«Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για τους περισσότερους από μας», δήλωσε για το άνοιγμα των καταστημάτων ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα και τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικού εμπορίου και στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα για τους επαγγελματίες της αγοράς που είχαν τις επιχειρήσεις τους κλειστές για 54 ολόκληρες ημέρες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πολύ ιδιαίτερη ήταν η Δευτέρα, με την επανεκκίνηση. Λειτούργησε το μεγαλύτερο τμήμα του λιανικού εμπορίου. Έχουν μείνει πολύ μικρές και ελάχιστες περιπτώσεις οι οποίες εξαιρέθηκαν του προχθεσινού ανοίγματος και μένει να ανοίξουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κύριος όγκος, όμως, έχει ανοίξει. Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για τους περισσότερους από μας. Ύστερα από 54 μέρες ανοίγουμε ξανά τις επιχειρήσεις μας, αυτό που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά να κάνουμε, δηλαδή το εμπόριο.

Η πρώτη μέρα ήταν μέρα ποικίλων συναισθημάτων. Κάποιες ανάγκες που δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τις προηγούμενες μέρες, ο κόσμος επικεντρώθηκε εκεί. Κάποια καταστήματα περισσότερο με παιδικά είδη είχαν λίγο περισσότερη δουλειά. Γενικά, όμως, ήταν μία ευχάριστη εικόνα. Είχε κόσμο η αγορά κάτω, πράγμα που δεν το βλέπαμε φυσικά τις προηγούμενες μέρες που ήταν κλειστά τα καταστήματα».

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Για τη συνέχεια είπε ότι «ακόμη είναι λίγο νωρίς για να μιλήσουμε για την εμπορική κίνηση που θα έχουμε από εδώ και στο εξής. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Υπάρχουν εμπορεύματα σε πολύ καλές τιμές. Υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις. Για να είμαστε ρεαλιστές, αν δεν ανοίξει όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας και πιο συγκεκριμένα και η εστίαση και ο τουρισμός, δεν μπορεί να επανέλθει κανένας κλάδος στην κανονικότητα. Υπάρχουν καταστήματα ένδυσης- υπόδησης που σίγουρα δεν θα πάει ένας να πάρει ένα καλό παπούτσι για να βγει στην παραλία και να κάνει μια βόλτα στο παγκάκι, ούτε και να πάει για γυμναστική. Αν δεν ανοίξει η εστίαση να ντυθεί κάποιος και να πάει, να αποκατασταθούν οι γάμοι, οι εκδηλώσεις, οι χοροί, δεν μπορούμε να έρθουμε σε μία κανονικότητα άμεση. Θα είμαστε καλύτερα από το να μείνουμε κλειστοί, από ‘κει και πέρα όλα αυτά θα επανέλθουν μόνο αν ανοίξουν όλα και λειτουργούν κανονικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.