Κύριο άρθροΠολιτική

«Ήταν μια χρονιά με καλά στοιχεία, πάμε δυνατά για το 2017» δηλώνει ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου  Κώστας Αντωνιάδης

Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Αντωνιάδης. Όπως τόνισε αρχικά «Το 2016 δεν θα πω ότι ήταν μια χρονιά που δεν θα θέλαμε να επαναληφθεί. Κάθε χρονιά έχει το δικό της στίγμα απλώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση ακόμη μια χρονιά δέχθηκε επιπλέον μείωση της επιχορήγησης που λαμβάνει από το κράτος. Αν φαντασθεί κανείς ότι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ήταν μειωμένοι κατά 250 εκ. ευρώ καταλαβαίνει πόσο δύσκολη ήταν η οικονομική πολιτική που έπρεπε να χαράξει η Τ.Α. σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως και σε εμάς. Γενικότερα βέβαια για την Περιφέρεια ΑΜΘ αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι το 2016 άνοιξε το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014 – 2020 δηλαδή το ΕΣΠΑ και όσον αφορά στην απορροφητικότητα είμαστε σε πάρα πολύ καλό βαθμό και εδώ πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στην διαχειριστική αρχή της Περιφέρεια η οποία είναι σε ετοιμότητα. Άλλωστε όλοι οι υπάλληλοι που επανδρώνουν την   συγκεκριμένη υπηρεσία αξίζουν συγχαρητήρια αφού βγάζουν όσο το δυνατό πιο πολλές και πιο ενημερωμένες προσκλήσεις, σε όλους τους ενδιαφερομένους, στους Δήμους , στους ιδιώτες, στα Επιμελητήρια και σε κάθε άλλο φορέα προκειμένου να υποβάλλουν προτάσεις και να υπάρξει η αντίστοιχη χρηματοδότηση και για αυτό δουλεύουν εντατικά για να πετύχουν τον στόχο τους. Ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, τα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι στη διάθεση μας για αυτό και λέω ότι κατά την άποψη μου κινούμαστε σε ικανοποιητικό βαθμό».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόσθεσε δε ότι «Ένα δεύτερο σημαντικό σημείο το 2016 ήταν ο τουρισμός. Η καλή τουριστική προβολή της περιοχής μας, βοήθησε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος κάτι άλλωστε που παρατηρήσαμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Περιφέρειας ΑΜΘ και αν αναλογιστούμε ότι το έτος 2017 είναι το έτος τουρισμού καταλαβαίνετε πόσο σημαντική για μας είναι η αναπτυξιακή πολιτική κομμάτι της οποίας είναι και ο τουρισμός όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε.

Τέλος ένα δυσάρεστο γεγονός του 2016 ήταν η απώλεια του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας Γιώργου Παυλίδη, μια σημαντική κατά την άποψη μου αυτοδιοικητική προσωπικότητα, η οποία και γνώριζε αλλά και αγαπούσε τον τόπο του για αυτό και αγωνίσθηκε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του για να προβάλλει όλα εκείνα τα αναπτυξιακά και συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Περιφέρεια μας.

Να θυμίσουμε τέλος ότι γίνεται ένα σχεδιασμός σε όλα τα μήκη και πλάτη μέσω του νέου ΕΣΠΑ ενώ μόνο για την χωρική ενότητα του τουρισμού και του πολιτισμού έχουμε 50 εκ. ευρώ και αυτό σημαίνει στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου, στους Φιλίππους και όχι μόνο και σε όλα εκείνα τα σημαντικά ιστορικά μνημεία που οφείλουμε να   τα αναδείξουμε, οφείλουμε να τα κάνουμε γνωστά όχι μόνο εδώ στην περιοχή μας. Αλλά και διεθνώς. Για αυτό και καλούμε και όλους τους ενδιαφερομένους, τους Δήμους, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, τους Συλλόγους και άπαντες που μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις προκειμένου να αντληθούν τα συγκεκριμένα χρήματα που έχουν δεσμευθεί για αυτό το πρόγραμμα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *