ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

 Αγαστή συνεργασία  των δήμων Παγγαίου και Gotse Delchev στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος ‘’ MED4ALL’’

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη, Ιωάννη Τσουκαλίδη και τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Καβάλας ΑΑΕ ΟΤΑ, Μιχάλη Σκορδά, συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του διακρατικού έργου ‘’Improving access and quality of health services in inaccessible and remote settlements of the border region of Gotse Delchev Municipality and Municipality of Paggaio / MED4ALL’’, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Gotse Delchev της Βουλγαρίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν δύο στελέχη της Κοινής Γραμματείας της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος και τα στελέχη υλοποίησης του έργου, παρουσία του δημάρχου Gotse Delchev, κ. Moskov.

Ακολούθως παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες εφαρμογής υπηρεσιών τηλεϊατρικής που επιτρέπουν την ταχεία προσέγγιση περιστατικών, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων από το σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πορεία του έργου καθώς και ζητήματα υλοποίησης, ενώ τονίστηκε η σημασία του έργου για τις τοπικές κοινωνίες. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Παγγαίου, η ανακαίνιση των δύο αγροτικών ιατρείων στη Γεωργιανή και στη Νέα Πέραμο καθώς και η προμήθεια σημαντικού σύγχρονου αναγκαίου εξοπλισμού, σύμφωνα με πρότυπες προδιαγραφές, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας. Οι δήμαρχοι επιβεβαίωσαν την πολύ καλή συνεργασία των δύο δήμων σε επίπεδο διοίκησης και συνεργασίας των στελεχών τους και συμφώνησαν στη συνέχιση της συνεργασίας με την αξιοποίηση προγραμμάτων και επιπρόσθετων πόρων και σε επόμενα έργα, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 85% και από Εθνικούς Πόρους κατά 15%. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 917,042.20€, εκ των οποίων το ποσό των 446,615.00€ αφορούν στον προϋπολογισμό του δήμου Παγγαίου. Η διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες (Σεπτέμβριος 2017 – Σεπτέμβριος 2019).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *