Κύριο άρθροΟικονομία

Αίτημα απαλλαγής πληρωμής τελών υπέβαλε εγγράφως στο Δήμο Καβάλας η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας υπέβαλε εγγράφως στο Δήμο Καβάλας αίτημα απαλλαγής πληρωμής τελών, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Το ύψος των τελών είναι 60.000 ευρώ ετησίως όπως δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρασαββόγλου σημείωσε πως «αφορμή για τη διατύπωση του αιτήματος αυτού ήταν ένα κείμενο που υπέβαλε ο κ. Καλανταρίδης στην κ. δήμαρχο με το οποίο εισηγούνταν την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη πέντε συγκεκριμένων κοινωφελών ιδρυμάτων στην Καβάλα, μεταξύ των οποίων και ιδρύματα που έχουν και έσοδα. Εκτιμήσαμε με αφορμή αυτό ότι έπρεπε και εμείς να διατυπώσουμε αυτό το αίτημα, πραγματικά 60.000 ευρώ περίπου πληρώνουμε για δημοτικά τέλη εμείς για την απομάκρυνση των απορριμμάτων και τουλάχιστον εκτιμούμε ότι πρέπει να δει σοβαρά ο δήμος και το δικό μας αίτημα. Είναι βαρύ αυτό το φορτίο των 60.000 ευρώ για μας, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό θα αντιστοιχεί και σε μια απώλεια εσόδων από την άλλη πλευρά, την πλευρά του δήμου, αλλά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία νομίζω ότι ένας οργανισμός κοινωφελής όπως είναι το Νοσοκομείο Καβάλας πρέπει να στηριχτεί. Και για αυτό απευθυνόμαστε στη δήμαρχο, νομίζω ότι αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά η κ. Τσανάκα το μέγεθος του ζητήματος και είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Κληθείς να εκτιμήσει ο κ. Καρασαββόγλου πώς πάνε τα οικονομικά του Νοσοκομείου Καβάλας σημείωσε πως «αν εξαιρέσουμε τις δαπάνες για τη φαρμακευτική δαπάνη είμαστε μια χαρά. Και λέω για τη φαρμακευτική δαπάνη, γιατί εκεί πραγματικά έχουμε υπερβεί το όριο που από την αρχή του έτους μας είχε τεθεί. Μπορεί να το εξηγήσει κανείς το γιατί από το Σεπτέμβρη ήδη έχουμε υπερβεί τη φαρμακευτική δαπάνη και για αυτό παρουσιάζονται καμιά φορά δυσκολίες στην προμήθεια νέων φαρμάκων, διότι επειδή έχουμε υπερβεί τη δαπάνη αναγκαζόμαστε να ζητούμε επιπρόσθετες οικονομικές ενισχύσεις από την ΥΠΕ, το υπουργείο κλπ για να μπορούμε έτσι να καλύψουμε τα σχετικά κόστη. Ο λόγος για την υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης είναι ότι προηγούμενα από τον ΕΟΠΥΥ καλυπτόμενα φάρμακα έχουν έρθει πλέον στο νοσοκομείο. Αυτό είναι μια σημαντική δαπάνη για το νοσοκομείο γιατί αναφέρονται κυρίως σε φάρμακα για καρκινοπαθείς. Τα ογκολογικά φάρμακα είναι πάρα πολύ ακριβά και επομένως ένας λόγος είναι αυτός. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του νοσοκομείου και στη φαρμακευτική δαπάνη διότι έχουμε πολλούς πολίτες από όμορους νομούς οι οποίοι έρχονται εδώ και κάνουν τις θεραπείες τους, κάνουν εδώ τις εγχειρήσεις τους, ζητούν εδώ τις ιατρικές υπηρεσίες, κι όλα αυτά είναι επιπρόσθετα κόστη για το Νοσοκομείο Καβάλας».

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Αναφερόμενος στον τομέα της καθαριότητας στο Νοσοκομείο Καβάλας ο κ. Καρασαββόγλου ανέφερε πως «μην ακούτε δεξιά και αριστερά ότι δεν πληρώνονται οι εργαζόμενες στην καθαριότητα ή δεν το ένα δεν το άλλο και άλλες τέτοιες αηδίες. Μια χαρά πάνε τα πράγματα, έχουν ήδη πληρωθεί για τον Αύγουστο και τώρα στις 13 του Οκτώβρη θα πληρωθούν για το Σεπτέμβρη και στις 13 του Νοέμβρη θα πληρωθούν για τον Οκτώβριο κοκ. Η κατάσταση εξελίσσεται απολύτως ομαλά, όλες οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο στον τομέα της καθαριότητας παίρνουν τουλάχιστον 50% πάνω, για να μην πω διπλάσιο μισθό, είναι ασφαλισμένες, παίρνουν τα ρεπό τους, παίρνουν τις άδειες, δουλεύουν σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον. Δεν έχουν τον εργολάβο από πάνω να τους καταπιέζει».

ΕΣΤΙΑΣΗ

Και όπως συμπλήρωσε «το δεύτερο είναι ότι την ίδια διαδικασία την προχωράμε και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Έχουμε προχωρήσει τη σχετική προκήρυξη, την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων για την πρόσληψη 24 ατόμων στον τομέα της σίτισης και θα κάνουμε το ίδιο. Κι εκεί θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη, κι εκεί θα είναι καλύτερα τα πράγματα για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους όταν θα υπογράψουν με εμάς ατομικές συμβάσεις, κι ακολουθεί φυσικά και ο τομέας της φύλαξης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *