Ήταν μια αναγκαία λύση λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, δηλώνει για τη δεύτερη λαϊκή της Καβάλας ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών, Σωτήρης Ιωαννίδης

Με επιτυχία λειτούργησε η δεύτερη Λαϊκή για παραγωγούς στην περιοχή της Καλαμίτσας αποσυμφορίζοντας την Λαϊκή Αγορά Καβάλας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών κ. Σωτήρης Ιωαννίδης σημείωσε ότι ήταν μία πολύ καλή κίνηση από πλευράς παραγωγών ενώ δεν απέκλεισε στο μέλλον να συμμετέχουν και οι μικροπωλητές.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «ήταν μια κίνηση από την πλευρά των παραγωγών ενόψει κορωνοϊού για να μπορέσουν οι άνθρωποι λόγω των εκτάκτων μέτρων να βρουν ένα χώρο για να δώσουν την παραγωγή τους που αυτήν την εποχή είναι μεγάλη. Αν μπορέσουμε αργότερα να το συνεχίσουμε και να το κάνουμε όλοι μαζί αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα. Σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει κάποια άλλη μέρα στην Καλαμίτσα μια δεύτερη λαϊκή αγορά, θα ζητήσουμε να είμαστε κι εμείς παρόντες και θα είναι καλό και γι’ αυτούς. Η λαϊκή είναι ένα μεγάλο πολυκατάστημα. Εμείς τραβάμε τον κόσμο για τους παραγωγούς και οι παραγωγοί για μας. Αυτό το μεγάλο πολυκατάστημα πρέπει να πηγαίνει πακέτο, να είναι όλοι μαζί και να μην διαχωρίζεται. Εκτός κάποιων περιπτώσεων όπως τώρα με τα μέτρα του κορωνοϊού».

ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι «το ζητούμενο ήταν να αποσυμφορήσουμε τη Λαϊκή Αγορά της Καβάλας για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχαμε στο παρελθόν, να μην δημιουργείται συνωστισμός και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ομαλά και να μην έχουμε προβλήματα με τα μέτρα υγιεινής που τελικά χρειάζονται για το καλό της δημόσιας υγείας και το δικό μας καλό. Οπότε βρήκαμε μια λύση που όσο υπάρχουν αυτά τα μέτρα μπορούμε να συνεχίσουμε ομαλά».

Για το κομμάτι των εμπορικών προϊόντων της λαϊκής είπε ότι «έχουμε μία πτώση. Πιστεύω πως οφείλεται στο ότι δουλεύουμε και με τον τουρισμό, που δεν το βλέπουμε μέχρι στιγμής. Αλλά βλέπουμε και μία διστακτικότητα, ένα φόβο στα μάτια του κόσμο που πιστεύω ότι έχει αν κάνει και με το ότι ακούγονται και πολλά. ότι θα έχουμε δεύτερο κρούσμα και lockdown το φθινόπωρο. Όλο αυτό τρομάζει τον κόσμο. Και τον καταναλωτή και τον επιχειρηματία. Όλα αυτά συντελούν αρνητικά στο να έχουμε μία πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.