βοηθήσει τη ΔΕΥΑΚ να λειτουργεί πιο άρτια, να σχηματίζει προβλέψεις με μεγαλύτερη ασφάλεια, να κάνει αποσβέσεις όπως ορίζει ο κώδικας και να παρακολουθεί τα μεγέθη της όπως πρέπει να τα παρακολουθεί μια επιχείρηση σύγχρονη που θέλει να λέγεται σοβαρή επιχείρηση. Μια επιχείρηση που πρέπει να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της και πρέπει να θωρακιστεί από το να μην υπάρχει ο κίνδυνος αύριο σε κάποιον ενδεχόμενο έλεγχο φορολογικό ή οποιονδήποτε άλλο να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Γιατί αν συμβεί αυτό και επιβληθεί το οποιοδήποτε πρόστιμο στη ΔΕΥΑΚ αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το πρόστιμο αυτό να μετακυλιστεί στην κατανάλωση».

ΤΙΜΗ ΝΕΡΟΥ

Όπως διευκρίνισε «πολλές φορές στο δημόσιο λόγο μιλάμε για την τιμή του νερού. Το γεγονός όμως ότι αυτή η τιμή του νερού διαμορφώνεται από ένα κόστος λειτουργικό το ξεχνάμε πάρα πολλές φορές. Μιλάμε για το νερό και την τιμή του σαν να είναι κάτι αόριστο το οποίο δεν ορίζεται. Ορίζεται και ορίζεται με ακρίβεια. Άρα λοιπόν όλα αυτά τα θέματα τα οποία αναφέρω και τα οποία επισημαίνει η έκθεση και την Πέμπτη στο ερώτημα που τέθηκε από μέλος του Δ.Σ. γιατί το 2014 ας πούμε κι όχι το 2013 ή το 11 ή το 12 δεν μας φέρατε και αυτά τα οικονομικά έτη, απάντησα ότι το κάναμε γιατί το 2014 είναι η χρονιά κατά την οποία υπήρξε αλλαγή της διοίκησης. Άρα είναι η χρονιά εκείνη η οποία σηματοδοτεί την αλλαγή σε ότι αφορά τη φιλοσοφία τη λογική πάνω στην οποία λειτουργούν τα νομικά μας πρόσωπα. Για αυτό το λόγο εξήγησα φέραμε την έκθεση των ορκωτών λογιστών του 2014 η οποία παρουσιάζει με τον ανάγλυφο τρόπο όλα τα γεγονότα και τις παθογένειες της επιχείρησης, για να μπορεί κανείς από κει και πέρα πλέον να κάνει με ασφάλεια κριτική στην οποιαδήποτε νέα διοίκηση και να απαντήσει κανείς πλέον για το τι κάναμε εμείς πάνω σε αυτά τα πράγματα. Για το ότι υπάρχουν θέματα που αναφέρονται στην έκθεση τα οποία είναι στα όρια της δικαιοσύνης σαφέστατα και το είπα. Διαπίστωσα ότι υπάρχουν επισημάνσεις οι οποίες θα γίνουν γνωστές σε δεύτερο χρόνο και μάλιστα επειδή τέθηκε το ερώτημα γιατί το 2014, απάντησα ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πάνε και τα τέσσερα οικονομικά έτη για να υπάρχει πληρέστερη εικόνα. Για να ακολουθήσει στη συνέχεια η έκθεση των ορκωτών λογιστών του 2015, 2016 και να έχουμε από κει και πέρα του τι έκανε η νέα διοίκηση που μπορεί ή δεν μπορεί και θα δώσει τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑΚ να λειτουργεί με καλύτερο τρόπο στο μέλλον. Στόχος μας είναι αυτός. Και φυσικά στόχος μας είναι να μη συγκαλύψουμε οτιδήποτε υπάρχει και το οποίο ενδεχομένως μπορεί να είναι επικίνδυνο, σε καμιά περίπτωση. Για αυτό θα πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο 2011, 2012, 2013 και 2014 για να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι και απαίτηση της αντιπολίτευσης και από κει και πέρα ότι πρέπει να γίνει θα δρομολογηθεί από τη διοίκηση».

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ

Συμπλήρωσε πως «το θέμα που αφορούσε το σχηματισμό της προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει το θέμα των εγγράφων συζητήθηκε και ελήφθη η απόφαση κατά πλειοψηφία για να γίνει και με τη συμβολή μέλους της αντιπολίτευσης. Γιατί είναι ένα γεγονός το οποίο αφορά τη ΔΕΥΑΚ και το για το οποίο κατηγορείται με αποστολή εξωδίκου από αυτόν που έχει θιχτεί και άρα λοιπόν η εντολή προς την επιτροπή η οποία θα σχηματιστεί είναι να διερευνήσει τα όποια γεγονότα, να αναφέρει ποιοι ευθύνονται, αν ευθύνονται κάποιοι και να συγκεκριμενοποιήσει όλα τα θέματα που αφορούν το πώς αυτά τα έγγραφα έχουν διαρρεύσει και με τον τρόπο που έχουν διαρρεύσει από το λογιστήριο. Τα εμπιστευτικού χαρακτήρα έγγραφα που δεν θα έπρεπε να έχουν αυτήν τη μεταχείριση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *